Επιστολη - Προταση για την ΑΠΟΧΗ απο την Αξιολογηση

Ως εργαζόμενος νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους από εσάς συμμετέχουν στην ΑΠΟΧΗ κατά της «αξιολόγησης». Απορρίψαμε τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία «με νύχια και με δόντια» προσπαθεί να την εφαρμόσει για να ικανοποιήσει τους συμμάχους τους (ΕΕ, ΔΝΤ, ESM, ΟΟΣΑ). Αυτοί και οι πολιτικές τους μαριονέτες (δεξιές ή αριστερές) αυθαδιάζουν … κοροϊδεύουν όλους τους εργαζομένους. Μέσα από τον ΦΟΒΟ επιδιώκουν οι αντιδράσεις μας να είναι κατώτερες των περιστάσεων.
Η επιλογή μας για ΑΠΟΧΗ από την «αξιολόγηση» ήταν και είναι συνειδητή!
Με την στάση μας αυτή, αγωνιζόμαστε:
  • Κατά των απολύσεων και των μειώσεων μισθών.
  • Κατά της υποβάθμισης των Υπηρεσιών μας και της Ιδιωτικοποίησής τους.
  • Κατά του «συντελεστή διόρθωσης» της Δ/νσης Παρακολούθησης & Στατιστικής Ανάλυσης Βαθμολογιών Αξιολόγησης!!! (από Ανακ. ΔΑΣ ΟΤΑ, 13-06-18)
  • Κατά της δυνατότητας του εκάστοτε Δημάρχου να ξεχωρίζει κάποιες θέσεις εργασίας (για τα δικά τους παιδιά) και να τις αμείβει καλύτερα ή να κατατάσσει τους υπαλλήλους σε καλύτερο βαθμό!!! (από Ανακ. ΔΑΣ ΟΤΑ, 13-06-18)
  • Κατά του «διευθυντικού δικαιώματος» του εκάστοτε Δημάρχου στις τοποθετήσεις προϊσταμένων, στις παράλληλες αναθέσεις και στις μετακινήσεις εργαζομένων.
Με την στάση μας αυτή, απαιτούμε:
  • Την στελέχωση κάθε υπηρεσίας με μόνιμο και επαρκή προσωπικό.
  • Την άμεση και επαρκή χορήγηση εργαλείων, μέσω και αναλώσιμων υλικών σε κάθε χώρο εργασίας.
  • Την επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργία όλων των υπηρεσιών.
  • Την ανάγκη για ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας στις υποδομές και στα μέσα των υπηρεσιών μας.
  • Την παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Συναδέλφισσες, -οι,
Καμιά κυβέρνηση, καμιά τρόικα-θεσμοί, καμιά ολιγαρχία (βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες) δεν μπορεί να τα βάλει με τους εργαζομένους, όταν εμείς σηκώσουμε το ανάστημά μας, όταν εμείς κάνουμε το βήμα μπροστά, όταν εμείς αρνηθούμε να πεθαίνουμε στους χώρους εργασίας για τα κέρδη τους και να πληρώνουμε το ΧΡΕΟΣ και την ΚΡΙΣΗ τους!
Κάνω έκκληση στους συναδέλφους που συμμετέχουν στην «αξιολόγηση», εάν συμφωνούν μαζί μας, ακόμα και την τελευταία στιγμή να ακυρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησής τους και να δηλώσουν ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία και ενέργεια της δήθεν «αξιολόγησης».
Προτείνω στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων να μεριμνήσει για ενέργειες, ώστε όσοι έχουμε δηλώσει ΑΠΟΧΗ από την αντιδραστική «αξιολόγηση», να μας δοθεί μία (1) Συστατική Επιστολή από τους προϊσταμένους μας (Τμηματάρχη ή Δντη) και μία (1) Συστατική Επιστολή από συνάδελφο του ίδιου χώρου εργασίας, οι οποίες θα αναφέρουν την προσφορά και το έργο μας στην Υπηρεσία καθώς επίσης και κάτω από ποιες δυσμενείς συνθήκες (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, ανεπαρκή υλικά και μέσα, χρήση ιδίων μέσων, αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, κ.α.) έχουμε προσφέρει αυτό το έργο!
Ρόδος, 15-06-2018
Από το Blogger.