Προταση για την μη ασκηση εφεσης απο την Δημοτικη Αρχη Ροδου

Μετά και την θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, που αφορούσε την διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού για τους Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου, σας καλώ άμεσα και χωρίς καθυστέρηση:
•    Να υποχρεώσετε την δημοτική αρχή Ρόδου, ώστε να επισπεύσει την εκδίκαση της υπόθεσης για τους μόνιμους υπαλλήλους. Δεν συμφωνούμε με την αναβολή που πήρε η δημοτική αρχή Ρόδου για τον Μάρτιο του 2019!
•    Να απαιτήσετε από την δημοτική αρχή Ρόδου και τα εισηγητικά της όργανα (Νομική Υπηρεσία, Οικονομική Επιτροπή) να πάρουν αποφάσεις, ώστε να μην ασκηθεί έφεση εναντίον οποιασδήποτε πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
•    Να υποχρεωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου για λήψη Απόφασης στην επόμενη έκτακτη ή τακτική συνεδρίασή του (Νοέμβριος), για την μη άσκηση έφεσης και την καταβολή ολόκληρου του χρηματικού ποσού στους δικαιούχους με τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις.
Είναι αποπροσανατολιστικό, ως πλειοψηφία του Δ.Σ., να διαφημίζετε τον συνεργαζόμενο δικηγόρο σας για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, και να μην ασκείτε πιέσεις εναντίον της δημοτικής αρχής Ρόδου, η οποία στο παρελθόν έχει ασκήσει εφέσεις εναντίον πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων εις βάρος των εργαζομένων.
Η άσκηση έφεσης (σύμφωνα με τον νόμο δεν είναι πλέον υποχρεωτική) από την μεριά της δημοτικής αρχής Ρόδου είναι επικίνδυνη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού σε τυχόν αρνητική απόφαση του δικαστηρίου σε δεύτερο βαθμό, θα αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν τα χρήματα από την προσωρινή εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης (Ειρηνοδικείο Ρόδου).
Προτείνω στους Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου εργαζομένους του δήμου μας, να περιμένουν πρώτα την έκδοση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ώστε μετά να καταθέσουν τις αγωγές με τα δικαιολογητικά των δικηγόρων για την διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού.
Σε περίπτωση όπου η δημοτική αρχή Ρόδου αποφασίσει να προχωρήσει σε εφέσεις, έχουμε προθεσμία 6μήνες από την αίτησή μας για να καταθέσουμε αγωγές. Μέσα σε αυτό το χρονικό να αναγκάσουμε την δημοτική αρχή Ρόδου, ώστε να αποσύρει τις εφέσεις.
Επίσης, σας ενημερώνω ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου θα σας προσκομίσω προς συζήτηση Πρόταση Νόμου για την άμεση καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, ώστε μέσα από αποφάσεις Δ.Σ. σωματείων από όλη την Ελλάδα να κατατεθεί στην Βουλή, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση των 530 συνδικαλιστικών σωματείων για τις Σ.Σ.Ε.
Ρόδος, 31-10-2018

Από το Blogger.