Ο ΟΑΕΔ ως εργοδοτης αφηνει και παλι απληρωτους … εργαζομενους!

Τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις προωθούν την ευέλικτη και με ημερομηνία λήξης εργασία μέσα από τα διάφορα προγράμματα για την προσχηματική μείωση της ανεργίας, που η ίδια η πολιτική τους δημιουργεί.
Κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάστηκαν αρκετοί συμπολίτες μας να καταφύγουν στη λεγόμενη «κοινωφελή εργασία» στους δήμους για 495 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω των 25 ετών.
Οι συνάδελφοί μας εργάζονται καθημερινά με πλήρες ωράριο, έχει περάσει ένας μήνας εργασίας αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί. Η μισθοδοσίας τους έχει μεν εγκριθεί από τον ΟΑΕΔ στις αρχές Νοέμβρη, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:
•    να είναι ανασφάλιστοι,
•    να έχουν προβλήματα με τα ένσημα,
•    να έχουν χάσει ρυθμίσεις σε τράπεζες και οργανισμούς,
•    να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους.
Οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι όμηροι σε μία κατάσταση που δεν έχουν επιλέξει.
Είναι ντροπή, είναι αίσχος!
Η ευθύνη της απλήρωτης δουλειάς των εργαζομένων της «κοινωφελούς εργασίας» στους Δήμους, βαραίνει το Υπουργείο Εργασίας, τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και συνολικά την κυβέρνηση. Τους καταγγέλλουμε!
Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της «κοινωφελούς εργασίας» και την εξασφάλιση της τακτικής πλέον μισθοδοσίας τους από τον ΟΑΕΔ!
Ρόδος, 22-11-2018
Από το Blogger.