αναμενοντας τις δικαστικες αποφασεις για τους εργαζομενους της Κοινωφελους 8/2018

Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας στα ματιά τα δικά μας και της τοπικής κοινωνίας …δεν είναι ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ, όπως τους «βαφτίζουν» οι κυβερνήσεις ή η εκάστοτε διοίκηση του ΟΑΕΔ …είναι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ! Εργάζονται ισότιμα με κάθε άλλο δημοτικό υπάλληλο (μόνιμο, αορίστου) και διεκδικούν το αυτονόητο. Δηλ. να αναγνωριστεί ΟΡΘΑ ότι η σχέση εργασίας τους ήταν εξ αρχής ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, αφού οι θέσεις στις οποίες εργάζονταν αφορούν ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ κάθε υπηρεσίας και δομής του Δήμου Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι:

  • οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας μέσα από την Επιτροπή Αγώνα και την στήριξη εργατικών φορέων της περιοχής μας, είχαν ζητήσει και έλαβαν την ομόφωνη στήριξη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου για τα ασφαλιστικά μέτρα και την αγωγή τους.
  • ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, με βάση τις παραπάνω ομόφωνες αποφάσεις 884/2019 και 993/2019 συνυπέγραψε ΟΜΟΛΟΓΙΑ των ασφαλιστικών μέτρων και ΑΠΟΔΟΧΗ της αγωγής για να κατατεθεί στο δικαστήριο. Η δημοτική αρχή Ρόδου αναγνώρισε ότι οι συνάδελφοί μας από την πρώτη σύμβασή τους εργάστηκαν σε θέσεις με Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες. Αποδέχθηκε να τους απασχολεί στις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, γιατί είναι αναγκαίοι στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ρόδου. Υποσχέθηκε εγγράφως ενώπιον του δικαστηρίου θα κάνει ΟΜΟΛΟΓΙΑ των όσων αναφέρονται στα ασφαλιστικά τους μέτρα, ενώ με την Απόφαση 993/2019 δεσμεύτηκε μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει ΑΠΟΔΟΧΗ της αγωγής τους.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, μετά από συνεχείς αναβολές, έχει ορισθεί για αύριο! Τι στάση τελικά θα κρατήσει η δημοτική αρχή Ρόδου; Δυστυχώς, η απόφαση 619/2020 της Οικονομικής Επιτροπής για την παροχή εξουσιοδότησης σε δικηγόρο Αθηνών προς παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μας γεμίζει ερωτήματα και προβληματισμούς! Τι εντολές έχει λάβει η πληρεξούσια δικηγόρος; Τι έγγραφα θα περιλαμβάνει ο φάκελος που έχει εξουσιοδοτηθεί να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου;
Δυστυχώς, απαντήσεις δεν έχουμε! Θα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ή ΟΧΙ τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ασφαλιστικά μέτρα και την αγωγή, ώστε το δικαστήριο να αποφασίσει ΘΕΤΙΚΑ και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων της Κοινωφελούς Εργασίας για να επιστρέψουν στην εργασία τους; Άγνωστο! Καμιά δημόσια δήλωση, καμιά αναφορά στην εν λόγω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Θυμίζουμε ότι υπάρχουν δήμαρχοι πανελλαδικά, που ενώπιον του δικαστηρίου, βρέθηκαν στο πλευρό των εκάστοτε συμβασιούχων! Πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι η αναγνώριση ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ από το Πρωτοδικείο Αθηνών για 33 συμβασιούχους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος (υποστηρίχθηκε στις εκλογές από την ΝΔ) παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων στο Δικαστήριο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ και η ΑΠΟΔΟΧΗ εκ μέρος του εργοδότη των ασφαλιστικών μέτρων και της αγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 298 και 297 του Κ.Πολ.Δ., θεωρείται η πιο αποτελεσματική διαδικασία για την περαίωση μιας δίκης, αφού λόγω της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ αλλά κυρίως της ΑΠΟΔΟΧΗΣ …το δικαστήριο εκδίδει τελεσίδικη απόφαση υπέρ των εργαζομένων!
Αναρωτιόμαστε! Θα είναι ή όχι η πρώτη φορά, που στις δικαστικές αίθουσες οι συνάδελφοί μας δεν θα έχουν απέναντί τους στα δικαστήρια …μια «αρνητική στάση» και επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής Ρόδου; Τι θα γίνει με την ΟΜΟΛΟΓΙΑ των ασφαλιστικών μέτρων και την ΑΠΟΔΟΧΗ της αγωγής εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, της δημοτικής αρχής Ρόδου και του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη;
Ανησυχούμε, μήπως σήμερα η στάση τους έχει αλλάξει! Δεν γνωρίζουμε εάν σήμερα θα τηρήσουν τις από το 2019 δημόσιες δεσμεύσεις και υπογραφές τους, ώστε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και της αγωγής να είναι απλώς μια τυπική διαδικασία λόγω της ΑΠΟΔΟΧΗΣ!
Η Επιτροπή Αγώνα Κοινωφελούς Εργασίας, για όσο διάστημα λειτούργησε αρμονικά με τους εργατικούς φορείς (Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, Ε.Κ.Ρ., ΠΑΜΕ-Γραμματεία Ρόδου, Σωματεία) δημιουργούσε νέες συμμαχίες μέσα στην τοπική μας κοινωνία! Με την στήριξή τους, ο δίκαιος αγώνας των συναδέλφων μας ήταν στην επικαιρότητα! Είναι αυτός ο κοινός αγώνας, που έφερε ως αποτέλεσμα την άνωθεν ΟΜΟΛΟΓΙΑ των ασφαλιστικών μέτρων και την ΑΠΟΔΟΧΗ της αγωγής εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ρόδου, για τις ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και την ΟΡΘΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της σχέσης εργασίας τους ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
Να αναμένουμε μια ΘΕΤΙΚΗ απόφαση από το δικαστήριο; Ίσως ΝΑΙ, ίσως ΌΧΙ. Η αυριανή απόφαση θα καθορίσει την αξιοπιστία της σημερινής δημοτικής αρχής Ρόδου απέναντι στους εργατικούς φορείς και τους συμβασιούχους, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν τις δημόσιες δηλώσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου. 

Ρόδος, 15-09-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.