Καταγγελια για την αποπειρα της δημοτικης αρχης Ροδου να καταργησει την υπουργικη αποφαση για τις αδειες στο δημοσιο

Δεν μας προκαλεί εντύπωση, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε τον «αυταρχισμό» της δημοτικής αρχής Ρόδου. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε προσπαθεί να καταργήσει «έμμεσα» το δικαίωμά μας στην χορήγηση της κανονικής και της γονικής αδείας.
Είχε φθάσει στο σημείο να στοχοποιεί στα ΜΜΕ τους συναδέλφων μας που αιτήθηκαν άδεια τους καλοκαιρινούς μήνες, να απαιτεί την έγκριση της άδειας και από τους αιρετούς προϊσταμένους των υπηρεσιών, να απαγορεύει την πρωτοκόλληση των αιτήσεων χορήγησης κανονικής αδείας, να απαιτεί βεβαιώσεις από σχολεία.
Οι προσπάθειές τους όμως απέτυχαν από την παρέμβαση συναδέλφων μας αλλά και των αγωνιστών της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, αφού η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είτε «έθαψε» αυτά τα ζητήματα και δεν κατήγγειλαν την δημοτική αρχή, είτε την υποστήριξαν με χαρακτηριστικό παράδειγμα την γονική άδεια και την στάση του πρώην Γραμματέα του Συλλόγου μας.
Όμως, αυτήν την φορά η δημοτική αρχή Ρόδου αποδεικνύεται ότι έχει αναλάβει το ρόλο του «λαγού» της κυβέρνησης αμφισβητώντας τα δικαιώματα όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Το ρόλου του εκτελεστή ανέλαβε και πάλι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρόδου, όπου υπογράφει ερώτημα της Δνσης Διοικητικών Υπηρεσιών σχετικά με την χορήγηση αιμοδοτικής αδείας.
Το ερώτημα αναφέρεται στην πρόσφατη νομοθετική διάταξη για θέσπιση αιμοδοτικής αδείας στον ιδιωτικό τομέα, σκοπίμως αγνοώντας την υπουργική απόφαση για άδειες στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επιδιώκει με πρόσχημα την αιμοδοτική άδεια και μέσα από τον «κοινωνικό αυτοματισμό» να περιοριστούν προς τα κάτω τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Στην πράξη, απαιτεί το «ξήλωμα» τμηματικά της υπουργικής απόφασης για τις άδειές μας.
Τραγική είναι και η στάση της προϊσταμένης της Δνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, η οποία ταυτίστηκε με τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής Ρόδου. Ας μας απαντήσει…αν ενημέρωσε για το θέμα αυτό τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας!
Μήπως τελικά όλοι (δημοτική αρχή, πλειοψηφία Δ.Σ., προϊσταμένη δνσης) βολεύονται με το να παραμείνει αυτό το θέμα στην αφάνεια;;;
Συνάδελφοι, -ισσες,
Ως δημοτικοί υπάλληλοι δεν έχουμε τίποτα να ξεχωρίσουμε από τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από το «διαιρεί και βασίλευε» της εκάστοτε κυβέρνησης και εργοδοσίας, οι οποίες προσπαθούν να προσαρμόσουν πάντα προς τα κάτω τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις μας. Απαιτούμε να επεκταθούν οι ευνοϊκότερες διατάξεις για τις άδειες σε όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως σχέσης και φορέα εργασίας.
Καλώ τα συλλογικά όργανα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν την στάση της δημοτικής αρχής Ρόδου και των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών «συνεργατών» της, που στρέφονται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, και αποτελούν το «άλλοθι» της κυβέρνησης για την αμφισβήτηση ακόμα και των στοιχειωδών μας δικαιωμάτων!
Αθήνα, 20-02-2019
Από το Blogger.