...γιατι καποιοι διορισθεντες της 3Κ/2018 εδω και ενα χρονο λαμβανουν μειωμενες αποδοχες;

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Έχει περάσει σχεδόν ένα έτος από τον διορισμό δεκάδων εργαζομένων στον Δήμο Ρόδου με την προκήρυξη της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Αναμέναμε ότι μέσα στους πρώτους μήνες θα είχαν αντιμετωπισθεί όλα τα θέματα της υπηρεσιακής τους κατάστασης, ιδίως σε όσους η εμπειρία ήταν υποχρεωτικό προσόν διορισμού τους! Κι όμως, διαψευσθήκαμε!
Σύμφωνα με την νομοθεσία όταν η προϋπηρεσία αποτελεί τυπικό προσόν διορισμού, για νέα πρόσληψη ή διορισμό από 1-1-2016, τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής ισχύουν από την ημερομηνία πρόσληψης ή διορισμού του υπαλλήλου. Αυτό αναφέρουν και οι αντίστοιχες αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου! Αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυτές εφαρμόζονται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές;
Δυστυχώς για άλλη μια φορά, είμαστε αποδέκτες της αγωνίας συναδέλφων μας, όπου μας αναφέρουν ότι η διαδικασία για την αναγνώριση προϋπηρεσίας, η κατάταξή τους σε ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια και η καταβολή των αναδρομικών τους …δεν έχει ολοκληρωθεί. Κι όμως, έχουν εκδοθεί εδώ και μήνες οι σχετικές αποφάσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο! Γιατί αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση; Οι συνάδελφοί μας από την 3Κ/2018 είναι προβληματισμένοι, μήπως αυτές οι καθυστερήσεις είναι σκόπιμες ή και επιλεκτικές;
Είναι γεγονός ότι για το θέμα αυτό επικρατεί «σιωπή ιχθύος» εκ μέρους τόσο της «εξαφανισμένης» πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όσο και της σημερινής δημοτικής αρχής Ρόδου (ΝΔ)! Παρόλο που όλο αυτό το διάστημα έχουμε αναδείξει την αγωνία των συναδέλφων μας σχετικά με τις μειωμένες αποδοχές τους μέσω ανακοινώσεων, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμιά απάντηση ή ενημέρωση!
Μήπως, είναι επίκαιροι οι στίχοι του Μπρεχτ: «Αυτοί που βρίσκονται ψηλά / Θεωρούνε ταπεινό / Να μιλάς για το φαΐ / Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει.»! Τι περιμένει άραγε η δημοτική αρχή Ρόδου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος; Μήπως να παραιτηθούν οι συνάδελφοί μας από τα δικαιώματά τους; Ή μήπως να περάσει ακόμη ένα έτος για να συμπληρωθεί η διετή παραγραφή των απαιτήσεών τους;
Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις για την μη καταβολή της συσσωρευμένης (εδώ και ένα έτος) μισθολογικής διαφοράς λόγω αναγνώρισης προϋπηρεσίας των συναδέλφων της 3Κ/2018 εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, συνεχίζονται! Ευελπιστούμε η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου να μην επικαλεστεί τυχόν δαιδαλώδεις νομικίστικες διαδικασίες ή την υποστελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας, ώστε να επιρρίψει τις δικές της ευθύνες στις πλάτες των συναδέλφων μας!
Εκτιμούμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου οφείλει να λογοδοτήσει για τις καθυστερήσεις και τις παραλείψεις στην εξόφληση των άνωθεν οφειλών της, απέναντι στους συναδέλφους της 3Κ/2018 και των οικογενειών τους, που βιώνουν για άλλη μια φορά αυτή την «απληρωσιά», σαν να μην άλλαξε κάτι από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές!
Καταδικάζουμε αυτές τις καθυστερήσεις και την αδιάφορη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας απέναντι στα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι: «ούτε ικέτες ούτε επαίτες είμαστε για τα δεδουλευμένα μας και τα δικαιώματά μας!»
Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αφενός να αναδείξουν το θέμα αυτό στην ΠΟΕ ΟΤΑ και αφετέρου μετά από συζήτηση με τους συναδέλφους της 3Κ/2018 να καταγγείλουν δημόσια τη δημοτική αρχή Ρόδου.
Απαιτούμε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα των συναδέλφων της 3Κ/2018 (με υποχρεωτικό το προσόν εμπειρίας) για άμεση εξόφληση της συσσωρευμένης μισθολογικής διαφοράς και της κατάταξης στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια λόγω αναγνώρισης προϋπηρεσίας τους με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από την ημερομηνία διορισμού τους στον Δήμο Ρόδου!

Ρόδος, 27-09-2020
Από το Blogger.