Ανακοινωση για τις κινητοποιησεις των συμβασιουχων στους ΟΤΑ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο μονιμοποίησε όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αλλά το ενίσχυσε έως εκεί που δεν παίρνει... και τώρα πανηγυρίζει για την «επιστροφή στην κανονικότητα»!
Η "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει για εμάς, να αποδεχθούμε τις δεκάδες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, την ανακύκλωση της ανεργίας, το τσάκισμα των κοινωνικών παροχών, την αντιλαϊκή φοροληστεία για τα ματωμένα πλεονάσματά τους! Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ …το «αριστερό» success story για την έξοδο από τα μνημόνια!
Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να μας κοροϊδεύει. Χιλιάδες εργαζόμενοι - συμβασιούχοι σε κάθε χώρο εργασίας οδηγούνται στην ανεργία! Οι επικουρικοί ιατροί στην Υγεία, οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές στην Παιδεία, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (Καθαριότητα, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), και όχι μόνο!
Ήδη σ’ αυτούς τους χώρους εργασίας συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δεν ξεχνάμε τις δημόσιες δηλώσεις και υποσχέσεις των αρμόδιων Υπουργών για οριστική λύση! Απαιτούμε εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεών μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Συναδέλφισσες, -οι,
Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είδαμε τα αποτελέσματα της προκήρυξης στους συμβασιούχους της Καθαριότητας … ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!! Επίσης, δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι τα δικαστήρια θα στηρίξουν το δίκιο των συναδέλφων μας. Ήδη σε αρκετούς δήμους, οι δικαστικές αποφάσεις είναι το άλλοθι… συγκυβέρνησης και δημοτικών αρχών (π.χ. Θεσσαλονίκης) για να προχωρήσουν οι απολύσεις! Θα τους πολεμήσουμε με όλα τα μέσα… σε αίθουσες και σε δρόμους!
Όμως, για άλλη μια φορά μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε τόσο η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ όσο και του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, τηρούν «σιγή ιχθύος». Δεν βγάζουν ανακοίνωση, δεν παίρνουν απόφαση για κινητοποίηση, δεν συνεδριάζουν. Είναι τυχαίο;;
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός καλλιεργεί την υποταγή, επιδιώκει την διάσπαση των εργαζομένων και «βάζει πλάτη» στην Κυβέρνηση και στις εκάστοτε δημοτικές αρχές, ώστε αφενός να προχωρήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις και αφετέρου να μην υπάρχουν ισχυρές πιέσεις για νομοθετική ρύθμιση!
Απέναντί τους, η Πανελλαδική Επιτροπή Συμβασιούχων με την υποστήριξη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής προκήρυξαν  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλούν ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12:30 μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Συνάδελφοι, -ισσες,
Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους! Σας καλώ να συμπαρασταθούμε εμπράκτως στους συναδέλφους μας συμβασιούχους κάθε χώρου εργασίας στο Δήμο Ρόδου. Οργανώνουμε, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και στην περιοχή μας μέσα από συλλογικές δράσεις (έκτακτη γεν. συνέλευση, κ.α.)! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Να μην επιτρέψουμε σε κανένα και για κανέναν λόγο να καταργήσει το δικαίωμά μας στην εργασία, να «παίζει» με την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ρόδος, 02-07-2018
Από το Blogger.