Για τα «ταξιδακια αναψυχης» της πλειοψηφιας του Δ.Σ. του Συλλογου μας

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Δεν μας προκαλεί εντύπωση, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του Συλλόγου μας συνεδριάζει «εν κρυπτώ» από τους εργαζομένους!!! Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια ειδοποίηση για το μέρος, ώρα και τα θέματα της συνεδρίασης (έκτακτης ή τακτικής).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα συνεδριάσει σήμερα (Τρίτη) με θέμα την συμμετοχή του στην Πανελλαδική Συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα (14-03-2019) για το ζήτημα του Προληπτικού Ελέγχου! Όντως το θέμα αυτό απασχολεί έντονα τους συναδέλφους μας στις οικονομικές υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι συνάδελφοί μας να μην κινδυνεύουν από καταλογισμούς.
Όμως, το ταξίδι αυτό θα έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ή απλώς για την πλειοψηφία του Δ.Σ. θα είναι μια ακόμη ευκαιρία για διακοπές, όπως άλλωστε έκαναν στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα Γιάννενα;;;
Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα έχουμε ήδη πάρει από το προηγούμενο ταξιδάκι τους στην Αθήνα για την σύσκεψή σχετικά με τα Εργατικά Ατυχήματα! Εκτός από χειροκροτητές των κυβερνητικών στελεχών που παρέλασαν ως ομιλητές στην φιέστα της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πράξη …τι έκανε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να αναδείξουν ότι η δημοτική αρχή Ρόδου:
α) δεν έχει χορηγήσει  τα ΜΑΠ του 2017 και του 2018;;
β) σταμάτησε τη χορήγηση του Γάλακτος από τον Οκτώβρη του 2018;;;
γ) αδιαφορεί για τις υλικοτεχνικές υποδομές και τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας ;;;
Πριν το ταξιδάκι τους …ΤΙΠΟΤΑ! Μετά το ταξιδάκι τους  …«σιωπή ιχθύος»! Τόσο πολύ υποστηρίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία! Να γιατί και ο δήμαρχος τους αποκαλούσε …συνεργάτες!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι καιρός να τους χαλάσουμε τα σχέδια για «ταξιδάκια αναψυχής», που έχουν ως στόχο την εκτόνωση της δυσαρέσκειας των εργαζομένων, ώστε πιο εύκολα να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης, βοηθώντας έτσι τους συνεργάτες-δημάρχους τους.
Σ’ αυτό το κλίμα αγαστής συνεργασίας εργατοπατέρων και εργοδοσίας (κυβέρνηση, δήμαρχοι), αυτό που τους χαλάει τα σχέδια είναι …οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η συμμετοχή των εργαζομένων στις γενικές συνελεύσεις! Μήπως γι’ αυτό η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τις αποφεύγει όπως «ο διάολος το λιβάνι»;;;
Είναι επιτακτική ανάγκη να ακουστούν οι απόψεις κάθε συναδέλφου από τις Οικονομικές Υπηρεσίες. Όχι σε αποφάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Τρίτη, χωρίς τους άμεσα ενδιαφερομένους. Αν θέλουν «ταξίδια», τότε αυτά να είναι ουσίας και όχι αναψυχής!
Καλώ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αν θέλουν να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, να προσκαλέσουν άμεσα όλο το προσωπικό των Οικονομικών Υπηρεσιών σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να καταρτιστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως π.χ. η ΑΠΟΧΗ από υπογραφή και σύνταξη ενταλμάτων δαπανών (εκτός από αυτά που αφορούν εργασιακά θέματα).
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Έχω την εκτίμηση ότι το σημαντικό δεν είναι αν θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει Προληπτικός Έλεγχος, αλλά το ότι την ευθύνη για τον καταλογισμό θα πρέπει να την έχουν αποκλειστικά και μόνο οι αιρετοί, δηλ. αυτοί που αποφασίζουν στα δημοτικά συμβούλια. Αυτοί λοιπόν είναι υπόλογοι για την χρήση του δημοσίου χρήματος για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι εμείς, που καλούμαστε να εφαρμόσουμε τις δικές τους αποφάσεις.
Ρόδος, 12-03-2019
Από το Blogger.