Ενημερωση για την συναντηση μου με τον Δημαρχο Ροδου

Ως εργαζόμενος, ως πρώην εκπρόσωπος εργαζομένων συνεχίζω εδώ και χρόνια να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας. Κριτήριο μου είναι το δίκαιο! Για το λόγο αυτό προσπαθώ στις όποιες παρεμβάσεις μου να μην αδικήσω κανέναν με την κριτική μου!
Έχω ασκήσει κριτική σε όλες τις δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις μπροστά στην εις βάρος μας αδικία. Κριτική, η οποία ασκείται με ανιδιοτέλεια και με στόχο να επισημαίνονται προβληματισμοί και ερωτήματα που εύλογα τίθενται από τους εργαζομένους.
Θα πρέπει να επισημάνω ότι ανέδειξα το θέμα των μετακινήσεων προϊσταμένων από την σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου, γιατί θύμιζε η στάση της, τα όσα εμείς βιώσαμε (εργαζόμενοι και προϊστάμενοι) προ ολίγων ετών με την προηγούμενη διοίκηση!
Η χτεσινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη Α., για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων …είναι μια πρώτη απόδειξη ότι το «γραφείο» του είναι ανοιχτό για να δεχθεί τους εργαζομένους και να ακούσει τους προβληματισμούς τους. Κάτι το οποίο δεν συνέβαινε και τόσο συχνά (έως ποτέ) με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου! Αυτό, ομολογώ ήταν και είναι μια «ευχάριστη» αλλαγή!
Από την συζήτηση αυτή κατάλαβα ότι η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου υποστηρίζει πως δεν προτίθεται να ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της και πως οι μετακινήσεις προϊσταμένων δεν ήταν αποτέλεσμα «εμπάθειας» ή «συμπάθειας», «πολιτικής» ή «προσωπικής» προτίμησης! Αφού ήταν άλλοι τελικά οι λόγοι μετακίνησης των προϊσταμένων, είναι στην ευχέρεια του Δημάρχου Ρόδου να τους κοινοποιήσει δημόσια, ώστε ο καθένας μας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Αυτήν την στιγμή …είμαι προβληματισμένος! Έχω δίκιο ή άδικο;;; Αναμένω να βρω την απάντηση μέσα στις επόμενες ενέργειες της δημοτικής αρχής Ρόδου, τόσο για το ζήτημα αυτό όσο και για τις ανάγκες των εργαζομένων και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας!
Παρόλα αυτά, η κατάσταση παραμένει ως εξής: Οι Υπηρεσίες αυτές παραμένουν χωρίς προϊσταμένους με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, κ.α.! Οι μετακινηθέντες προϊστάμενοι έχουν αναλάβει υπηρεσία σε άσχετα αντικείμενα με την ειδικότητά τους.
Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές τους σ’ αυτές τις Δνσεις; Ευελπιστώ ότι οι κατά την κρίση του Δημάρχου αλλαγές, δεν θα προκαλέσουν δυσλειτουργία στις υπόλοιπες υπηρεσίες ενώ και οι αναπληρώσεις θα γίνουν με τους πλέον κατάλληλους υπαλλήλους.
Εκτιμώ ότι η «υποστελέχωση» και η «υποχρηματοδότηση» όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, συνεχίζει να είναι ο κοινός κίνδυνος για αιρετούς και εργαζομένους, αφού από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθούμε ΌΛΟΙ μας υπόλογοι και με τους συμπολίτες μας να μην έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές δημοτικές και δωρεάν υπηρεσίες! Όπως επίσης κίνδυνος για ΌΛΟΥΣ μας είναι και οι χρονοβόρες διαδικασίες της νομοθεσίας, οι οποίες προβλέπονται στην άσκηση των αρμοδιοτήτων κάθε υπηρεσίας! Όμως, δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτά!
Ευελπιστώ ότι η νέα δημοτική αρχή Ρόδου, λόγω της αναξιοκρατίας εις βάρος των εργαζομένων από την προηγούμενη διοίκηση, θα τηρήσει τις νόμιμες διοικητικές διαδικασίες, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την τροποποίηση του ΟΕΥ στις θέσεις ευθύνης και θα αναμένει τις νέες κρίσεις του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Για ένα είμαι σίγουρος …οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων θα είναι γεμάτες ενδιαφέρον! Άλλη μια «ευχάριστη» αλλαγή!
Ρόδος, 19-09-2019
Από το Blogger.