Ανακοινωση για την αυταρχικη συμπεριφορα της δημοτικης αρχης

Η δημοτική αρχή Ρόδου προσπαθεί να ερμηνεύσει «αυθαίρετα» και σκοπίμως να παραβιάσει την υπάρχουσα νομοθεσία (Νόμους, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους), ώστε να εφαρμόσει προφανώς ένα δικό της Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε τον «αυταρχισμό» της δημοτικής αρχής, η οποία προσπαθεί «αυθαίρετα» να καταργήσει το δικαίωμά μας στην χορήγηση της κανονικής αδείας. Ο «αυταρχισμός» είναι στο πετσί της, αφού και πέρσι είχαμε βιώσει την προσπάθειά της να καταργήσει την γονική άδεια με την υποστήριξη και του τότε Γραμματέα του Συλλόγους μας.
Το ρόλου του εκτελεστή αυτής της «αυταρχικής» συμπεριφοράς ανέλαβε και πάλι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρόδου, όπου με σχετικό έγγραφό του, υποχρεώνει τους υπάλληλους να υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις για την χορήγηση της κανονικής αδείας, αλλιώς δεν θα εγκρίνονται και θα λογίζονται ως αδικαιολόγητη απουσία. Είναι παράνομο! Δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν την χορήγηση κανονικής αδείας!
Η δημοτική αρχή Ρόδου γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο (ηλεκτρονικές αιτήσεις) δεν προβλέπεται από καμία διάταξη Νόμου, υπουργικής απόφασης και εγκυκλίου. Το ίδιο επιβεβαίωσε ο Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ και
εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ στην Ομοσπονδία. Το παραδέχθηκε και ο Γενικός Γραμματέας στην διαμαρτυρία της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, στην οποία επικαλέσθηκε ότι εφαρμόζεται πιλοτικά.
Όμως, στο έγγραφό του αναφέρει ότι ήταν επιτυχημένη η πιλοτική εφαρμογή. Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Να θυμίσουμε ότι η μεθόδευση για την κατάργηση της γονικής αδείας στηρίχθηκε στο επιχείρημα της «δοκιμαστικής» εφαρμογής!!!
Είναι γεγονός ότι σε κανένα Δήμο ουδέποτε προέκυψε ανάγκη κατάργησης του χειρόγραφου τρόπου αιτήσεως αδειών, για πολλούς και αυτονόητος λόγους, αφού υπάρχει προσωπικό που δεν γνωρίζει ή δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ακόμα και εξαιτίας φόρτου εργασίας.
Είναι απορίας άξιο γιατί η δημοτική αρχή Ρόδου, η οποία τηρεί μητρώο για τις άδειες του προσωπικού, ως αρμοδιότητα του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού, δεν ορίζει ένα υπάλληλο του αρμόδιου τμήματος, ώστε να μεταφέρει τις χειρόγραφές αιτήσεις στο ηλεκτρονικό μητρώο!!! Γιατί η δημοτική αρχή δεν εφαρμόζει τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ρόδου και προσπαθεί να τις μεταφέρει συνολικά στους υπόλοιπους υπαλλήλους;;; Μήπως η δημοτική αρχή θεωρεί ότι κανένας υπάλληλος του αρμοδίου τμήματος δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητες του Ο.Ε.Υ.;;;
Ας κατανοήσει επιτέλους η δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοί της, ότι δεν διοικούν την προσωπική τους επιχείρηση, ότι το «αποφασίζω και διατάζω» είναι συμπεριφορές της Χούντας, πως εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους δεν είμαστε «υπηρέτες» ή «δούλοι» τους! Έχουμε δικαίωμα στην χορήγηση κανονικής αδείας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις! Δεν τους το χαρίζουμε!
Η δημοτική αρχή Ρόδου να σταματήσει να συμπεριφέρεται με τρόπο απαράδεκτο και «αυταρχικό» στους εργαζόμενους. Άμεσα να άρει την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών αιτήσεων, νομοθετικά ισχύει ο χειρόγραφος τρόπος αίτησης χορήγησης αδειών και να πάρει πίσω τις απειλές της περί αδικαιολόγητης απουσίας!
Είναι γεγονός ότι οι «αυταρχικές» συμπεριφορές της δημοτικής αρχής, ενισχύονται από την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Έχουν μετατρέψει το Σύλλογό μας σε «φερέφωνο» της δημοτικής αρχής! Αυτός είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, στρέφεται τελικά ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, «βάζει πλάτη» στην αμφισβήτηση ακόμα και των στοιχειωδών μας δικαιωμάτων!
Ρόδος, 28-07-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.