Εγελασες με μια φορα, αναθεμα σ’ εσενα, εγελασες με δυο φορες, αναθεμα μου εμενα…

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η δημοτική αρχή Ρόδου απέδειξε ότι δεν έχει την πολιτική βούληση για την εξόφληση της επόμενης 4μηνιαίας δόσης που αφορά την «Καταβολή παροχής μέσων ατομικής προστασίας & Γάλακτος σε χρήμα, παρελθόντων ετών βάση του Ν. 4483/2017».
Σύμφωνα με το σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής, ώστε να ελεγχθούν και να υπογραφθούν από την αρμόδια υπηρεσία!
Βέβαια, δεν είναι τυχαία και η στάση του προέδρου του Συλλόγου μας, όπου για να καθησυχάσει τους εργαζομένους και δικαιούχους υπόσχεται ότι η καταβολή της 4μηνιαίας δόσης θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή μισθοδοσία (τέλη Μαΐου). Γιατί όμως αποκρύπτει από τους εργαζομένους ότι δεν έχουν εκδοθεί τα εντάλματα; Γιατί δεν συνεδριάζει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να καταγγείλει την δημοτική αρχή Ρόδου; Γιατί είναι εξαφανισμένη η ΠΟΕ ΟΤΑ;
Μήπως ο πρόεδρος του Συλλόγου μας έχει αναλάβει καθήκοντα «υπεράσπισης» και της σημερινής δημοτικής αρχής Ρόδου; Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που απαξιώνει τα δικαιώματα-αιτήματα των εργαζομένων ή που πνίγει τις διάφορες «καταγγελίες» για να προωθήσει τα συμφέροντα της εκάστοτε δημοτικής αρχής Ρόδου!
Θυμίζουμε ότι το 2018 και μία ημέρα πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έφερε για ψήφιση στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας αυτούσια την πρόταση της εργοδοσίας για αποπληρωμή των δικαιούχων σε 30 μηνιαίες δόσεις!
Μόνο η ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου (τότε μέλος της) είχε απαιτήσει την άμεση εξόφληση όλων των δικαιούχων εντός του 2018. Οι υπόλοιπες παρατάξεις είχαν αποφασίσει να στηρίξουν την πρόταση της εργοδοσίας στην Οικονομική Επιτροπή! Ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα;
Η μία υποχώρηση έφερε την άλλη! Οι μηνιαίες δόσεις μετατράπηκαν σε 6μηνο και σε 4μηνα! Μετά, ήρθαν και οι καθυστερήσεις! Σήμερα, η δημοτική αρχή Ρόδου «σφυρίζει» αδιάφορα! Καμιά ενημέρωση. Καμιά απάντηση! Τυχαίο;
Μήπως η «σιωπή» της δημοτικής αρχής Ρόδου τελικά επιβεβαιώνει ότι οι καθυστερήσεις αυτές είναι ένας μηχανισμός «εσωτερικού δανεισμού» του Δήμου Ρόδου, ώστε τα δικά μας λεφτά να χρησιμοποιηθούν (προσωρινά) σε άλλες δαπάνες;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο! Είναι επιτακτική ανάγκη να εκδοθούν, να ελεγχθούν και να υπογραφθούν ΑΜΕΣΑ τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής! Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι και δικαιούχοι δεν θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την καταβολή της 4μηνης δόσης.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η οποία αφενός βάζει «πλάτη» στην απληρωσιά των συναδέλφων μας και αφετέρου με την στάση της «αθωώνει» την δημοτική αρχή Ρόδου! ΟΧΙ άλλη κοροϊδία!
Καλούμε την ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, να οργανώσουν με τους εργαζομένους και δικαιούχους μια παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και Συνέντευξη Τύπου καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή Ρόδου!
ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ.
Ρόδος, 20-05-2020
Από το Blogger.