…η εργασια είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ κι ΟΧΙ μετα απο 17 χρονια να την αφησουμε στην ΤΥΧΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι (ΒσΣ)
Απευθύνομαι σε 'σας γνωρίζοντας αφενός ότι εδώ και σχεδόν 17 χρόνια το έργο και η προσφορά σας έχουν αναγνωριστεί και αγκαλιασθεί από όλους τους συμπολίτες μας και αφετέρου ότι συνεχίζεται η πολύχρονη «ομηρία» σας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) και τους αιρετούς (δημάρχους) στους ΟΤΑ!
Όλοι μας είμαστε ενήμεροι ότι η δημοσίευση της 4Κ/2020 για 2.909 θέσεις (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ) του προγράμματος ΒσΣ, δεν λύνει το πρόβλημα για την μονιμοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού ή την ενίσχυσή του ΒσΣ! Αντιθέτως, δύναται να οδηγήσει σε 1.836 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι αιρετοί (δήμαρχοι) στους ΟΤΑ, και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους εργαζομένους την απογοήτευση. Ότι τίποτα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Θέλουν διακαώς να καταθέσουμε τα «όπλα» μας! Να παραιτηθούμε από τους αγώνες για τα δικαιώματά μας! Να αποδεχθούμε ότι μετά από 17 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είναι ΝΟΜΙΜΟ και ΔΙΚΑΙΟ να μας ΠΕΤΑΞΟΥΝ στον «Καιάδα» της ανεργίας! Να μας κατηγορήσουν, ότι εμείς φταίμε που δεν είχαμε μόρια ή προσόντα ή τύχη! Τόση υποκρισία να δεχθούμε, εμείς και οι οικογένειές μας;
Βρίσκουμε την απάντηση μέσα από τα λόγια του Sidney Sheldon (1917-2007, σεναριογράφος & συγγραφέας): «Μην εγκαταλείπεις. Υπάρχουν πολλοί αρνητικοί άνθρωποι εκεί έξω που θα προσπαθήσουν να σε αποθαρρύνουν. Μην τους ακούς. Ο μόνος που μπορεί να σε κάνει να τα παρατήσεις είναι ο εαυτός σου.»
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι (ΒσΣ)
Υπάρχει χρόνος για να οργανωθούμε! Θα τους αφήσουμε ή θα πολεμήσουμε; Σ’ αυτόν τον αγώνα έχουμε ως πολύτιμους συμμάχους την ίδια την κοινή γνώμη, την κοινωνία, τους συμπολίτες μας, που έχουν αγκαλιάσει το ΒσΣ και τους «ομήρους» εργαζομένους του! Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την συσσωρευμένη εμπειρία από τους προηγούμενους αγώνες και κινητοποιήσεις στην περιοχή μας μέχρι και σήμερα! Θυμίζουμε τις Επιτροπές Αγώνα:
  • της ΑΔΕΚΤ, όπου βγήκε νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
  • της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου βγήκε νομοθετική ρύθμιση για επαναφορά όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους.
  • της Κοινωφελούς Εργασίας, όπου με την στήριξη δεκάδων σωματείων, η δημοτική αρχή Ρόδου αποδέχθηκε να κάνει αποδοχή της αγωγής τους!
Ήδη αύριο (Παρασκευή), το Σωματείο Εργαζομένων του Ν. Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί συζήτηση για την οργάνωση των εργαζομένων του ΒσΣ, ώστε να μην περάσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Η δράση αυτή, είναι μια πρώτη απόδειξη ότι υπάρχουν συνεπείς εκπρόσωποι εργαζομένων που δεν υποχωρούν αλλά συζητούν, σχεδιάζουν και μαζί με τους εργαζομένους του ΒσΣ θα οργανώσουν κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
Σας καλώ να πάρετε μέρος στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα στην περιοχή μας. Γνωρίζω ότι υπάρχει ανάμεσά σας απογοήτευση! Είναι ολοφάνερη η τακτική της Κυβέρνησης, Δημάρχων και «εργατοπατέρων», όπου ποντάρουν στην απογοήτευσή μας …για να προχωρήσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Όμως, αυτό που καθορίζει τις εξελίξεις στην ζωή μας είναι η επιλογή μας …«όταν φτάσεις στο σημείο να θέλεις να τα παρατήσεις, είναι η στιγμή που πρέπει να προχωρήσεις»! Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!
Απευθύνω πρόσκληση στη ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην συζήτηση. Η δράση τους μέσα από τις προαναφερόμενες Επιτροπές Αγώνα ήταν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ στις επιτυχίες!
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει
Ρόδος, 28-05-2020
Από το Blogger.