Ερωτημα σχετικα με το Ανθυγιεινο Επιδομα σε κατ'εξαιρεση Οδηγο

Σας υποβάλλουμε την κάτωθι εισήγηση, για να την συζητήσετε και ως Σωματείο να την υποβάλλεται ως Ερώτημα στις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Εσωτερικών) σχετικά με το δικαίωμα λήψης του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε όσους υπαλλήλους παρέχουν κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες ως Οδηγοί.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ:
Η εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου ΣΤ1 περ. 3 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/12 και συγκεκριμένα του εδαφίου Α (τακτικό προσωπικό των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ), σε συνδυασμό με την ΠΥΣ 33/2006 που παρατάθηκε η ισχύς της μέχρι το τέλος του 2018, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στελέχωσης των ΟΤΑ σε εξειδικευμένο προσωπικό.
Οι δημοτικές αρχές και τα αντίστοιχα διοικητικά συμβούλιων των Νομικών Προσώπων των οικείων ΟΤΑ, για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες τους σε Οδηγούς των υπηρεσιακών οχημάτων προχώρησαν τις διαδικασίες με τις αρμόδιες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για κατ’ εξαίρεση έγκριση οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος από υπαλλήλους που δεν κατείχαν την θέση του Οδηγού.
Επειδή, με το 51440/25-09-18 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, σε απάντηση ερωτήματος της ΠΟΕ ΟΤΑ, αναγνωρίζεται ότι ανεξαρτήτως οι ΔΕ Οδηγοί υπάγονται στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Επειδή, με την εγκύκλιο 33/17-11-2017 του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 98 του Ν.4483/17 αναφέρει ότι:
«η τυπική υπαγωγή του υπαλλήλου στις απαριθµούµενες ειδικότητες δεν συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για τη χορήγηση σε αυτόν του εν λόγω επιδόματος, καθώς το επίδομα δικαιούνται και όσοι παρέχουν κατ’ αποκλειστικότητα υπηρεσίες στους χώρους και τις εργασίες ̟που περιγράφονται ανωτέρω»
και
«η προϋπόθεση της «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» έχει την έννοια ότι ο δικαιούχος απασχολείται πλήρως και αποκλειστικά στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του ανωτέρω επιδόματος.»
Επειδή, ο αρμόδιος προϊστάμενος (Δντης ΔΟΠΑΡ) βεβαιώνει ότι συντρέχουν οι άνωθεν προϋποθέσεις του άρθρου 98 του Ν.4483/17 στον υπάλληλο του κλάδου ΥΕ Εργατών, ο οποίος παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα τις υπηρεσίες του Οδηγού.
σας υποβάλλουμε το ερώτημα
εάν υπάγεται (ο εν λόγω υπάλληλος του ΔΟΠΑΡ) στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από την ισχύ του Ν.4483/2017.
Από το Blogger.