«αριστοι στις παλιες πρακτικες με τους αρεστους» ;;;

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε κάνει ως προεκλογικό σύνθημα την λεγόμενη «αριστεία» και τους «άριστους»! Θυμίζουμε τότε τα λόγια του κ. Μητσοτάκη «Η Ελλάδα θα γίνει μπλε…»! Τελικά όχι μόνο ο εκλογικός χάρτης έγινε «μπλε» αλλά και οι τοποθετήσεις στην δημόσια διοίκηση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα …τα Νοσοκομεία!
Δεν είναι τυχαίες οι τότε δηλώσεις κομμάτων: «για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς...», «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας», και «Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!».
Όμως, τον ίδιο δρόμο φαίνεται να ακολουθεί και η δημοτική αρχή Ρόδου. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχε κατατεθεί Ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την απευθείας ανάθεση καθηκόντων Ιατρού Εργασίας (αμοιβές με ΦΠΑ, 22.102,69 €) σε επιφανή κομματικό στέλεχος της ΝΔ και ήδη τοποθετημένου ως προέδρου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Δυστυχώς φαίνεται πως δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός! Πρόσφατα στα τοπικά ΜΜΕ, διαβάσαμε για ακόμα μία περίπτωση απευθείας ανάθεσης για καθήκοντα δημοσίων σχέσεων και γραφείο τύπου της Δημοτικής Επιχείρησης Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΕΡΜΑΕ) σε δημοσιογράφο (αμοιβές με ΦΠΑ, 21.204,00 €) και ήδη τοποθετημένης ως προέδρου της Ομάδας Διοίκησης Έργου Δ. Ρόδου.
Κι εδώ αρχίζουν νέοι προβληματισμοί, αφού οι δηλώσεις περί άγνοιας του προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ για την τοποθέτηση της δημοσιογράφου ως άμισθη πρόεδρος στην Ομάδα Διοίκησης Έργου του Δ. Ρόδου, είναι ίσως «διπλωματικές»! Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής Ρόδου έχουν απαξιώσει και δεν ενημερώνουν ίσως το πιο έμπειρο στέλεχος (πρώην Δήμαρχος) της δημοτικής αρχής.
Ας αναφέρουμε κάποιους προβληματισμούς από την συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ:

  • Πρόσληψη με το ποσό των 24.500 €! Πως είναι δυνατόν να ισχύ αυτό το ποσό όταν στην Απόφαση Προέδρου 660/2020 (Ψ6ΦΣΟΛΙΗ-4ΘΔ) αναφέρεται το ποσό των 21.204 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ;
  • Η μισθοδοσία της ανέρχεται στα 850 €! Αναρωτιόμαστε μήπως υπάρχει (επιπλέον της απευθείας ανάθεσης) κάποια σύμβαση εργασίας, όπου αναγράφεται το ποσό της μηνιαίας μισθοδοσίας της (850 €) από τις αρχές Μάρτη έως το τέλος του έτους! Διαφορετικά τα μαθηματικά δεν βγαίνουν, αφού το ποσό της απευθείας ανάθεσης (21.204 €) έχει ήδη εγγραφθεί στον φετινό προϋπολογισμό!
  • Ερώτημα στην Νομική Υπηρεσία Δ. Ρόδου για να εξετάσει το ενδεχόμενο της ανάκλησης σύμβασης (δηλ. την απευθείας ανάθεση)! Η τακτική αυτή μας θυμίζει ποδοσφαιρικούς όρους όπως π.χ. «πετάω την μπάλα στην εξέδρα», δηλ. μεταφέρω την όποια ευθύνη σε άλλους! Όμως, το ζήτημα δεν είναι νομικό …ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ! Ακόμη και νόμιμη να είναι η ανάθεση, το ερώτημα της κοινής γνώμης προς την δημοτική αρχή Ρόδου δεν αλλάζει: «Το νόμιμο είναι και ηθικό;»
Όμως το πιο σημαντικό ερώτημα αφορά την λειτουργία της Ομάδας Διοίκησης Έργου Δ. Ρόδου! Θυμίζουμε ότι ορίστηκε με την Απόφαση Δημάρχου 6420/24-12-2019 (69ΓΟΩ1Ρ-Γ4Β), είναι 3μελής με πρόεδρο την εν λόγω δημοσιογράφο και όλα τα μέλη της είναι άμισθα! Πως είναι δυνατόν να μην έχει αποστείλει ούτε μια πρόσκληση για συνεδρίαση, ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ΟΛΑ τα μέλη της; Μήπως πρόκειται για μια ομάδα «φάντασμα»;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) με τα Μνημόνιά τους αλλά και με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΝΔ, χτίζουν ένα «ζοφερό» μέλλον για μας και τις οικογένειές μας …ένα εργασιακό μεσαίωνα! Ξεκαθαρίζουμε σ’ αυτούς ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! Δυστυχώς, την ίδια ώρα με τις άνωθεν απευθείας αναθέσεις στους «άριστους-αρεστούς», υπάρχουν 3 συνάδελφοί μας (πρώην Δημοτικής Αστυνομίας) οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τα αναδρομικά τους από το 2016! Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή Ρόδου έχει άλλες προτεραιότητες από το να βάλει σε άμεση προτεραιότητα την εξόφληση των Χρηματικών Ενταλμάτων για τα αναδρομικά των συναδέλφων, τα οποία είναι «θαμμένα» στα συρτάρια της αρμόδιας υπηρεσίας!

Ρόδος, 17-06-2020
Από το Blogger.