Μηπως, τα μεγαλυτερα «καρναβαλια» της ζωης μας… Δεν τα συνανταμε …τις Αποκριες;;;

Με αφορμή τις απεργιακές συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς στην Ρόδο, άδραξα την ευκαιρία να μιλήσω για «την υποκρισία… τα δήθεν… τις μάσκες…» των πρωταγωνιστών της περιοχή μας!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
  • Το Ε.Κ. Ρόδου …καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με σύνθημα «έξω τα κόμματα από τα σωματεία»! Βέβαια, ούτε κουβέντα για το νόθο και παράνομο συνέδριο με τους εργοδότες της έκπτωτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ!
  • Το ΠΑΜΕ Γραμματεία Ρόδου …καταγγέλλει το Ε.Κ. Ρόδου και την «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ με σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα»!
  • Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκινος Χ. σε ανακοίνωσή του …μας μιλάει για «άδικες μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας», για «εκποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής», για «αντιλαϊκά μέτρα», για «φοροεπιδρομή», κ.α.
  • Ο δήμαρχος Ρόδου σε ανακοίνωσή του …μιλάει για «διείσδυση των κεφαλαίων και των επιχειρηματιών με τη μορφή Δούρειου Ίππου στις τάξεις των εργαζομένων», για «διάβρωση και εκμαυλισμό των συνειδήσεων», ενώ στις δηλώσεις του στο Ε.Κ. Ρόδου …καταγγέλλει το ΠΑΜΕ που συγκρούστηκε με τους εργοδότες!
  • Ο Περιφερειάρχης Νοτ. Αιγαίου …με τις δηλώσεις του για την αγαστή συνεργασία, τη σύνεση και τον «ρεαλισμό» της ηγεσίας του Ε.Κ.Ρόδου με τους αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης!
Βουλευτές, δήμαρχος, περιφερειάρχης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, «κοσμούν» συνεχώς με την παρουσία τους …τις εκδηλώσεις του Ε.Κ. Ρόδου, ιδίως σε προεκλογικές περιόδους! Είναι όλοι αυτοί, που εδώ και 4 χρόνια στους «θώκους εξουσίας» μετέτρεψαν τους χώρους εργασίας μας σε σύγχρονες «γαλέρες». Νομοθέτησαν και εφάρμοσαν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της νομοθεσίας εις βάρος των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων!
Κωμικοτραγικό μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός από το δημοσιευμένο στο διαδίκτυο φωτογραφικό υλικό:
  • Από τη μια, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ επί της Πλ. Κύπρου, με προσέλευση γύρω στους 40 με 50 εργαζομένους, από τους οποίους οι 4 στους 5 είναι κομματικά στελέχη και μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ!!! Αποδείχθηκε στην πράξη, ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν το εργατικό κίνημα της Ρόδου!
  • Από την άλλη, στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Ε.Κ. Ρόδου εντός της αίθουσας, με την προσέλευση να πλησιάζει τα 30 άτομα. Για άλλη μια φορά, την παράσταση «έκλεψαν» οι εργοδότες ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους όχι μόνο οι εργαζόμενοι των σωματείων – μελών του, αλλά ακόμη και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων αυτών. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η ηγεσία του Ε.Κ. Ρόδου έχει απλώς διακοσμητικό ρόλο!
Απέναντι σ’ αυτή την εικόνα της «καρναβαλικής» φιέστας …ως εργαζόμενοι της Ρόδου προβληματιζόμαστε «έως πότε θα τους ανεχόμαστε;;; Έτσι, έρχεται στην επιφάνεια …ένα αρχέγονο υπαρξιακό ερώτημα «Εμείς οι εργαζόμενοι, τελικά τι είμαστε …ένοχοι;;; βλάκες;;; ή κάτι άλλο»;;;
Η απάντηση είναι ότι είμαστε …αδιάφοροι! Όμως, όχι από επιλογή μας! Έχουμε αηδιάσει μαζί τους, αφενός με «την υποκρισία…, τα δήθεν…, τις μάσκες…» τους και αφετέρου με την πραγματικότητα που βιώνουμε ως εργαζόμενοι, ως άνεργοι, ως συνταξιούχοι …στην οικογένειά μας ή στους χώρους εργασίας μας!
Δυστυχώς τα βιώματα που ζούμε καθημερινά στους χώρους εργασίας και οι απαιτήσεις του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, μας αναγκάζουν να συμβιβαστούμε με την σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης κοινωνίας. Οι ανάγκες της καθημερινότητας και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτές …είναι στενά συνδεδεμένα με την επιβίωσή μας! Για το λόγο αυτό και η πλειοψηφία των πραγματικών (κι όχι δήθεν) εργαζομένων …έχει γυρισμένη την πλάτη στο Ε.Κ. Ρόδου, στη γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ και ευρύτερα στους εργοδότες, αιρετούς και βο(υ)λευτές!!!
Τα συμφέροντα των εργαζομένων της Ρόδου δεν ταυτίζονται με τα δικά τους! Οι κομματικές και πολιτικές τους «καριέρες», φιέστες και «φιλοδοξίες» δεν χωράνε στα δικά μας «ΘΕΛΩ»! Αυτή, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ! Όμως, ως ένας από τους αγωνιστές εργαζομένους του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας θεωρώ ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε είτε να συμβιβαστούμε με την εκμετάλλευσή μας, είτε να αποδεχθούμε …την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ως την απάντησή μας στις καταστάσεις που βιώνουμε!
Αντιθέτως, η πρωτοπορία των εργαζομένων έχει ιστορικά αποδείξει ότι ξεπερνάει τα όποια εμπόδια και εκβιασμούς συναντά στο διάβα της! Έτσι, θα κάνουμε και στην περιοχή μας! Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κάθε οικογένειας! Οργανώνοντας συλλογικές δράσεις μέσα στα σωματεία και στους χώρους εργασίας και ΌΧΙ με «πανηγυρικές-προεκλογικές» πρωτομαγιάτικες ή άλλες φιέστες!
Ρόδος, 02-05-2019
Από το Blogger.