Σχολιο …οταν μαλωνουν οι ελεφαντες την πληρωνουν τα μυρμηγκια!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Τους τελευταίους μήνες διαβάζουμε καθημερινά στα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα, ηλεκτρονικά) πληθώρα άρθρων και δηλώσεων από όλους τους εμπλεκομένους σχετικά με τις συμβάσεις, τους διαγωνισμούς, τα ΣΔΙΤ και τις Ιδιωτικοποιήσεις. Πρωταγωνιστές είναι η πρώην και η νυν δημοτική αρχή και οι εκάστοτε Ιδιώτες-Εργολάβοι ή Κοινοπραξίες!
Τι να πιστέψουμε; Την σημερινή δημοτική αρχή ή την προηγούμενη; Τις ενστάσεις ανάμεσα στους υποψηφίους αναδόχους των Ιδιωτικοποιήσεων (Καθαριότητα, LED, Φράγμα, Ήχος και Φως) ή τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Τις απαντήσεις των εργολαβικών εταιριών για τα LED ή τις αποφάσεις της εκάστοτε Επιτροπής του Δήμου Ρόδου; Την εξέταση της μήνυσης για το Ήχος και Φως; Την προσφυγή στον Εισαγγελέα για την χορήγηση στοιχείων της σύμβασης αποκομιδής των σκουπιδιών; κ.α.
Μήπως όλες αυτές οι «κόντρες» είναι για να διχαστεί ή για να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» της κοινής γνώμης; Είναι γεγονός ότι οι συμπολίτες μας είναι μπερδεμένοι! Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον «ντόρο»; Γιατί τόση ένταση;
Η απάντηση βρίσκεται …στην εφαρμοζόμενη «πολιτική»! Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Mark Hanna (Αμερικάνος πολιτικός, 1837-1904) ότι …«Στην πολιτική, δύο πράγματα έχουν σημασία: το πρώτο είναι τα λεφτά και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι το δεύτερο.»
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ) προώθησαν τις πολιτικές υπέρ των Ιδιωτικοποιήσεων, της «εμπορευματοποίησης» ακόμα και των κοινωνικών αγαθών (νερό, ρεύμα, φάρμακο, υγεία, πρόνοια, κ.α.)! Αυτές τις πολιτικές εφάρμοσαν κατά γράμμα οι εκάστοτε τοπικές αρχές, ώστε να επιβάλλουν «ανταποδοτικά τέλη», να υποβαθμίσουν συστηματικά τις δημοτικές υπηρεσίες και να τις παραδώσουν ως «φιλέτα» …στους Ιδιώτες-Εργολάβους (συμβάσεις, ΣΔΙΤ, κ.α.)!
Όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά …ποιος θα «πληρώσει και πάλι την λυπητερή»! Οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι συμπολίτες μας! Δεν είναι τυχαίο το «απόσταγμα» της λαϊκής μας σοφίας: «όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την πληρώνουν τα μυρμήγκια».
Ως πολίτες και ως εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου είτε θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε από τις τσέπες μας μέσω της «ανταποδοτικότητας» τις υπέρογκες αυτές συμβάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής είτε αργότερα μέσα από δικαστικές αποφάσεις (ενδεχομένως) να πληρώσουμε στους Ιδιώτες-Εργολάβους δυσβάσταχτες χρηματικές αποζημιώσεις για ακύρωση των συμβάσεών τους!
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Δυστυχώς, ως δημοτικοί υπάλληλοι βρισκόμαστε σε «διασταυρούμενα πυρά» χωρίς την θέλησή μας! Παρά τα πολλά χρόνια εμπειρίας στις θέσεις εργασίας μας θεωρώ ότι κινδυνεύουμε από τον «πόλεμο» της σημερινής δημοτικής αρχής και τους Ιδιώτες-Εργολάβους (Καθαριότητα, LED, Ήχος και Φως) της προηγούμενης. Με αφορμή τα όσα ακούγονται στις Οικονομικές Υπηρεσίες, αναρωτιέμαι …γιατί να απολογούμαστε κάθε φορά που κάνουμε την δουλειά μας; Είναι λύση να τρέχουμε από ΕΔΕ σε ΕΔΕ;
Ως εκπρόσωπος εργαζομένων με πάνω από 12 χρόνια εμπειρίας, ΕΚΤΙΜΩ ότι επιβάλλεται να ενημερωθεί άμεσα η ΠΟΕ ΟΤΑ για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, ώστε να προστατευθούν όσοι συνάδελφοι βρίσκονται στα «διασταυρούμενα πυρά» δημοτικών αρχών και Ιδιωτών-Εργολάβων. Δεν θα απολογηθούμε εμείς για τις πολιτικές ή και άλλες ευθύνες οποιασδήποτε δημοτικής αρχής!
Η ΠΟΕ ΟΤΑ δύναται αφενός να καταγγείλει δημόσια τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Ρόδου και αφετέρου να προκηρύξει ΑΠΟΧΗ από συγκεκριμένα καθήκοντα (όπως έκανε και με την αξιολόγηση) έως ότου αποσυρθούν τυχόν ΕΔΕ ή άλλες διώξεις σε βάρος των συναδέλφων μας!
Ρόδος, 10-02-2020
Από το Blogger.