ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για την αρνητικη αποφαση της Ολομελειας του ΣτΕ

Οι δικαστικοί λειτουργοί, που φρόντισαν να εξαιρεθούν από τις περικοπές λόγω ειδικών μισθολογίων, αποφάσισαν κεκλεισμένων των θυρών κατά πλειοψηφία ότι ο νόμος για την περικοπή του 13ου & 14ου μισθού στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους του ενιαίου μισθολογίου …είναι συνταγματική και νόμιμη!
Η απόφασή τους αυτή δεν αποτελεί μόνο προσβολή στους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αλλά στην πράξη απέδειξαν ότι η δικαιοσύνη τελικά δεν είναι τυφλή! Είναι σίγουρα ταξική και υπηρετεί τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και «θεσμών» (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., E.S.M., Δ.Ν.Τ.).
Από τις 24-12-18, είχαμε αναφέρει:
Ήδη Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος, Ε.Ε., έχουν κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις ότι το κόστος για την αναδρομική επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού και σύνταξης είναι υπέρογκο, ότι δεν μπορεί να πληρωθεί, ότι αποτελεί κίνδυνο στην δήθεν «ανάπτυξη της οικονομίας»! Ας αναρωτηθούμε: Ανάπτυξη για «ποιόν»;;;
Η οργή της προέδρου του ΣτΕ σχετικά με τις διαρροές, αποκαλύπτει ότι ο σχεδιασμός τους ήταν να ανακοινωθεί η απόφαση μετά τις εκλογές του Μαΐου για ψηφοθηρικούς λόγους και σκοπιμότητες! Οι εργαζόμενοι όμως δεν είναι χαζοί! Δεν ξεχνάμε ότι η κ. Σακελλαροπούλου Αικατερίνη ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του ΣτΕ μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ …τον Οκτώβρη του 2018!
Μήπως ήταν τυχαίο, οι επί μήνες δηλώσεις των Υπουργών ότι θα συμμορφωθούν με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ;;; Ποιους κοροϊδεύουν;;;
Από την πρώτη ανακοίνωσή μας (11-10-18) είχαμε αναφέρει ότι η δικαστική διεκδίκηση βολεύει την κυβέρνηση, την ΚΕΔΕ και την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα είναι …πολιτικό! Επίσης, στις επόμενες ανακοινώσεις και ενημερωτικά σημειώματα βάζαμε μπροστά την απαίτηση για νομοθετική ρύθμιση, για οργάνωση κινητοποιήσεων για την κατάργηση των νόμων που μας στερούσαν το δικαίωμα στον 13ο & 14ο μισθό. 
Παράλληλα με τις παραπάνω παρεμβάσεις και εξαιτίας της θετικής απόφασης του ΣΤ Τμήματος του ΣτΕ, της γνωμοδότησης της ΑΔΕΔΥ …καλέσαμε τους συναδέλφους επιπρόσθετα να μην απορρίψουν και την δικαστική διεκδίκηση μετά από έρευνα αγοράς, ώστε να μην γίνουμε τα κοροϊδάκια των δικηγορικών γραφείων. 
Σ’ αυτό το πλαίσιο για συνδυασμένες δράσεις (νομοθετικές, αγωνιστικές, δικαστικές) καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για γενικές συνελεύσεις, για στάσεις εργασίας, για συμβολική κατάληψη της Εφορείας Ρόδου!
Όμως, η πλειοψηφία της ηγεσίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πάρουν αποφάσεις για οργάνωση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων! Έγιναν «ουρά» της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες σκόπιμα καλλιέργησαν «στάση αναμονής» για την επερχόμενη απόφαση του ΣτΕ! Επίσης, τραγική είναι και η στάση τους απέναντι στην δημοτική αρχή, όπου με τις συνεχόμενες παρατάσεις για την εκδίκαση της υπόθεσης των μονίμων υπαλλήλων για τα αναδρομικά …τώρα οι συνάδελφοί μας είναι τελείως «ξεκρέμαστοι»!
Όμως, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής των αναδρομικών για τους αορίστου χρόνου, οι οποίοι έχουν ήδη δικαιωθεί με πρωτόδικες αποφάσεις και τα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή) έχουν πάρει απόφαση μετά από τον εξαναγκασμένο συμβιβασμό τους για μη άσκηση ένδικων μέσων. Τονίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο κανένας υπάλληλος και αιρετός δεν θα έχει συνέπεια! Δεν κρύβουμε τον φόβο μας …για τυχόν προεκλογικούς εκβιασμούς και ψηφοθηρία στους αορίστου!
Βέβαια, τώρα οι «εργατοπατέρες» ως «μετά Χριστού …προφήτες» σκίζουν τα ιμάτιά τους, εξοργίζονται και δηλώνουν ότι αγωνίζονται για νομοθετική ρύθμιση! Όμως, μόνο στα λόγια, στις ανακοινώσεις και στους «στημένους» διαλόγους τους! Οι πράξεις του απέδειξαν περίτρανα ότι είναι αφερέγγυοι και υποκριτές! Τους προτείνω αν «τιμούν τα παντελόνια τους» να πάρουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως το 2011 με τις καταλήψεις υπουργείων, κ.α.
Επειδή όμως εμείς έχουμε προτάσεις κι όχι «κούφια λόγια», σας επισυνάπτω σχετικό Υπόμνημα της Ομάδας Εργασίας για νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς του 13ου & 14ου μισθού, ώστε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, να το υπογράψει και να το αποστείλει για υπογραφή σε λοιπούς συλλόγους μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ!
Ιδού η Ρόδος …ιδού και το πήδημα!
Ρόδος, 23-05-2019

Από το Blogger.