Ανταποκριση (1) …απο το Δημοτικο Συμβουλιο της Παρασκευης, 25-10-2019

Είναι θετικό ότι η συνεδρίαση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες. Η κίνηση αυτή θεωρώ ότι δείχνει σεβασμό προς τον προβληματισμένο πολίτη ή κοινωνική ομάδα ή εργαζόμενο, που ήθελε και είχε τη δυνατότητα να παραβρεθεί στη συνεδρίαση.
Θυμίζω ότι είχα αναφέρει ότι πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι γεμάτες με ενδιαφέρον. Η συνεδρίαση της Παρασκευής …επιβεβαίωσε την εκτίμησή μου! Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω συγκεκριμένα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, όπως αυτό σχετικά με τα Ταμειακά Διαθέσιμα.
Επισημαίνω ότι ήδη από τις 09-10-2019, είχα κοινοποιήσει μια ανακοίνωση για το ζήτημα της «υφαρπαγής» των Ταμειακών Διαθεσίμων! Γιατί όμως επανέρχομαι στο ζήτημα αυτό με μια ανταπόκριση ως «αυτόπτης μάρτυρας» από την συνεδρίαση;
Η απάντηση είναι απλή! Από την όλη συζήτηση θεωρώ ότι αποκαλύφθηκαν ή αποσιωπήθηκαν κάποιες αθέατες πλευρές για εμάς τους πολίτες ή εργαζομένους! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποσιώπησης είναι ότι το μη άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ θα δημιουργούσε από 01-10-2019 πρόβλημα στην μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου, εξαιτίας της μη καταβολής των ΚΑΠ από την κυβέρνηση!
Καταρχήν, θα συμφωνήσω με τις τοποθετήσεις αιρετών, οι οποίες έκαναν αναφορά ότι καθυστερημένα παρέλαβαν την εισήγηση για το Θέμα 07 (Ταμειακά Διαθέσιμα). Είναι γεγονός ότι μέχρι και σήμερα, η εισήγηση αυτή δεν έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου, ούτε βέβαια υπάρχει μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο με τις υπόλοιπες εισηγήσεις.
Αναρωτιέμαι …γιατί να υπάρχουν εισηγήσεις, οι οποίες είτε δεν αναρτούνται δημόσια για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, είτε καθυστερούν να κοινοποιηθούν στους αιρετούς για να ετοιμάσουν τις τοποθετήσεις τους.
Επίσης, στη συζήτηση υπήρξαν προβληματισμοί αιρετών της αντιπολίτευσης σχετικά με την στάση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, αφού ανέτρεψε προηγούμενη γνωμοδότησή της (αρχές του 2019) περί της μη μεταφοράς των Ταμειακών Διαθεσίμων. Όμως, αυτή η στάση των αιρετών εκτιμώ ότι είναι προσχηματική! Όλοι μας γνωρίζουμε πως η εκάστοτε Νομική Υπηρεσία αξιοποιεί τις επιστημονικές γνώσεις και την κατάρτιση των νομικών της, ώστε να τεκμηριώσει νομικά την πολιτική και αποφάσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Άλλωστε οι νομικοί είναι κι αυτοί υπάλληλοι, εντολές ακολουθούν! Ας μην μας ξαφνιάζει.
Απογοητεύτηκα από το γεγονός ότι στην συζήτηση ακούστηκαν «μπηχτές», «υπονοούμενα» και «αλληλοκατηγορίες» δημιουργώντας κλίμα έντασης ή «ψευδεπίγραφες» εντυπώσεις, ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την «ουσία». Επίσης, απογοητεύτηκα από όσους ψηφίσανε «κατά όπως έχει διατυπωθεί», αφού «επί της ουσίας» υπονοούν ότι δεν διαφωνούν με την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Ρόδου, αλλά ως προς την διατύπωση του θέματος! Μήπως για το λόγο αυτό δεν κατατέθηκε από οποιαδήποτε δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης κάποια διαφορετική πρόταση;
Έχω τοποθετηθεί δημόσια κατά της μεταφοράς των Ταμειακών Διαθεσίμων, όμως θεωρώ ότι η καλύτερη πρόταση που θα μπορούσε να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου είναι σαν αυτή που ψηφίστηκε στον Δήμο Πατρέων (562/2019), αφού αφενός ανοίγεται λογαριασμός στην ΤτΕ για να μην υπάρχει πρόβλημα στην μισθοδοσία (μη καταβολή ΚΑΠ) και αφετέρου μεταφέρεται (μετά από συγκεκριμένη αιτιολόγηση) μόνο ένα συμβολικό ποσό (0,71%) των ταμειακών τους διαθεσίμων!
Αναμένω τη δημοσίευση της εισήγησης, της απόφασης και των πρακτικών επί του θέματος, ώστε μαζί με επιπρόσθετες πηγές να αναδείξουμε τις αθέατες πλευρές και να γίνει μια πιο αναλυτική πολιτική επεξήγηση σχετικά με τα Ταμειακά Διαθέσιμα προς την ΤτΕ! Το θέμα αυτό μας αφορά ΟΛΟΥΣ (εργαζομένους και μη). Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ …όχι ΝΟΜΙΚΟ!

Ρόδος, 29-09-2019
Από το Blogger.