Καλεσμα για παρασταση διαμαρτυριας στη συνεδριαση της Οικονομικης Επιτροπης Δ. Ροδου

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο αντεργατικός ρόλος της δημοτικής αρχής Ρόδου, η οποία βάζει την νομική της υπηρεσία για να γνωμοδοτήσει εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επίσης εκκωφαντική είναι και η σιωπή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, για τα θέματα συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν είναι τυχαίο!
Θυμίζουμε ότι την ίδια τακτική χρησιμοποίησε ο Μπακίρης Φ. (πρόεδρος του Συλλόγου μας) για να περάσει χωρίς εμπόδια, χωρίς παρεμβάσεις των εργαζομένων στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  η εισήγηση για 30 δόσεις στα αναδρομικά σε χρήμα για τα ΜΑΠ και το Γάλα.
Έπειτα, αφού είχε ληφθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και δύο μέρες πριν την συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ώστε να επικυρώσουμε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το θέμα της οποίας ήταν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν είναι τυχαίο, όπου οι παρατάξεις του Μπακίρη Φ. και του Μωραϊτη Β. ψήφισαν υπέρ της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με το πρόσχημα ότι δεν ήταν εφικτή η πρότασης της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου για την εξόφληση των εργαζομένων μέχρι τα μέσα του 2019! Είχαν φτάσει στο σημείο να αναφέρουν ότι αν ψηφίζαμε κάτι διαφορετικό από τις 30 δόσεις τότε θα υπήρχε περαιτέρω καθυστέρηση στις διαδικασίες για την καταβολή των αναδρομικών!
Αυτός είναι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας την βρώμικη δουλειά της εργοδοσίας και των μηχανισμών της. Οι συμβιβασμοί τους με την εργοδοσία έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει οι εργαζόμενοι  «δεκάρα τσακιστή» από τα αναδρομικά τους.
Αύριο συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ρόδου, η οποία θα αποφασίσει την έγκριση για άσκηση αίτησης αναίρεσης προς τον Άρειο Πάγο κατά υπαλλήλων της Καθαριότητας, οι οποίοι δικαιώθηκαν σε δεύτερο βαθμό δικαστικά (δηλ. μετά και την έφεση του Δήμου Ρόδου στην απόφαση του Ειρηνοδικείου) για την καταβολή αναδρομικών από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.
Είναι αντεργατική επιλογή της δημοτικής αρχής Ρόδου, που μέσα από τους μηχανισμούς της (νομική υπηρεσία, Οικονομική Επιτροπή) και ενώ έχει ψηφισθεί το Άρθρο 54 του Ν.4447/2016 ( ΦΕΚ 241, τ.Α, 23-12-16) συνεχίζει να ασκεί εφέσεις ή να μην παραιτείται από αυτές για τις πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων κατά των αναδρομικών ή άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η αντεργατική στάση της δημοτικής αρχής δεν είναι τυχαία και θα συνεχιστεί και στις πρόσφατες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου κατά της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού σε όσους αορίστους χρόνου υπαλλήλους δικαιώθηκαν.
Καλώ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας:
  • Να παραστούν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ. Ρόδου στις 14 του μηνός (αύριο, 11:00), ώστε να αποτρέψουν την έγκριση άσκησης αίτηση αναίρεσης του Δήμου Ρόδου κατά των αποφάσεων 233/17, 234/17, 235/17, 236/17, 237/17 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, οι οποίες έχουν δικαιώσει εργαζομένους της Καθαριότητας για αναδρομικά.
  • Να ενημερώσουν τα μέλη της Οικονομική Επιτροπής ότι σύμφωνα με  τις διατάξεις του Άρθρου 54 του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ 241, τ.Α, 23-12-16) δεν έχουν ευθύνες από την μη άσκηση ή από την παραίτηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων.
  • Να εισηγηθούν στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την λήψη απόφασης για την μη άσκηση έφεσης κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που αφορούν την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.
Ρόδος, 13-12-2018
Από το Blogger.