Ενημερωτικο Σημειωμα για τη χτεσινη συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου Ροδου

Πως θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις το κλίμα σύμπνοιας μεταξύ δημοτικής αρχής Ρόδου και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων καθαριότητας στην συνεδρίαση;;
Είναι γεγονός ότι η συζήτηση, που αφορούσε το θέμα για τις από το 2017 θετικές δικαστικές αποφάσεις του εφετείου υπέρ των εργαζομένων για σχεδόν 7 εκ. ευρώ, ήταν αποκαλυπτικό.
Από τη μια, η δημοτική αρχή που από το 2017 δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν.4447/16 καταθέτοντας την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και από την άλλη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας κ. Ντελλάκης  που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη πρόταση συμβιβασμού για 2,3 εκ.!
Πως είναι δυνατόν από τα 7 εκ να συμβιβάζονται οι εργαζόμενοι στα 2,3 εκ ευρώ;; Πως γίνεται να παραιτηθείς από τις απαιτήσεις σου, όταν ειδικά αυτές συνοδεύονται με θετικές αποφάσεις εφετείου;
Μάλιστα, ο κ. Ντελλάκης στην συζήτηση του θέματος συμφώνησε ότι ακόμη και οι εργοδοτικές εισφορές να πληρωθούν μέσα από τα 2,3 εκ.! Ούτε η ίδια η δημοτική αρχή Ρόδου δεν πίστευε για αυτό το δώρο!
Βέβαια, σχεδόν άμεση ήταν η παρέμβαση των εργαζομένων της Καθαριότητας κατά της πρότασης του κ. Ντελλάκη για τις εργοδοτικές εισφορές, ο οποίος αναγκάστηκε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο εκ Τρικάλων για να αποκατασταθεί …το αυτονόητο! Δηλ. ότι οι εργοδοτικές εισφορές καταβάλλονται από τον εργοδότη κι όχι από τους εργάτες!
Όμως, είναι απορίας άξιο γιατί τόση μυστικότητα από το 2017 στις ενέργειες και συνεννοήσεις τόσο της δημοτικής αρχής Ρόδου όσο και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της καθαριότητας. Ίσως πάρουμε απαντήσεις από τα πρακτικά της συνεδρίασης όπως η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας πάνω στην συμβιβαστική πρόταση και στις συνεννοήσεις μεταξύ δικηγόρων.
Γιατί άραγε την παραπάνω πρόταση δεν την είχε κοινοποιήσει και στο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ώστε να υπάρχει κοινή παρέμβαση για να καταβάλει ο Δήμος Ρόδου τα εκδικασθέντα χρηματικά ποσά; Γιατί τόση αναμονή και καθυστέρηση;;; Τελικά, ποιος ωφελήθηκε από την καθυστέρηση;;;
Επιπρόσθετα ερωτήματα προκύπτουν, αφού η δημοτική αρχή Ρόδου ανέφερε ότι ο αντίστοιχος κωδικός έχει επαρκή χρήματα αλλά δεν θα τους τα καταβάλει εφάπαξ, αφού είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων να τα πάρουν σε 4 ετήσιες δόσεις. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»!
Επιφυλασσόμεθα… εκφράζουμε τον προβληματισμό μας! Θα επανέλθουμε στο θέμα, αφού ξεκαθαρίσουμε αυτό το «θολό τοπίο»...
Βέβαια αισθητή για άλλη μια φορά ήταν και η στάση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, οι οποίοι ουδέποτε εμφανίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου!  Ή μήπως υπήρχε συνεννόηση;;;
Τους θυμίσουμε ότι είχαν υποσχεθεί ότι όταν το θέμα θα ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έκαναν παρέμβαση ώστε να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις και να παραιτηθεί η δημοτική αρχή Ρόδου από τα ένδικα μέσα! Γιατί φρόντισαν να «εξαφανιστούν»;;; Αποδεικνύετε η συνέπειά τους …στην αναξιοπιστία! Καμιά δικαιολογία!
Είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τις παγίδες της δημοτικής αρχής Ρόδου, που στήνονται ακόμη και με συνεννόηση με τους γνωστούς μας «εργατοπατέρες». Έχουμε μπροστά μας ήδη τις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού. Καμιά αναμονή ή καθυστέρηση. Μην εξαπατηθούμε, όπως έγινε με τους εργαζομένους της καθαριότητας. Δεν χωράνε δικαιολογίες!
Ρόδος, 18-01-2019
Από το Blogger.