Ανακοινωση για την ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 14 Ιουνη κατα του νεου ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Πέμπτη 14 Ιούνη φέρνει για ψήφιση στην Βουλή, με την γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, τα οποία περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.
Το νέο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ φέρνει νέες επιβαρύνσεις στις λαϊκές οικογένειες μέσα από τις παρεμβάσεις για τα Εργασιακά, τη κατακρεούργηση των συντάξεων και του αφορολογήτου ορίου, τα νέα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τα προνοιακά επιδόματα, τις Ιδιωτικοποιήσεις (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, «Αττικό Μετρό», ΕΛΒΟ, χιλιάδες κρατικά ακίνητα, ΔΕΗ ΑΕ), κ.α.
Ο ρυθμός που υλοποιεί τα μέτρα των «δεξιών» και «αριστερών» Μνημονίων είναι άκρως εντυπωσιακός! Δεν είναι τυχαία τα εκατοντάδες συγχαρητήρια που παίρνει καθημερινά από τους εταίρους συμμάχους της (ΕΕ, ΗΠΑ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM, ΟΟΣΑ, κ.α.)!
Η συγκυβέρνηση λέει ότι αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για την «καθαρή έξοδο», για την εμπιστοσύνη των «αγορών» και για την «ελάφρυνση του χρέους»! Ωφελείται, όμως, σε τίποτα ο λαός από αυτά; Θα ελαφρύνει σε κάτι τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους που παλεύουν για το μεροκάματο;
Η «καθαρή έξοδος» που υπόσχονται από τα μνημόνια, είναι έξοδος ή αλλιώς η χρυσή ευκαιρία για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για να αυξήσουν τα κέρδη τους, επιβάλλοντας στους εργαζομένους διαλυμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και μισθούς πείνας!
Η όποια «ελάφρυνση του χρέους» σχετίζεται με τη δυνατότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να σκορπά ζεστό χρήμα (επιδοτήσεις, δάνεια, φοροαπαλλαγές) σε Βιομηχάνους, σε Εφοπλιστές, σε Τραπεζίτες, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, για επενδύσεις ή για να κάνει μπίζνες μαζί τους με τη μορφή των συμπράξεων.
Εμείς ως εργαζόμενοι το βιώνουμε καθημερινά με τις συμπράξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους ΟΤΑ! Δεν είναι τυχαία η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότησή τους, αφού ούτε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται ούτε κρατική χρηματοδότηση υπάρχει για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες!
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά από αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις όπως η αξιολόγηση, ο Κλεισθένης, οι ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο δεκάδων παιδικών σταθμών, η κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους, κ.α.
Αυτή η "μεταμνημονιακή Ελλάδα" των «αγορών», του success story (δεξιού ή αριστερού), της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τους εργαζομένους, αλλά ενισχύει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς!
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη. Η «ανάπτυξη» τους στηρίζεται  πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στη καλλιέργεια των χαμηλών απαιτήσεων από τη μία αλλά και από τις ψεύτικες ελπίδες που μοιράζει η κυβέρνηση απλόχερα.
Συνάδελφοι τώρα ήρθε η στιγμή του γενικού ξεσηκωμού! Ή θα τους παρακολουθούμε να μας συντρίβουν ή θα ξεσηκωθούμε! Αντιδρούμε... Ο δρόμος του αγώνα, της διεκδίκησης, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, είναι μονόδρομος.
Συμμετέχουμε στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ από τις 12:00 μέχρι λήξη ωραρίου, κατά του νέου ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ
Ρόδος, 13 Ιούνη 2018
Από το Blogger.