Παει συννεφο το δουλεμα

Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα είπε χθες στην γιορτή των εργαζομένων ο πρόεδρος του Συλλόγου μας και εκπρόσωπος της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» κ. Μπακίρης, προσπαθώντας από τη μια να συγκαλύψει την αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής, και από την άλλη να μετατρέψει τους εργαζομένους σε χειροκροτητές της.
Είναι γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος αρχίζει να «ανατέλλει» και οι υποψήφιοι για τους δημαρχιακούς θώκους έχουν βγει στο κυνήγι ψήφων. Δεν είναι τυχαίο, που θυμήθηκε ο δήμαρχος για άλλη μια φορά να αποκαλέσει τον πρόεδρο του Συλλόγου «συνεργάτη» και κατ’ επέκταση αυτού …όλους εμάς. Πάει σύννεφο το δούλεμα!
Έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος του Συλλόγους μας, να παρουσιάζει ως ευγενή παραχώρηση της δημοτικής αρχής ότι θα παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα στις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Ρόδου. Είναι γνωστό μέσα από τα ΜΜΕ σε όλους τους συναδέλφους, ποιος πίεσε και ποιος πρωτοστάτησε με ανακοινώσεις και επιστολές, ώστε να παραιτηθεί η δημοτική αρχή από τα ένδικα μέσα.
Όμως ,τι δεν μας είπε ο πρόεδρος για το έργο της δημοτικής αρχής;;;
  • Ότι τα ΜΑΠ για το 2017 και 2018 δεν έχουν χορηγηθεί στο εργατοτεχνικό προσωπικό!
  • Ότι η χορήγηση του γάλακτος στους δικαιούχους έχει σταματήσει εδώ και σχεδόν 6 μήνες!
  • Ότι οι χώροι εργασίας του εργατοτεχνικού προσωπικού δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας!
  • Ότι στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας δεν τους χορηγήθηκαν ΜΑΠ!
  • Ότι για την Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού υπάρχουν λεφτά..!!!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ξεκαθαρίζουμε στη δημοτική αρχή ότι εμείς οι εργαζόμενοι…ούτε συνεργάτες τους είμαστε…ούτε συνεργοί τους στην εφαρμογή και εξειδίκευση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που έχει μετατρέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα…σε «γαλέρα»!
Θυμίζουμε στο «συνεργάτη» της δημοτικής αρχής και πρόεδρο του Συλλόγου μας ότι εδώ και δύο μήνες εκκρεμεί η συζήτηση της αιτιολογημένης Πρότασης Μομφής για την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του Προέδρου και την διαδικασία εκλογής άλλου εκ των μελών του Δ.Σ. σύμφωνα με το Καταστατικό. Γιατί «κάνει την πάπια»;;;
Όμως, το αίσθημα της Αγάπης ξεχείλιζε στην εκδήλωση! Φάνηκε ότι η δημοτική αρχή ταυτίζεται με τις πολιτικές της κυβέρνησης μέσα από τις φιλοφρονήσεις και τις ευχαριστίες του δημάρχου προς τον αναπληρωτή υπουργό κ.Σαντορινιό, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νόμο δεσμεύει όλα τα αποθεματικά των ΟΤΑ!!!
Έτσι μέσα σ’ αυτό το κλίμα αγάπης δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο και την αναφορά του δημάρχου προς το πρόσωπό μου. Αποδεικνύεται ότι οι παρεμβάσεις μου τόσο για τα εργασιακά όσο και για τα ζητήματα της Παιδείας στην περιοχή μας έχουν ενοχλήσει τη δημοτική αρχή, γιατί αφενός εκφράζουν ευρύτερες μάζες και ομάδες συμπολιτών μας και αφετέρου έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική που εφαρμόζει!
Ενημερώνω τη δημοτική αρχή ότι όσο και να προσπαθεί να «προσωποποιήσει» αυτήν την αντιπαράθεση για να αποποιηθεί τις πολιτικές της ευθύνες, δεν θα γίνω συνεργός της. Αν θέλει να στήσει παιχνίδια για την εξαπάτηση πολιτών και εργαζομένων, ας το κάνει με τους υπόλοιπους υποψήφιους (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ) για τον δημαρχιακό θώκο. Άλλωστε, άσχετα από την θέση τους …την ίδια πολιτική υπηρετούν!
Ρόδος, 04-02-2019
Από το Blogger.