Ειμαστε παροντες στις συνεδριασεις … καθοριζουμε τις εξελιξεις για τα αναδρομικα μας

Η συμπεριφορά, η ενέργεια και η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι συνάδελφοί μας (αορίστου χρόνου), για να δικαιωθούν στην καταβολή των αναδρομικών για το 13ο & 14ο μισθό με τις εκδικασθέντες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Ρόδου …ας είναι παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους εμάς τους υπόλοιπους εργαζομένους στην διεκδίκηση και των δικών μας αναγκών! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Ήταν δυναμική …η παρέμβασή τους πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για την απόρριψη ενός «απαίσχυντου» και «εν αγνοία» τους συμβιβασμού, στην καταδίκη των «εν κρυπτώ» μεθοδεύσεων του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και του συνεργάτη δικηγόρου εκ Τρικάλων! Κατάφεραν και πήραν την πρωτοβουλία για μια νέα πρόταση … την δική τους πρόταση!!
Ήταν αναγκαία …η συμμετοχή τους στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να καθορίσουν τους όρους της πρότασης συμβιβασμού που θα ικανοποιεί πρωτίστως τις δικές τους ανάγκες και όχι αυτές τις εργοδοσίας και των δικηγόρων! Δεν συμβιβάστηκαν με προτάσεις που χάριζαν στην εργοδοσία όλους τους τόκους (άνω των 402,23€). Τα λεφτά αυτά είναι των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας!
Η συμβιβαστική τους πρόταση για έκπτωση του 5% των νόμιμων τόκων …ήταν το μέγιστο που θα μπορούσαν να υποχωρήσουν, γιατί εξαναγκάστηκαν να οδηγηθούν σε συμβιβασμό.
Ήδη, από τις πρώτες στιγμές που έγινε γνωστή η συμβιβαστική πρόταση των αορίστου χρόνου, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. δημοσίευσαν δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όπου αναφέρουν ρητά, κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι το σύνολο των επιδικασθέντων ποσών θα τους καταβληθεί άμεσα με μία δόση, με μία ελάχιστη περικοπή που δεν θα ξεπερνάει τα 20-30 ευρώ!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Κανένας εφησυχασμός! Μπορεί στις δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ να έχουν αποδεχθεί την συμβιβαστική πρόταση των αορίστου χρόνου, αλλά παράλληλα καλλιεργείται ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου εις βάρος των εργαζομένων! Την «εργολαβία» αυτή …ανέλαβε ο γνωστός μας και πάλι νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου (Σαλαμαστράκης Δ.)! Σε τι θα ωφελήσει η αρνητική του στάση;;;
Υπάρχουν μαρτυρίες εργαζομένων ότι την Παρασκευή κατά τις 14:15 στους διαδρόμους του Δημαρχείου Ρόδου και μπροστά στους προέδρους των σωματείων (καθαριότητας, δήμου) και μερικών υπαλλήλων, ο εν λόγω νομικός σύμβουλος απειλούσε ότι η γνωμοδότησή του θα είναι αρνητική, δηλ. εις βάρος της συμβιβαστικής πρότασης των αορίστου χρόνου!!! Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, αυτή η αρνητική του στάση, ούτε έχει καταγγελθεί από τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων, ούτε έχει σχολιαστεί από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής!
Θυμίζουμε όμως, ότι δημόσια στα Μ.Μ.Ε. η Οικονομική Επιτροπή έχει δηλώσει ότι θα αποδεχθεί την συμβιβαστική πρόταση που κατατέθηκε από τους αορίστου χρόνου! Γιατί άραγε ο νομικός σύμβουλος συνεχίζει να είναι επιθετικός και αρνητικός απέναντι τόσο στους εργαζομένους, όσο και στις δημόσιες δηλώσεις της Οικονομικής Επιτροπής;;;
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν.3852/2010, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου είναι αρνητική ή θετική …μας ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο να έχει κατατεθεί, διαφορετικά η θετική απόφαση για την αποδοχή του συμβιβασμού από Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι άκυρη!
Όμως, θεωρώ ότι ως ένδειξη «καλής πίστης», ως δείγμα συνεργασίας εργαζομένων και αιρετών για την επίλυση αυτού του θέματος, η γνωμοδότησή του οφείλει να είναι αποκλειστικά και μόνο «θετική»!!!
Ως εκ τούτου σας απευθύνω κάλεσμα να είστε όλοι παρόντες στις επικείμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υλοποιηθούν οι δημόσιες δεσμεύσεις τους ότι το σύνολο των επιδικασθέντων ποσών θα σας καταβληθεί άμεσα με μία δόση, με μία ελάχιστη περικοπή που δεν θα ξεπερνάει τα 20-30 ευρώ!
Ρόδος, 26-03-2019
Από το Blogger.