Δυο λογια απο την συμμετοχη μου στην χτεσινη απεργιακη κινητοποιηση της Αθηνας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Βρίσκομαι στην Αθήνα για να έχω επαφές σχετικά με εργασιακά ζητήματα, οπότε είχα την δυνατότητα να απεργήσω κι εγώ (έχω κάνει έγγραφο στο γραφείο προσωπικού) συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις έξω από τα κτήρια των Υπουργείων Οικονομίας με το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Παλαιάς Βουλής και με πορεία φτάσαμε στο  Υπουργείο Οικονομίας (Νίκης 4), όπου συναντήσαμε την συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση από την πρώτη στιγμή ήταν η αφωνία της συγκέντρωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου από το μπλοκ της δεν ακούστηκε ούτε ένα σύνθημα κατά του Υπουργείου Οικονομικών. Αντιθέτως μάλιστα οι δυνάμεις της ΠΟΕ ΟΤΑ είχαν αναλάβει το ρόλου του "μουσικού", της μουσικής διασκέδασης των στελεχών του Υπουργείου, αφού μέσα από την μικροφωνική εγκατάσταση δεν άκουγες τίποτα άλλο από τραγούδια.
Όμως, δεν είναι τυχαία η στάση αυτή, αλλά σκοπίμως ήθελαν να "σιωπήσουν" την δυναμική μας παρουσία με τα συνθήματά μας κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. ήταν τόσο δυνατή η μουσική, ώστε να μην ενοχληθούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου από τα συνθήματά μας.
Έπειτα από μισή ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ βγήκε στο μικρόφωνο, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ, και έδωσε τελεσίγραφο πως αν δεν φύγουν τα ΜΑΤ σε 5 λεπτά ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Τι έγινε μετά από 7 λεπτά;;; Έφυγαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ;;;
Όχι, έφυγαν οι εργαζόμενοι μπροστά από το κτήριο του Υπουργείου (Νίκης 4) και κατευθύνθηκαν και τα δύο μπλοκ (ΠΟΕ-ΟΤΑ & Συνδικάτο) στο κτήριο επί της Καραγιώργης Σερβίας 8, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Υπουργού.
Εκεί, το μπλοκ του Συνδικάτου απαλλαγμένο από τις μουσικές επιλογές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έδωσε τον τόνο στην κινητοποίηση με τα συνθήματα των εργαζομένων. Βέβαια, για άλλη μια φορά από το μπλοκ της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν ακούστηκε κιχ ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης.
Σχεδόν μετά από μία ώρα, το μπλοκ της ΠΟΕ ΟΤΑ διαλύθηκε. Ελάχιστοι από αυτούς παρέμειναν, μετρημένοι στα δάχτυλα. Όμως, το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ ήταν εκεί με τα συνθήματά του για να κρατάει ζωντανή την κινητοποίηση.
Γύρω στις 14:30 με 15:00 κατέβηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΠΟΕ-ΟΤΑ,Συνδικάτο), όπου ανακοινώθηκε ότι δεσμεύτηκε ο υπουργός να φέρει άμεσα τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος των ΒΑΕ με 12 + 2 μήνες παράτασής του.
Άμεσα ενημέρωσα την ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου (Σωτήρης & Ντέπη), για τις εξελίξεις αυτές, ώστε σήμερα να μπορέσει να σας ενημερώσει σχετικά.
Όμως, δεν πέρασε ούτε μία ώρα, και σε ιστοσελίδες κοινοποιήθηκε η τροπολογία όπου ο υπουργός δεν υλοποίησε την δέσμευσή του, αφού η παράταση που αναφέρει μέσα της κάνει λόγο για 7+2 μήνες.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η διπροσωπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διστάζει κάτω από την πίεση των εργαζομένων να υπόσχεται και από την άλλη να εφαρμόζει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της.
Φτάνει πια η κοροϊδία. Αν δεν υλοποιήσει τους 12+2 μήνες παράταση ...θα καταγγελθεί!
Ομως, θα πρέπει και εμείς ως εργαζόμενοι της Ρόδου να εντείνουμε την οργάνωση των παρεμβάσεών μας, ώστε με δυναμική να ανατρέψουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους. Μπορεί σήμερα να πήραμε μια μικρή παράταση, αλλά εμείς θέλουμε επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, θέλουμε Μέσα Προστασίας, θέλουμε να εργαζόμαστε και να επιστρέφουμε ασφαλείς και υγιής στις οικογένειές μας.
Έχουμε μπροστά μας Αγώνες...ας μην λήψη κανένας μας!
Από το Blogger.