Ανακοινωση για το 37 Συνεδριο της ΓΣΕΕ στη Ροδο

Δυο κόσμοι συγκρούονται…
  • Από τη μια, ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων και μη, όλων …όσοι υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια, με τη φοροληστεία, την «απλήρωτη» εργασία, την ανεργία, την φτώχεια, κ.α.
  • Από την άλλη, ο κόσμος του πλούτου, της εργοδοσίας, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς, για τον ανταγωνισμό και την μεγιστοποίηση του κέρδους, με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, κ.α.
Η σύγκρουση αυτών των κόσμων …είναι εμφανής στην Ρόδο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, που σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο!!! Όχι, όμως για όλους!
  • Από τη μια, ο κόσμος των εργαζομένων στον τουριστικό – επισιτιστικό κλάδο, οι οποίοι καθημερινά και μέσα σε μερικούς μήνες «λιώνουν» πάνω στην εργασία, από εντατικοποίηση, με «ευέλικτες» και «ελαστικές» σχέσεις εργασίας …για ένα κομμάτι ψωμί, κι αν αυτό το πάρουν στο τέλος της σεζόν! Με τις διακοπές …να είναι γι’ αυτούς ένα άπιαστο όνειρο λόγω κόστους!
  • Από την άλλη, ο κόσμος των μεγαλοξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρήσεων, όπου χρόνια με το χρόνο καταγράφουν μεγάλα ρεκόρ κερδών. Χτίζουν νέες υπερπολυτελείς και μεγάλες ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες, επεκτείνοντας τη δράση τους σ’ όλο το νησί! Επενδυτές …με τα δικά μας λεφτά…!
Δυο κόσμοι συγκρούονται …
  • Από τη μια, ο κόσμος της εργατιάς, που παράγει καθημερινά έναν αμύθητο πλούτο από εμπορεύματα και υπηρεσίες, κ.α.
  • Από την άλλη, ο κόσμος της εργοδοσίας, που εκμεταλλεύεται όλο τον πλούτο και τον μετατρέπει ως ιδιόκτητο «κέρδος» σε φορολογικούς παραδείσους!
Δύο κόσμοι συγκρούονται ..και στο συνδικαλιστικό κίνημα!
  • Από τη μια, ο κόσμος του εργατικού ταξικού κινήματος, όπου όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στους δρόμους, μέσα από κινητοποιήσεις, μέσα από δυναμικές πορείες και απεργίες, έπειτα από μαζικές συνελεύσεις σε χώρους εργασίας και σωματείων.
  • Από την άλλη, η αριστοκρατία της εργατικής τάξης, οι «καριερίστες» εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και γνήσιοι εκπρόσωποι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπου στον Ιδιωτικό Τομέα και μακριά από τους εργαζομένους επικύρωσαν με τις εργοδοτικές ενώσεις (ΣΕΒ - ΕΣΕΕ - ΓΕΣΕΒΕ), το πιο «απεχθές» έγκλημα στην Ιστορία του εργατικού κινήματος …την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!
Ήταν το 2014, όπου ο νυν πρόεδρος κ. Παναγόπουλος Γ. και οι «εργατοπατέρες» της ηγεσία της ΓΣΕΕ, έδωσαν τα χέρια με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλο, βάζοντας ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματά μας, με τον κατώτερο μισθό να παραμένει στα 586 ευρώ μεικτά και με τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους στα 511 ευρώ μεικτά, με «παγωμένες» και όλες οι τριετίες…!
Η επέκταση από τότε των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εις βάρος της πλήρης εργασίας, η πιο σκληρή εκμετάλλευση νέων εργαζομένων, η απελευθέρωση των απολύσεων, η εφαρμογή προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» και «μαθητείας», μετέτρεψαν τους χώρους εργασίας σε «γαλέρες» και τις συνθήκες εργασίας σε «εργατικό μεσαίωνα», ώστε οι εργοδότες να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό.
Το χρέος μας απέναντι σ’ αυτά τα επιτεύγματα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, δηλ. στην πιο άθλια μορφή βίας εις βάρος μας …είναι ο εργατικός ξεσηκωμός, ώστε να απομονωθεί η λεγόμενη «συνδικαλιστική μαφία» του κ. Παναγόπουλου Γ. και όσοι την στηρίζουν …όπως η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου!
