Το δικαιωμα στην (αυτο)γελοιοποιηση

Οι διαρροές για την επερχόμενη και πλέον αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με τα αναδρομικά του 13ου & 14ου μισθού αποδεικνύει ότι υπάρχει πλεόνασμα θράσους, υποκρισίας και κυνισμού εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών, της κυβέρνησης και των «θεσμών» (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., E.S.M.).
Κι όμως μέσα σ' αυτό το κλίμα απογοήτευσης για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Πρότασης Συνδικαλιστικής Δημιουργίας, που σε διατεταγμένη υπηρεσία από την εργοδοσία προφανώς, προσπαθεί ως παράταξη να «θολώσει τα νερά» για να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η χτεσινή ανακοίνωσή τους είναι ένας αχταρμάς! Λίγο απ’ όλα …με φανφάρες! Αναδρομικά, ευχολόγια, δικαστήρια, στόμφο, αξιολόγηση, κινητοποιήσεις, εκλογές και λασπολογίες! Καμιά ουσιαστική πρόταση!
Δεν θα ακολουθήσουμε τον «γλοιώδη» κατήφορό τους! Την ανικανότητά τους να καταθέσουν προτάσεις, να πάνε κόντρα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για να οργανώσουν και να σχεδιάσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων!
Δυστυχώς, κάθε τόσο εμφανίζονται με στόμφο και «συκοφαντίες» για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εκάστοτε δημοτικής αρχής, ή τον καθένα που έχει εξουσία, θεωρώντας μάλλον πως θα πάρουν εύσημα και προνόμια! Άξιοι υπηρέτες της εργοδοσίας...
Αν τώρα ο επικεφαλής και τα υπόλοιπα μέλη της Πρότασης Συνδικαλιστικής Δημιουργίας βλέπουν και «αυτοδιοριζόμενους σωτήρες» …τους συνιστώ να δουν επειγόντως Ψυχίατρο!!! Οι ομαδικές συνεδρίες – θεραπείες …είναι πιο οικονομικές!
Ο καθένας τους έχει δικαίωμα στην (αυτο)γελοιοποίηση. Όμως, η (αυτο)γελοιοποίηση ορισμένων βλάπτει τελικά όλους μας!
Ρόδος, 22-05-2019
Από το Blogger.