Συνεχιζεται ο κατηφορος της δημοτικης αρχης Νισυρου και της πολιτικης ηγεσιας του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι γεγονός ότι καμιά αλλαγή κυβέρνησης ή κυβερνητικού σχήματος (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν έφερε θετικές αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και ευρύτερα της κοινωνίας! Αντιθέτως, μας «φόρτωσαν» ήδη με Μνημόνια (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ)! Δεν είναι τυχαίο, το νομοθετικό τους έργο εντός Βουλής! Μέχρι το 2018 είχαν ψηφιστεί 714 μνημονιακοί Νόμοι, 60.000 μνημονιακές διατάξεις και είχαν εκδοθεί 300.000 Υπουργικές αποφάσεις προς υλοποίηση των ψηφισμένων Νόμων!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μήπως, τελικά παρατηρήσατε ότι όσο πιο «αυταρχική» είναι η νομοθεσία που ψηφίζεται στην Βουλή, τόσο πιο «επιθετικά» αυτή εφαρμόζεται από τις τοπικές αρχές (Δήμοι, Περιφέρειες) εις βάρος της τοπικής κοινωνίας; Μήπως αναρωτιέστε γιατί τείνει να εξελιχθεί σε «πανδημία» η εργασιακή παρενόχληση (mobbing), η «στοχοποίηση» και «ποινικοποίηση» εις βάρος των εργαζομένων σε κάθε χώρο εργασίας;
Θυμίζουμε ότι μετά την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας (9 στις 10 χαρακτηρίζονται παράνομες, κ.α.), ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή με την στήριξη των κομμάτων της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ένας «χουντικής εμπνεύσεως» νόμος για να μετατρέψει και τις διαδηλώσεις σε «ιδιώνυμο» αδίκημα!
Είναι γεγονός ότι Κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλουν από κοινού να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή μέσα στους χώρους εργασίας. Άλλωστε, η αύξηση της κερδοφορίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μείωση του εργατικού κόστους και την περιστολή των δικαιωμάτων μας!
Ως εργαζόμενοι είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικό τομέα, βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο την εφαρμογή και επέκταση όλης αυτής της νομοθεσίας εις βάρος μας μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας, την απελευθέρωση απολύσεων, τις πειθαρχικές διώξεις και ευρύτερα την επιβολή κλίματος «τρομοκρατίας». Κι όμως, απέναντι στα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργαζομένους, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η εργοδοσία «σφυρίζουν» αδιάφορα για τις αιτίες, δηλ. την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις άθλιες συνθήκες και τις «απαρχαιωμένες» υποδομές στους χώρους εργασίας!
Όλη η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει ότι οι αιρετοί της τοπικής διοίκησης (Δήμος, Περιφέρεια) «παίζουν» καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής! Για το λόγο αυτό, μοιράζονται και τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στις δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες! Δεν αντέδρασαν στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση, ώστε να απαξιώσουν «εν γνώση» και του εργοδοτικού συνδικαλισμού τις δημοτικές υπηρεσίες και να δικαιολογήσουν τις κάθε λογής ιδιωτικοποιήσεις (απευθείας αναθέσεις, εργολαβίες, συμβάσεις, Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα-ΣΔΙΤ)!
Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου, ανεξαρτήτως πολιτικής στήριξης ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αποδείχθηκαν «πρωτεργάτες» στην υλοποίηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής! Βέβαια, το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις όπου οι δημοτικές αρχές έχουν την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δημοτική αρχή Νισύρου!
Θυμίζουμε ότι στις 30-09-2016 (left.gr) η δημοτική αρχή Νισύρου «πανηγύριζε» μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου για την έγκριση ένταξης του έργου «Ανακαίνιση, επέκταση, αναβάθμιση, λειτουργία συντήρηση και εκμετάλλευση των Δημοτικών Λουτρών» στο Ν.3389/05 περί ΣΔΙΤ! Μπερδευτήκαμε! Μέσω ΣΔΙΤ, δηλ. με την εμπορευματοποίησή τους, δικαιολογεί η δημοτική αρχή Νισύρου ότι προστατεύει τα κοινωνικά αγαθά και την διατήρησή τους; Γιατί δεν απαίτησε κρατική χρηματοδότηση του έργου, αφού είναι κοινωνικό αγαθό;
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Νισύρου δεν απαιτούσε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, τον «απαρχαιωμένο» στόλο δημοτικών οχημάτων, την μη κατασκευή μόνιμης υποδομής και δικτύου για την πλήρωση ύδατος των δεξαμενών ύδρευσης, κ.α. Παρόλα αυτά, η δημοτική αρχή Νισύρου προχώρησε στα τέλη του 2016 την ανακήρυξη του πρώην πρωθυπουργού σε «επίτιμο δημότη» του νησιού!
Αναρωτιόμαστε όμως, αν η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να «πανηγυρίζει» με την δημοτική αρχή Νισύρου για τις εκφράσεις πεζοδρομίου «εργολάβοι λάσπης», «αχυρανθρώπους», «τσαρλατάνους», τις πειθαρχικές διώξεις εις βάρος εργαζομένων (κλήση σε απολογία, στέρηση μισθού) και ευρύτερα την «ποινικοποίηση» της λειτουργίας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νισύρου.
Καλούμε την δημοτική αρχή Νισύρου και την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (που την στηρίζει) να αποσύρουν άμεσα τις πειθαρχικές διώξεις (στέρηση μισθού, κλήση σε απολογία) εις βάρος τόσο του οδηγού βυτιοφόρου όσο και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Νισύρου!

Ρόδος, 15-07-2020
Από το Blogger.