«Παγκαρι» κοροϊδιας και αναδιανομη φτωχειας…

Η δημοτική αρχή Ρόδου (ΝΔ) θυμήθηκε ξαφνικά την «κοινωνική αλληλεγγύη» και την «ευαισθητοποίηση» με πρόσχημα τις επιπτώσεις από την επιδημία του κορονοϊού και της «μονοκαλλιέργειας» του τουρισμού στην τοπική μας κοινωνία. Μέσα από την εξαθλίωση και φτωχοποίηση της κοινωνίας, ως αποτέλεσμα και της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, η δημοτική αρχή Ρόδου επιδιώκει την σύσταση και λειτουργία ενός «Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης»!
Από την εισήγηση του θέματος διαπιστώνουμε ότι απουσιάζει η όποια αναφορά για τις πολιτικές που εφάρμοσε αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ εις βάρος όλων των εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών και αυτοαπασχολουμένων! Τυχαίο; «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», λέει η λαϊκή σοφία!
Η δημοτική αρχή Ρόδου (ΝΔ) «ξεπλένει» την κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της! Η πολιτική τους είναι κοινή απέναντι στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Χωρίς την αμοιβαία στήριξη εκάστοτε κυβέρνησης και δημοτικής αρχής δεν θα μπορούσε να εξειδικευτεί και να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική στην τοπική μας κοινωνία! Από την μια, προσφέρονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως επιδοτήσεις - παροχές σε εργοδότες και επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ από την άλλη «θυσιάζονται» τα εργασιακά μας δικαιώματα για να εξυπηρετήσουν και πάλι τους εργοδότες και επιχειρηματικούς ομίλους στην κερδοφορία τους.
Θυμίζουμε μερικά από τα «επιτεύγματά» τους: η «έκρηξη» των απολύσεων, η αναστολή των συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία με μισές αποδοχές, η μείωση 20% στους μισθούς, το επίδομα «φτώχειας» των 534 € (που καθυστέρησε η καταβολή του μέχρι και 3 μήνες), η αύξηση της ανεργίας, η νομιμοποίηση για «απλήρωτες» υπερωρίες, κ.α. Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης (Α. Γεωργιάδης) ότι: «Τα 200 ευρώ είναι η μελέτη που λέει ότι αν δίνεις σε κάποιον, αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνει.»!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η δημοτική αρχή Ρόδου (ΝΔ) με την σύσταση και λειτουργία του «Ταμείου» δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να διαχειρίζεται την φτωχοποίηση της κοινωνίας εξαιτίας και της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής. Δεν απαιτεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, κ.α., με κρατική χρηματοδότηση!
Για τον κόσμο της εργασίας είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους η επίδειξη κοινωνικής «ευαισθησίας» εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ρόδου, αφού την ίδια στιγμή η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει «παράγει» ολοένα και περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια για ζωή με δικαιώματα …μετατρέπεται σε ελεημοσύνη - επαιτεία!
Για εμάς και τις οικογένειές μας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, ότι οι δημοτικές αρχές Ρόδου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) εμφανίζονται δήθεν ως υπέρμαχοι της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας! Είναι εμπαιγμός να «πουλάνε» κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθητοποίηση, ενώ αρνούνται να εφαρμόσουν και να επεκτείνουν τις ψηφισμένες απαλλαγές, σύμφωνα με την 03/24-01-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου (ΒΙΨ1Ω1Ρ-ΛΕΓ)! Έχουν ή όχι την πολιτική βούληση λόγω και της επιδημίας του κορονοϊού να συμπληρώσουν την άνωθεν απόφαση προσθέτοντας περισσότερες απαλλαγές ή και κατηγορίες δικαιούχων; Γιατί αποκλείονται από αυτές οι εργαζόμενοι του Τουρισμού, οι αγρότες-παραγωγοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, κ.α; Γιατί αφήνονται σκοπίμως στο «απυρόβλητο» οι κυβερνητικές και πολιτικές ευθύνες στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση της τοπικής κοινωνίας;
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η δημοτική αρχή Ρόδου (ΝΔ) το ονομάζει με στόμφο «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης», αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ένα «παγκάρι» που θα μοιράζει σε ελάχιστους συμπολίτες μας «ψίχουλα» έως 500€, την ώρα που η απώλεια του εισοδήματος και οι σύγχρονες ανάγκες τους είναι υπερπολλαπλάσιες!
Δυστυχώς, ανησυχούμε μήπως το «παγκάρι» μέσα από τις χρηματικές δωρεές θα «αξιοποιείται» κατάλληλα για ρουσφετολογικά και ψηφοθηρικά «κόλπα» από την εκάστοτε πολιτική και κομματική εξουσία. Αναρωτιόμαστε, εάν μέσα από απευθείας αναθέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, εργολαβίες, την προσέλκυση χρηματικών δωρεών και την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στους πιο εξαθλιωμένους θα στηθεί ένα σκηνικό «πολιτικών εξυπηρετήσεων», …ένα νέο «πελατειακό κράτος» στην υπηρεσία της σημερινής δημοτικής αρχής Ρόδου (ΝΔ) και της κυβέρνησης ΝΔ!
Ρόδος, 22-09-2020
Από το Blogger.