Οι «κοκορομαχιες» τους …ειναι «στημενες»

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής «συζήτησε» το θέμα για τις οφειλές του Δήμου Ρόδου προς τον ΕΦΚΑ, οι οποίες κυμαίνονται σήμερα στα 9,5 εκ. ευρώ (από 7 εκ. ευρώ το 2017)! Η αντιπαράθεση και οι κόντρες ανάμεσα στον νυν και πρώην Δήμαρχο Ρόδου …μας αφήνουν παγερά αδιάφορους! Γιατί;;; Και οι δυο τους, «θολώνουν να νερά» με στόχο να μας αποπροσανατολίσουν από την ουσία!
Σ’ αυτό το σημείο …ταυτίζονται! Κανένας τους δεν αναφέρει ότι αυτές οι οφειλές είναι λεφτά για τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, ώστε να πληρωθούν συντάξεις, παροχές, κ.α.
Από την μια, ο νυν Δήμαρχος Ρόδου θεωρεί το θέμα αυτό ως ιδιαίτερα σοβαρό, αφού η οφειλή αυτή μπορεί να τινάξει στον αέρα, τους σχεδιασμούς για έργα κ.λπ.
Από την άλλη, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου πρόσβαλε στα δικαστήρια τις οφειλές αυτές θεωρώντας ότι θα δημιουργηθεί ανεπανόρθωτη βλάβη – ολοκληρωτική στέρηση παροχής των υπέρ του δημοσίου συμφέροντος υπηρεσιών και λειτουργιών του.
Όμως, ποια είναι η ουσία;;;
Καταρχήν, οι οφειλές αυτές προέρχονται από δύο Ανώνυμες Εταιρίες, δηλ. την ΑΔΕΚΑΜ (2.917.290,20 €) του Δήμου Πεταλουδών και την ΑΔΕΚΤ (4.110.962,08 €) του Δήμου Ροδίων! Ποιοι ήταν δήμαρχοι εκείνη την εποχή σ’ αυτούς τους Δήμους;;; Απάντηση: κ. Κορδίνας (ΠΑΣΟΚ) και κ. Χατζηευθυμίου (ΝΔ)!
Ας θυμηθούμε ότι η δημοτική αρχή (ΝΔ), είχε λάβει δάνειο 50 εκ ευρώ για τις ανάγκες του Δήμου Ροδίων! Το 2010 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε αναμόρφωση της δανειακής σύμβασης και τη λήψη συμπληρωματικού δανείου ύψους 1.810.000 ευρώ με τους ίδιους όρους, προκειμένου να καταβληθεί εφάπαξ οφειλή της απελθούσης διοίκησης της υπό εκκαθάριση δημοτικής επιχείρησης ΑΔΕΚΤ ΑΕ προς το ΙΚΑ (εφ. Δημοκρατική, 07-10-2010). Που πήγαν τα λεφτά;;; Γιατί δεν εξοφλήθηκαν οι οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους τότε 2.483.146,53 ευρώ;;;
Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι οφειλές αυτές δεν προέρχονται από τυχαίες δαπάνες, δηλ. δεν είναι ότι χρωστάνε σε προμηθευτή για αγορές προϊόντων, κ.α.). Οι οφειλές αυτές (ΙΚΑ, νυν ΕΦΚΑ) προέρχονται από τις εργοδοτικές εισφορές, οι οποίες παρακρατήθηκαν με βάση τις μικτές μας αποδοχές αλλά ποτέ δεν αποδόθηκαν στα ασφαλιστικά μας ταμεία! Ή μήπως κάνω λάθος;;;
Από τα παραδείγματα της ΑΔΕΚΤ και της ΑΔΕΚΑΜ αποδεικνύεται ότι οι εκάστοτε δημοτικές αρχές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) χρησιμοποιούσαν τις Ανώνυμες Εταιρίες για να κάνουν «χρυσές δουλειές» με εργολάβους και προμηθευτές με αποτέλεσμα να δημιουργούν ελλείματα και στο τέλος τις εκκαθαρίζουν πετώντας στον δρόμο τους εργαζομένους και φεσώνοντας τα ασφαλιστικά μας ταμεία!
Ας ξαναγυρίσουμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να καταλάβουμε ακόμα περισσότερο την ταύτιση του νυν και πρώην Δημάρχου Ρόδου! Τι επιδιώκουν;;; Την θετική έκβαση του δικαστηρίου στις 23 Ιανουαρίου, για να μην πληρωθούν τα 9,5 εκ ευρώ στον ΕΦΚΑ!!! Ανώνυμες Εταιρίες δεν ήταν οι ΑΔΕΚΑΜ και ΑΔΕΚΤ …γιατί να πληρώσουμε οφειλές, αυτό δεν γίνεται ούτε στον Ιδιωτικό Τομέα!
Βέβαια, ο νυν δήμαρχος Ρόδου έφτασε στο σημείο και διαβεβαίωσε ότι αν κερδίσει ο Δήμος την δίκη και απαλλαγεί από την οφειλή δεν θα αναζητηθούν ευθύνες πολιτικές ή διαχειριστικές για την ΑΔΕΚΤ και την ΑΔΕΚΑΜ. Τυχαίο;;; Ο λαός μας το λέει αλλιώς: «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!
Οι δημοτικές αρχές (ανεξαρτήτου χρώματος) μας χρέωσαν με υπέρογκα δάνεια στις πλάτες μας για να κάνουν «χρυσές δουλειές» με εργολάβους-επιχειρηματίες, μας φέσωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία για να μειώσουν τις συντάξεις και τις παροχές, μας απειλούν με μετακινήσεις και διώξεις ενώ στο τέλος δεν διστάζουν να μας πετούν στον «καιάδα της ανεργίας»!
Οι αντιπαραθέσεις της νέας και της πρώην δημοτικής αρχής είναι μια απάτη για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πολιτών. Ας προσέχουμε, γιατί …απ’ τα μετρημένα, τρώνε οι «λύκοι».
Ρόδος, 29-09-2019
Από το Blogger.