Αυτος που αγωνιζεται μπορει να χασει, ομως αυτος που δεν αγωνιζεται ηδη εχει χασει...

Συνάδελφοι, -ισσες,
Το μόνιμο προσωπικό των δήμων σταδιακά και μεθοδικά, μειώνεται και αντικαθίσταται από συμβασιούχους και εργαζομένους μέσω προγραμμάτων σε συνθήκες εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας. Τυχαίο;;;
Οι συμβασιούχοι «βαφτίζονται» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως ωφελούμενοι …για να καταπατούνται τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα! Δεν εφαρμόζεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το Ενιαίο Μισθολόγιο των εργαζομένων στο Δημόσιο. Είναι φθηνοί …είναι αναλώσιμοι! Σε λίγους μήνες …απολυμένοι!
Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών βολεύονται με αυτή την κατάσταση, αφού τους ανακυκλώνουν για να προβάλουν επικοινωνιακά τόσο την εικονική πτώση της ανεργίας όσο και την ευαισθησία τους για δήθεν κοινωνικές πολιτικές υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων!
Αυτές οι ευρωπαϊκές και κυβερνητικές πολιτικές επιβάλλουν ένα εργασιακό μοντέλο ευέλικτης φτηνής και εκ περιτροπής εργασίας. Οι ελαστικές μορφές εργασίας διευρύνονται συνεχώς και αφορούν το σύνολο των εργαζομένων.
Όμως, ποια ήταν η στάση της «γαλαζοπρασινορόζ» ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ;;;
Από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι είναι απαράδεκτο αυτό το καθεστώς, αλλά ποτέ δεν έκανε λόγο για κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και για μονιμοποίηση των εργαζομένων με μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Αντιθέτως, για τους συμβασιούχους της Καθαριότητας στήριξε την κυβέρνηση μέσω της 3Κ/2018, η οποία άνοιξε τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων-παρατασιούχων!!!
Η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, ουδέποτε στήριξε «έμπρακτα» τους αγώνες των συμβασιούχων για σταθερή και μόνιμη εργασία. Η δήθεν συμπαράστασή της εξαντλήθηκε σε γραπτές ανακοινώσεις, σε ψευδεπίγραφα ψηφίσματα! Ακόμη και σήμερα (18-04-2019), ημέρα κινητοποίησης έξω από τα αρμόδια Υπουργεία …δεν έβγαλε ανακοίνωση και δεν προκήρυξε ούτε καν στάση εργασίας!!! Τυχαίο;;;
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Έχουμε εμπειρίες …έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε μόνιμοι και συμβασιούχοι, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με ίση αμοιβή και με ίσα δικαιώματα, με διασφάλιση και τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλειας στην εργασία.
Οι 30.000 συνάδελφοι στους χώρους εργασίας μας, δεν είναι ωφελούμενοι! Είναι θύματα εκμετάλλευσης όπως κι εμείς. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι! Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!
Ως εργαζόμενοι (ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας) στους ΟΤΑ να είμαστε υπερήφανοι και να μπούμε μπροστά σ’ έναν τέτοιο αγώνα. Θα μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια, τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Κανένας, δεν περισσεύει!
Οι συνάδελφοι μας στην Καθαριότητα …απολύθηκαν! Σε λίγους μήνες θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας! Οι υπηρεσίες στους δήμους έχουν ήδη μείνει χωρίς εργαζόμενους, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Αυτό, είναι το επιχείρημα εκάστοτε δημοτικής αρχής …για τις Ιδιωτικοποιήσεις, για «τζάμπα» χρήμα σε Εργολάβους - Επενδυτές!
Κι όμως, η σύμβαση εξαρχής αυτών των εργαζομένων ήταν και είναι αορίστου χρόνου. Η εκάστοτε δημοτική αρχή καταχρηστικά υπογράφει αυτές τις συμβάσεις ως ορισμένου χρόνου. Οι συνάδελφοί μας είναι στην ουσία αορίστου χρόνου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες τόσο της ΠΟΕ ΟΤΑ όσο και του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, οι οποίες εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα κυβέρνησης, δημοτικών αρχών και εργολάβων.
Συμμετέχουμε και αναλαμβάνουμε δράσεις για την οργάνωση αυτών των αγώνων για μόνιμη και σταθερή εργασία, με ίσο μισθό και ίσα δικαιώματα! Συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, ώστε μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων (ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας) για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κάθε οικογένειας!

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
Ρόδος, 18-04-2019
Από το Blogger.