Δεν είναι τυχαίο, που το Ε. Κ. Ρόδου, πρωτοστάτησε στο να φιλοξενήσει το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρόδου κ. Χατζησάββας Σ. γνωρίζει πολύ καλά ότι από τις 24 Μάρτη έχει λήξη η θητεία της υφιστάμενης διοίκησης της ΓΣΕΕ! Όμως, όπως λέει η λαϊκή σοφία: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!!!
  • Πως το παράνομο, να «βαφτίζεται» νόμιμο;;;
  • Γιατί αποκλείστηκαν οι δημοσιογράφοι από τις διεργασίες του Συνεδρίου;;;
  • Πως είναι δυνατόν εργοδότες, μέτοχοι και διευθύνοντες σύμβουλοι ανώνυμων εταιρειών, μέλη διοικήσεων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, να εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων στο Συνέδριο;;;
  • Πως είναι νόμιμο, να υπάρχει εκλεγμένος αντιπρόσωπος από δύο Ομοσπονδίες;;;
  • Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν στα κατά τόπους Πρωτοδικεία τα πρακτικά για τις εκλογικές διαδικασίες (αρχαιρεσίες) σε μια πληθώρα σωματείων-φαντασμάτων;;;
  • Γιατί δεν απαντάνε επί της ουσίας στα στοιχεία με ονοματεπώνυμο και στα γεγονότα, που περιλαμβάνονται στο εξώδικο, το οποίο κατατέθηκε στους Εισαγγελείς;;;
Ήρθαν στην Ρόδο, ως ληγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, γιατί επί 4 μέρες στην Καλαμάτα δεν βρέθηκε ούτε ένας χώρος δουλειάς, δεν βρέθηκε ένας εργαζόμενος να τους υπερασπίσει. Ούτε οι δικοί τους!!! Τυχαίο;;;
Ως «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ, απεύθυναν κάλεσμα για στήριξη, όχι στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, αλλά στην κυβέρνηση, στην αστυνομία, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους αρχηγούς κομμάτων (πλην ΚΚΕ), στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές.
Είναι γεγονός ότι σ’ αυτήν την σύγκρουση των δύο κόσμων, ο καθένας πολεμάει με τα όπλα του!
  • Από τη μια, ο κόσμος της εργατιάς με την αλληλεγγύη για κάθε χώρο εργασίας (είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα), την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα μέσα από συλλογικές αποφάσεις και συνελεύσεις! Την σύγκρουση …με τις ηγεσίες που καθημερινά μας «θυσιάζουν» στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση.
  • Από την άλλη, ο κόσμος της «συνδικαλιστικής μαφίας» της ΓΣΕΕ με την νοθεία και τους μηχανισμούς παραγωγής αντιπροσώπων, με τους μπράβους, με την εργοδοσία και με τους κρατικούς μηχανισμούς.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σας καλώ να καταδικάσετε την «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ, γιατί έχει συμμαχήσει με τον κόσμο των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΒ,ΓΕΣΕΒΕ,ΕΣΕΕ) και της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο ύπουλος ρόλος της είναι να τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και μη, της κάθε λαϊκής οικογένειας.
Κακώς θεώρησε η «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ, ότι με την κάλυψη της ηγεσίας του Ε. Κ. Ρόδου θα έβρισκαν συμμάχους εργαζόμενους και σωματεία της Ρόδου, για να πραγματοποιήσουν αυτό το παράνομο Συνέδριο.
Είναι καιρός ως εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέση και φορέα εργασίας, να απομονώσουμε αυτού του είδους τις πρακτικές, τις βρομιές και τις συκοφαντίες, που για άλλη μια φορά στήθηκαν εις βάρος των αντιπροσώπων του εργατικού ταξικού κινήματος, που αγωνίστηκαν και απαίτησαν …ένα Συνέδριο με δημοσιογράφους, χωρίς εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, με συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και με λειτουργία των αρμόδιων επιτροπών για την νομιμοποίηση αντιπροσώπων.
Όμως, η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει …η θητεία της υφιστάμενης διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει λήξη από τις 24 του Μάρτη! Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο …είναι παράνομο και νόθο!
Έτσι, στα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ, η νέα διοίκηση ας οριστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάτι που έχει να συμβεί από την δεκαετία του ’80, ώστε να οργανώσουν τις διαδικασίες, όπως προβλέπονται από το Καταστατικό της ΓΣΕΕ μέσα από τις αρμόδιες επιτροπές για την πραγματοποίηση εκλογών σε ένα νέο Συνέδριο στο Πειραιά!
Εκεί, που η ΓΣΕΕ …γεννήθηκε! 
Ρόδος, 05-04-2019
Από το Blogger.