ο ενιαιος τροπος ελεγχου τηρησης ωραριου… η ευρυθμη λειτουργια… και αλλα «παραμυθια»!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι εκάστοτε δημοτικές αρχές στην προσπάθειά τους να «αποπροσανατολίσουν» την κοινή γνώμη από τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας και την συστηματική «φτωχοποίησή» τους από τις κυβερνητικές πολιτικές (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) …πάντα χρησιμοποιούν ως «σάκο του μποξ» τους εργαζομένους!
Δυστυχώς, εμείς ως εργαζόμενοι …βιώσαμε στο πετσί μας …τους «συκοφάντες» μας! Δεν υπήρξε δημοτική αρχή (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ), που να μην μας «στοχοποίησε» στα ΜΜΕ για την μη τήρηση του ωραρίου! Όμως, η υποκρισία και ο εμπαιγμός έχει «κοντά ποδάρια»!
Αποδείχθηκε ότι όλες αυτές οι δημοτικές αρχές συστηματικά αδιαφορούσαν για τις διατάξεις του αρμόδιου Υπουργείου, οι οποίες απαιτούσαν από αυτές την εγκατάσταση μηχανισμού σήμανσης κατά προτίμηση ηλεκτρονικού-ψηφιακού (καρτοαναγνώστης)! Από το 2010 έως και σήμερα, τι έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ); Προχώρησαν στην προμήθεια των απαραίτητων καρτοαναγνωστών; ΟΧΙ… γιατί άραγε;;;
Είναι γεγονός ότι στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι αναρτημένα στοιχεία για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που μας κόστισαν τα «ταξιδάκια» αιρετών για διάφορους λόγους! Επίσης, αναρτημένες είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες επιδοτήσεις σε φορείς (ΠΡΟΤΟΥΡ) και άλλους οργανισμούς! Δεν θα αναφερθούμε στις απευθείας αναθέσεις και στους εκάστοτε διαγωνισμούς για Ιδιωτικοποιήσεις, γιατί τα χρηματικά ποσά εκτινάσσονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!
Μήπως, γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια:

  • δεν περίσσευαν λεφτά για την προμήθεια επαρκών Καρτοαναγνωστών, Μέσων Ατομικής Προστασίας, Ανταλλακτικών, Οχημάτων, Εργαλείων, Γραφικής Ύλης, κ.α.;
  • δεν απαιτήθηκε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) επαρκή στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών;
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις φροντίζουν, ώστε τα κομματικά τους στελέχη (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι) να μην έχουν ποινικές ευθύνες για την παραπάνω απαξίωση της δημοτικής περιουσίας και λειτουργίας ως αποτέλεσμα της διοίκησής τους! Άλλωστε είναι γνωστό ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!
Παρόλο που οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τις ελλείψεις σε καρτοαναγνώστες στους χώρους εργασίας, η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου, αντί να ενημερώσει το Υπουργείο για την τρέχουσα κατάσταση στο Δήμο Ρόδου και τις ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) …τελικά επιρρίπτει την «αδιαφορία» των προηγούμενων δημοτικών αρχών (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) στους ίδιους τους εργαζομένους!
Καμιά αναφορά για την απαξίωση στους χώρους εργασίας μας! Αποδεικνύεται ότι οι δημοτικές αρχές (πρώην ή νυν, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ) ταυτίζονται ως προς την συμπεριφορά τους απέναντι μας! Αντί να αντιμετωπιστεί η αιτία για την έλλειψη καρτοαναγνωστών προχωρώντας σε προμήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «η προμήθεια περισσότερων μηχανημάτων είναι ανέφικτη λόγω υψηλού κόστους» (ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, 05-01-20). Όμως, μια επίσκεψη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θα διαπιστώσουμε ότι «λεφτά υπάρχουν» αλλά ΟΧΙ για τις λειτουργικές ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών!
Πως όμως αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τον έλεγχο τήρησης ωραρίου η σημερινή δημοτική αρχή; Ξηλώνει μηχανήματα από άλλες υπηρεσίες και τα τοποθετεί σε άλλες! Αναγκάζει τους εργαζομένους να μετακινηθούν σε άλλους χώρους εργασίας για να χτυπήσουν την κάρτα τους, στους οποίους πιθανόν να επικρατούν διαφορετικές συνθήκες εργασίας (π.χ. ωράριο) ή είναι δύσκολα προσβάσιμοι ή μακρινοί! Εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία; ΟΧΙ…! Αντί να λύνονται προβλήματα, δημιουργούνται νέα! Επιπρόσθετες καθυστερήσεις, άσκοπες μετακινήσεις, επιβάρυνση κυκλοφοριακού, κ.α. Άραγε, τι θα γίνει με τις υπερωρίες, όταν δεν υπάρχει μηχάνημα και οι υπόλοιπες υπηρεσίες είναι κλειστές; Σιωπή…!
Επίσης τραγικό είναι η «άτυπη» προτροπή αντιδημάρχου στην συνάντηση με τους εργαζομένους των παιδικών σταθμών ότι δύναται να καθυστερούν την προσέλευσή τους και να επισπεύδουν την αναχώρησή τους, ώστε να μετακινηθούν σε άλλο χώρο εργασίας όπου θα υπάρχει καρτοαναγνώστης! Ανησυχώ …μήπως αυτή η προτροπή χρησιμοποιηθεί εναντίων των συναδέλφων μας, όπου θα κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή με καταγγελίες γονέων ή αιρετών σχετικά με την μη ΟΡΘΗ τήρηση του ωραρίου τους! Ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος;
Ως εκπρόσωπος εργαζομένων με πάνω από 12 χρόνια εμπειρίας, ΕΚΤΙΜΩ ότι επιβάλλεται να ενημερωθεί άμεσα η ΠΟΕ ΟΤΑ (από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ή τις παρατάξεις αυτού). Η Ομοσπονδία μας να καταγγείλει πανελλαδικά και να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε αφενός να σταματήσει η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» των εργαζομένων και αφετέρου ο ενιαίος τρόπος ελέγχου ωραρίου να εφαρμοστεί μόνο μετά την υποχρεωτική προμήθεια επαρκών καρτοαναγνωστών και την τοποθέτησή τους σε κάθε χώρο εργασίας.

Ρόδος, 14-02-2020
Από το Blogger.