Επιστολη-Καλεσμα στην Απεργια για την μονιμοποιηση των εργαζομενων στο Βοηθεια στο Σπιτι

Οι συμβασιούχοι στο Βοήθεια στο Σπίτι συνεχίζουν τους αγώνες τους, ενάντια στην δεκαπενταετή εργασιακή τους ομηρία, στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που μένουν επί χρόνια μόνο στα λόγια, στην συρρίκνωση του προσωπικού, στην έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και στην τελικά απαξίωση και υποβάθμιση αυτής της κοινωνικής δομής στους ΟΤΑ.
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους Όργανο του Βοήθεια στο Σπίτι έχει προκηρύξει εδώ και μια εβδομάδα νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζομένους στις όλες τις δομές Βοήθεια στο Σπίτι …την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 27 ΙΟΥΝΗ.
Οι μάσκες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσαν. Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είδαμε τα αποτελέσματα της λύσης που έδωσαν στους συμβασιούχους της Καθαριότητας … ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!! Η μόνη ουσιαστική λύση για τους συναδέλφους μας είναι η νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή όλων των σχέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού σε αορίστου χρόνου. Ήδη σε πολλούς χώρους εργασίας όπως στην Υγεία, στους ΟΤΑ, στην Παιδεία υπάρχουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Αυτό όμως που με προβληματίζει ιδιαίτερα εδώ και μια εβδομάδα είναι η «σιγή ιχθύος» της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ ΟΤΑ! Μέχρι και σήμερα  δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση-προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας  με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ούτε καν ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ με την στάση της δημιουργεί προβλήματα. Διασπά τους εργαζομένους. Καθυστερεί και υποβαθμίζει την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης, ώστε να μην υπάρχει συμμετοχή των εργαζομένων. Στην πράξη βοηθάει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να μην υπάρχουν μεγάλες πιέσεις σχετικά με το αίτημα νομοθετικής λύσης και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.
Ευθύνες όμως έχει και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, αφού δεν έχει αναλάβει καμιά δράση για την υποστήριξη της απεργιακής κινητοποίησης! Είναι τυχαίο που δεν έχει συνεδριάσει τακτικά εδώ και μήνες; Γιατί «θάβουν» τα προβλήματα των εργαζομένων; Η ευθύνη για την απαξίωση της λειτουργίας του συλλογικού μας οργάνου είναι σκόπιμη! Ας βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του!
Συναδέλφισσες, -φοι,
Ας μην τους περιμένουμε! Η αδιαφορία τους δεν είναι τυχαία. Να αναλάβουμε δράση εμείς που βλέπουμε ή βιώνουμε το πρόβλημα, ώστε να απαιτήσουμε από την ΠΟΕ ΟΤΑ να προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία  με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ!
Άμεσα να οργανωθεί η απεργιακή κινητοποίηση. Να πραγματοποιηθεί μια συνέντευξη τύπου από τους εργαζομένους στο Βοήθεια στο Σπίτι, ώστε να αναφέρουν το πολύτιμο κοινωνικό έργο που προσφέρουν και να ζητήσουν την στήριξη των αιτημάτων τους από την τοπική κοινωνία και άλλους συλλογικούς φορείς. Να αποφασιστεί από τους ίδιους τους εργαζομένους η μορφή της κινητοποίησης (συλλαλητήριο, παράσταση διαμαρτυρίας, συγκέντρωση, κ.α.). Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ρόδος, 24-06-2018
Από το Blogger.