Ψεματα και Αληθειες...

Συνέδελφοι, Συναδέλφισσες
Δεν μας κάνει εντύπωση που συνεχώς αποκαλύπτονται νέες πτυχές για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και της δημοτικής αρχής! Όπως έχει ειπωθεί, το ζήτημα της παραίτησης από ένδικα μέσα και μη άσκησης έφεσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής ...είναι πολιτικό!
Μας είπαν, ότι:
  • Ο νομικός σύμβουλος κ. Σαλαμαστράκης Δ. είχε δικαίωμα στις 01-02-19 και χωρίς απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει σε κατάθεση έφεσης κατά των εργαζομένων.
  • Ο δήμαρχος Ρόδου στις 03-02-19 δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για την κατάθεση της έφεσης από τον νομικό σύμβουλο κ. Σαλαμαστράκη Δ.
Ας μας απαντήσουν:
  • Είναι ηθικό και νόμιμο, μετά από 20 μέρες από την άσκηση έφεσης να συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή για να αποφασίσει την άσκηση έφεσης;;;
  • Είναι λογικό να αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή για την άσκηση έφεσης, όταν τα μέλη της γνώριζαν από τις 03-02-19 τη δημόσια δέσμευση του δημάρχου Ρόδου στην γιορτή των εργαζομένων ότι δεν θα κάνει έφεση και ότι από την ορθή διαχείριση της δημοτικής αρχής .υπάρχουν λεφτά;;;
Μας είπαν, ότι:
  • ασκήθηκε έφεση ως τυπική προϋπόθεση για να μπορέσει να γίνει πρακτικό συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς και άμεση πληρωμή των εργαζομένων.
  • κατατέθηκε στις 20-12-2018 εκ μέρους του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία έγινε δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή!.
Ας μας απαντήσουν:
  • Πως είναι δυνατόν να έχει κατατεθεί η πρόταση συμβιβασμού στις 20-12-2018 και να έχει γίνει ήδη δεκτή από το αρμόδιο όργανο, όταν η πρόταση συμβιβασμού έχει αριθμό πρωτοκόλλου δήμου Ρόδου 2/14088/18-03-2019.!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθη, ακόμη και οι αιρετοί! Όμως, η ποιότητά μας ως άνθρωποι εμφανίζεται όταν τα επισημαίνουμε για να διορθωθούν! Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί με ένα ψέμα, γιατί συνεχώς συσσωρεύονται .νέα ψέματα!
Έτσι, μέσα από ψέματα .φτάσαμε σήμερα στον εξαναγκασμό για να αποφασίσουμε «τι είδους συμβιβασμό να κάνουμε»! Τι θα θυσιάσουμε! Μήπως είναι καιρός όλοι οι εμπλεκόμενοι (αιρετοί, εργαζόμενοι) να παραδεχτούν μόνο αλήθειες;;;
  • ότι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη αυτά τα λεφτά μέχρι και το τελευταίο ευρώ των τόκων, ώστε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από την δυσβάσταχτη «φοροληστεία» της κυβέρνησης.
  • ότι ήδη από τις 03-02-19 ο δήμαρχος Ρόδου εκ μέρους όλων των αιρετών της δημοτικής αρχής ανέλαβε δημόσια την πολιτική ευθύνη για μη άσκηση έφεσης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σας προτείνω να κάνετε δημόσιο κάλεσμα στα ΜΜΕ σε όλους τους αιρετούς ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης, ώστε αφού είστε υποχρεωμένοι σε συμβιβασμό .αυτός αφενός να μην βλάπτει καθόλου τις οικονομικές σας απαιτήσεις και αφετέρου το όφελος της δημοτικής αρχής Ρόδου θα είναι να αποφύγει τα περαιτέρω δικαστικά έξοδα για παραστάσεις και εφέσεις! Αυτός θα ήταν ένας «έντιμος» συμβιβασμός για όλους.
Ρόδος, 21-03-2019

Από το Blogger.