... «κοκορομαχιες», «καλπικα» ερωτηματα και «συμπλευση»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της πρώην και την νυν δημοτικής αρχής Ρόδου, δεν μας κάνουν πλέον εντύπωση! Ήδη, η ποιότητα του πολιτικού τους λόγου και της επιχειρηματολογίας, έχει αποκαλυφθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με εκατέρωθεν «απρεπείς» προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Όμως μας προβλημάτισε η καταγγελία του πρώην δημάρχου Ρόδου για «βιομηχανία εργολαβιών στο δήμο Ρόδου με απευθείας διαπραγμάτευση(;) χωρίς δημοσιότητα και έκπτωση 2%!».Εγκαλεί τον νυν δήμαρχο Ρόδου να «σταματήσει αυτή την κατάπτυστη διαδικασία» και να «ακολουθήσει άμεσα την διάφανη διαδικασία των ηλεκτρονικών διαγωνισμών». 

Αναρωτιόμαστε γιατί ο πρώην δήμαρχος Ρόδου και η παράταξή του, αφού έχει στοιχεία γιατί δεν κατήγγειλε αυτές τις διαδικασίες στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), ώστε αυτές να ακυρωθούν; Τονίζουμε ότι αντίστοιχη καταγγελία έχει κατατεθεί κατά της δημοτικής αρχής Αθήνας για την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε στον «Μεγάλο Περίπατο»! 

Δυστυχώς πρώην και νυν δημοτική αρχή Ρόδου δεν είναι η πρώτη φορά που επικαλούνται την «διαφάνεια»! Όμως, το ζήτημα της διαφάνειας είναι διαχρονικό και κυρίως πολιτικό! Χρησιμοποιείται «κατά το δοκούν» ως ένα μέσο χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία! Δηλ. στο να μην βλέπουμε τη σύμφυση και «διαπλοκή» των εκάστοτε κυβερνήσεων και των αιρετών εκπροσώπων στους ΟΤΑ!

Η εκάστοτε κυβέρνηση νομοθέτησε αυτές τις διαδικασίες (διαγωνισμοί, διαπραγμάτευση χωρίς δημοσιότητα, απευθείας ανάθεση), με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να τις εφαρμόζουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΑΔΗΣΥ και για το 2018, οι δημοτικές αρχές με τις πρακτικές τους έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε πρωταθλητές (42,33%, 2018) των παραβάσεων του δικαίου περί δημοσίων συμβάσεων!

Μήπως για τον λόγο αυτό επιχείρησε η κυβέρνηση της ΝΔ να νομοθετήσει «τροπολογία - πλυντήριο» της τελευταίας στιγμής, ώστε να «ξεπλύνει» αιρετούς στους ΟΤΑ, που διώκονται ποινικά και πειθαρχικά, παραγράφοντας ακόμη και κακουργήματα για πληρωμές Χρηματικών Ενταλμάτων παρελθόντων ετών;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ως εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου δεν ανεχόμαστε με «κάλπικα ερωτήματα» να εμπλέκουν τους συναδέλφους μας στα «παιχνίδια εντυπώσεων» και στις «κοκορομαχίες» τους! Καταδικάζουμε τα «υπονοούμενα» εις βάρος των υπηρεσιακών παραγόντων στις Τεχνικές Υπηρεσίες! Ας μην απαιτούν ευθύνες από εμάς, όταν η εκάστοτε δημοτική αρχή Ρόδου, αγνοεί τις επιστημονικές γνώσεις, την εμπειρία, την εξειδίκευση και την πολυετή προϋπηρεσία μας! Ήδη, αρκετοί συνάδελφοί μας βίωσαν και βιώνουν μετακινήσεις ακόμη και σε άσχετα αντικείμενα!

Είναι φανερό ότι οι δημοτικές αρχές Ρόδου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) εδώ και χρόνια «συμπλέουν» σκοπίμως, π.χ.:

  • υποβάθμιζαν τις ανάγκες για σύγχρονες – ασφαλείς δημοτικές εγκαταστάσεις και υποδομές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις Ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα, κ.α.
  • αδιαφόρησαν για την επαρκή στελέχωση με μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλες τις υπηρεσίες, ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα των συμπολιτών μας
  • αποδέχθηκαν τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων, οι οποίες τα τελευταία δέκα χρόνια αγγίζουν το 70%, ώστε να ενταθούν τα ανταποδοτικά τέλη, τα δημοτικά τέλη, οι φόροι, κ.α.

Έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτές οι δημοτικές αρχές Ρόδου (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) δεν υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων και της τοπικής μας κοινωνίας. Παρατηρούμε ότι σε κάθε εναλλαγή τους στήνονται δημόσιοι καυγάδες και αντιδικίες για τα εκάστοτε επιχειρηματικά συμφέροντα. Και ποιος πληρώνει τον λογαριασμό; Φυσικά, εμείς και οι συμπολίτες μας!

Ρόδος, 27-10-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Από το Blogger.