Οι μασκες επεσαν …τα ψεματα αποκαλυφθηκαν!!!

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η λαϊκή σοφία ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», αφού όλες μαζί οι δημοτικές παρατάξεις (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης), απέρριψαν την συμβιβαστική πρόταση των αορίστου χρόνου για τα αναδρομικά με τις πρωτόδικες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου.
Αποδείχθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28-03-2019), ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) ενώνονται σε μια γροθιά για να τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με ή χωρίς δικαστικές αποφάσεις! Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε να ακουστεί στη συνεδρίαση η συμβιβαστική πρόταση των αορίστου χρόνου για παραχώρηση μόνο του 5% από τους νόμιμους τόκους.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα μάτια των εργαζομένων δεν είναι παρά μόνο ένας «εκβιασμός» …ή αποφασίζετε να παραιτηθείτε από όλους τους εκδικασθέντες νόμιμους τόκους ή ασκούμε έφεση εναντίων σας. Είναι ένας εκβιασμός που θα τον ξαναβρούν μπροστά τους οι εργαζόμενοι ακόμη και με νέα δικαστική απόφαση, αφού έχουμε το παράδειγμα των συναδέλφων μας στην καθαριότητα!
Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είχαν κερδίσει ακόμη και την έφεση, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο με την απειλή της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, τους επέβαλε έναν «επαίσχυντο» συμβιβασμό όχι μόνο για τους τόκους αλλά και για το αρχικό κεφάλαιο! Ο συμβιβασμός είναι μια κατάσταση που ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τους ισχυρούς, δηλ. την εκάστοτε δημοτική αρχή και τους πρόθυμους συνεργάτες της (εργατοπατέρες, δημοτικές παρατάξεις) για να τσακίσουν τα δικαιώματά μας!
Μέσα σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες, αναδείξαμε το θέμα για τα αναδρομικά των αορίστου χρόνου και απαιτήσαμε δικαίωση. Η κοινή γνώμη μας συμπαραστάθηκε, ενώ την ίδια ώρα οι αιρετοί σε δημόσιες δηλώσεις τους …μας μοίραζαν ψέματα!
Μας είπαν, ότι η έφεση ασκήθηκε ως «τυπική προϋπόθεση». Όμως τους διέψευσε ο νομικός τους σύμβουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ασκήθηκε έφεση «γιατί κατά την άποψή μας οι περικοπές επιδομάτων εορτών και αδείας δεν είναι αντισυνταγματικές»!
Είπαν δημόσια και είναι αδιάψευστος μάρτυρας τα άρθρα στις τοπικές εφημερίδες (21-03-19) ότι: «η Οικονομική Επιτροπή διέλυσε κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση των εργαζομένων, δηλώνοντας ρητά, κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι το σύνολο των επιδικασθέντων ποσών θα καταβληθούν άμεσα με μία δόση, με μία ελάχιστη περικοπή που δεν θα ξεπερνάει τα 20-30 ευρώ, για τυπικούς λόγους.»
Κι όμως, μέσα σε 7 μέρες ….αποκαλύφθηκε ότι είπαν …ψέματα. Η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) έκαναν τις δεσμεύσεις τους …«κουρελόχαρτια», απαιτώντας από τους αορίστου χρόνου να παραιτηθούν από όλους τους εκδικασθέντες νόμιμους τόκους!!!
Είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα των αναδρομικών είναι θέμα …πολιτικής βούλησης και απόφασης! Τους αφήνουμε να κριθούν από την κοινή γνώμη, γιατί «ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»!!!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η δημοτική αρχή Ρόδου προσπαθεί να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας, γιατί αποκαλύφθηκε το αντεργατικό της προσωπείο! Ωμά πλέον απειλεί με πιθανές πειθαρχικές διώξεις σε κάθε αγωνιστή εργαζόμενο για να «σωπάσει»! Ο αυταρχισμός της κάθε εργοδοσίας και δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), είναι για να αποκρύψει το γεγονός ότι αδιαφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έτσι, κάθε προσπάθεια δίωξης θα χρησιμοποιηθεί για το πολιτικό τους άλλοθι, για να ρίξουν την ευθύνη στους υπαλλήλους! Όμως, να γνωρίζουν ότι κάθε άδικη δίωξη όχι μόνο θα βρει τους υπαλλήλους του δήμου ενωμένους, αλλά θα οδηγήσει και στην αποκάλυψη των συμφερόντων που θα κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια!
Ως εργαζόμενοι, ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας, θα ακολουθήσουμε το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης απέναντι στις δημοτικές και κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν μετατρέψει την ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας σε «κόλαση» και τους χώρους εργασίας μας σε σύγχρονες «γαλέρες» και «τάφους»!
Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε απέναντι σε κάθε δημοτική αρχή, να αναδεικνύουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, να απαιτούμε την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας και τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας …για ποιοτικές, επαρκώς στελεχωμένες και δωρεάν δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.
Ρόδος, 31-03-2019
Από το Blogger.