Απο τον Αννα στον Καϊαφα… και «φτου» απ’ την αρχη!

Ήταν 2013 με συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου με τη «ψευδεπίγραφη» δικαιολογία για μείωση των δαπανών, θα ικανοποιούσαν το πάγιο αίτημα των δανειστών (Τρόικα) για απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Απολύσεις υπό τον «μανδύα» της διαθεσιμότητας!
Οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων που τελούσαν υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας, έφεραν ως αποτέλεσμα την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να επιστρέψουν όλοι πίσω στους χώρους εργασίας τους. Μια από αυτές τις ομάδες εργαζομένων ήταν και οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι. Δόθηκε η δυνατότητα σε όσους ήταν ακόμη σε διαθεσιμότητα καθώς επίσης και σε όσους βρέθηκαν σε άλλους φορείς να επιστρέψουν στους ΟΤΑ, να μην γίνει επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και να επανατοποθετηθούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ με βάση τα τυπικά τους προσόντα!
Ενώ σε μερικούς ΟΤΑ η επανακατάταξη των πρώην δημοτικών αστυνόμων προχώρησε χωρίς προβλήματα, δυστυχώς στην περιοχή μας ξεκίνησε ένας «Γολγοθάς» που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα!
Από τα μέσα του 2015 έφτασε ο Μάρτης του 2016 με την απόρριψη του εντάλματός τους από το γραφείου επιτρόπου και την παραπομπή τους στην διαδικασία της μετάταξης (άρθρο 76 του Ν. 3584/07) κι όχι του άρθρου 19 του Ν.4325/15!
Από Απρίλιο του 2016, όπου κατατέθηκε το αίτημα για μετάταξη βάση του άρθρου 76 του Ν.3584/07, την γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και την έκδοση απόφασης δημάρχου το 2017, φτάσαμε το Σεπτέμβρη του 2018 στην απόρριψη της διαδικασίας του άρθρου Ν.3584/07 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, με εντολή να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 19 του Ν.4325/15, όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ.3 του άρθρου 99 του Ν.4483/17! Με άλλα λόγια, «Φτου κι από την αρχή»!
Λίγους μήνες πριν το τέλος του 2018 εκδίδεται και πάλι απόφαση δημάρχου με επανακατάταξη σε ανώτερη κατηγορία αναδρομικά από 22.10.2015, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και Υπουργείου Εσωτερικών. Τον Δεκέμβρη του 2018 απορρίπτεται και πάλι το Χρηματικό Ένταλμα από τον γραφείο Επιτρόπου, με αποτέλεσμα να εκδοθεί νέα απόφαση δημάρχου εντός του 2019 χωρίς την επανακατάταξη σε ανώτερη κατηγορία! «Από τον Άννα στον Καϊάφα»!
Τον Ιούλη του 2019 εκδόθηκε Πράξη του Ελεγκτικού συνεδρίου, κατά την οποία αναγνωρίζει ως ημερομηνία αναδρομικής μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία την ημερομηνία υποβολής αίτησης για μετάταξη με βάση το άρθρο 76 του Ν.3854/07.
Χρειάστηκε να περάσουν πέντε (5) μήνες (Δεκέμβρης 2019), ώστε να εκδοθεί νέα απόφαση δημάρχου ώστε να μεταταχθούν σε ανώτερη κατηγορία. Όμως ο «Γολγοθάς» τους δεν τελείωσε εξαιτίας και της αναμονής για απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με την κατάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπολογίζοντας το σύνολο της προϋπηρεσίας!
Το Φλεβάρη του 2020, δημοσιεύεται η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπολογίζοντας όλη την προϋπηρεσία για την κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια! Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν περάσει τέσσερις (4) μήνες, κι όμως ο «Γολγοθάς» των πρώην δημοτικών αστυνόμων, συνεχίζεται!
Ας αναρωτηθούμε, γιατί χρειάστηκαν τόσοι μήνες για να εκδοθεί το Χρηματικό Ένταλμα μόνο και μόνο για να πληρωθεί ο πρώτος μήνας των αναδρομικών τους; Γιατί ακόμη έστω κι αυτό δεν έχει υπογραφθεί και εξοφληθεί; Μήπως τελικά η δημοτική αρχή Ρόδου ψάχνει να βρει δικαιολογίες ώστε να μην πληρώσει στους δικαιούχους τα αναδρομικά τους από το 2016;
Αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός τους από υπηρεσία σε υπηρεσία, από δικαιολογία σε δικαιολογία! Απαιτούμε άμεσα από την δημοτική αρχή Ρόδου να καταβάλει χωρίς άλλες καθυστερήσεις τα αναδρομικά των συναδέλφων μας!
Ρόδος, 09-06-2020
Από το Blogger.