Το μονο πραγμα που δεν χορταινει ο κοσμος ειναι οι υπερβολες… (Σαλβαντορ Νταλι)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου (ΝΔ) καταγγέλλει την προηγούμενη (ΠΑΣΟΚ) για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σχετικά με τα ετήσια πάγια (36.700€) που πλήρωνε για τις συνολικά 82 τηλεφωνικές συνδέσεις και 72 συνδέσεις ίντερνετ, οι οποίες είναι αχρησιμοποίητες από το 2014 έως και σήμερα!
Και τι δεν ακούσαμε! Για «νοικοκύρεμα οικονομικών», «καταστολή σπαταλών, «σεβασμό δημοσίου χρήματος», «δημόσιο συμφέρον», «αξιοποίηση προς όφελος των συμπολιτών» , κ.α. ως δήθεν προτεραιότητες της πολιτικής της! Λες και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Ρόδου λέγανε κάτι διαφορετικό!
Όμως, δεν άργησε να τους έρθει η απάντηση με σαφή τόνο ειρωνείας! Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές της προηγούμενης δημοτικής αρχής σε λογοτεχνικούς ήρωες, στα 46 εκ ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, στις συναυλίες, στο «κυνήγι μαγισσών», στις προσλήψεις ημετέρων, στις απευθείας αναθέσεις σε «κολλητούς», στην αφαίρεση υπολογιστών, κ.α. (Για τις απευθείας αναθέσεις θα ασχοληθούμε σε ξεχωριστό άρθρο).
Νυν και πρώην δημοτική αρχή Ρόδου, μέσα από αυτό το «μπρα-ντε-φερ» δημοσιεύσεων στα τοπικά ΜΜΕ, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα! Ένα πολιτικό «παιχνίδι εντυπώσεων» για την τέρψη του κόσμου με υπερβολές και «άνευ ουσίας»!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ας αναζητήσουμε τις αιτίες κι όχι την προβολή του αποτελέσματος ή την δημιουργία εντυπώσεων με εκατέρωθεν υπερβολές! Ας μιλήσουμε για τις αιτίες, που είτε η προηγούμενη είτε η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου τηρούν «άκρα του Τάφου σιωπή»! Υπάρχουν κυβερνητικές και δημοτικές πολιτικές ευθύνες για τις αχρησιμοποίητες από το 2014 συνδέσεις και για τα 46 εκ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα!
Κουβέντα δεν θέλουν να ακούγεται ότι πίσω από τις αχρησιμοποίητες συνδέσεις είναι η υποστελέχωση, οι κάθε λογής αποχωρήσεις, το κλείσιμο και η διαρκής απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών, υποδομών και εργαζομένων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις 500 τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις απαγόρευαν τις μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ;
Επίσης, με τον «Καλλικράτη» όπου τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ συγχωνεύθηκαν ή καταργήθηκαν! Κρατικές αρμοδιότητες μεταβιβάστηκαν στους ΟΤΑ χωρίς προσωπικό ή πόρους. Καταργήθηκε η Δνση Δημοτικής Αστυνομίας. Εργαζόμενοι μετακινήθηκαν από υπηρεσία σε υπηρεσία. Δημοτικές Ενότητες ερήμωσαν από προσωπικό. Εν συνεχεία με τον «Κλεισθένη Ι», η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου έκλεισε τη δημοτική βιβλιοθήκη, το κυλικείο εντός του δημαρχείου, δύο παιδικούς σταθμούς, κ.α. Δεκάδες εργαζόμενοι μετακινούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία ακόμη και σε άσχετα αντικείμενα! Κεντρικές υπηρεσίες και γραφεία «ερημώσανε»! Δεν μας κάνει εντύπωση ότι υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχουν αχρησιμοποίητες συνδέσεις!
Αντίστοιχα κουβέντα δεν θέλουν να ακούγεται ότι πίσω από τα 46 εκ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα είναι όπως και στον ιδιωτικό τομέα, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων! Θυμίζουμε: το μισθολόγιο του 2011 και οι παγωμένες μισθολογικές ωριμάνσεις (ΝΔ) όπου οι εργαζόμενοι έχασαν το 40% των αποδοχών τους, το 2012 με την μείωση του 13ου και 14ου μισθού στα 1000 ευρώ, το 2013 με την πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το μισθολόγιο του 2015 (ΣΥΡΙΖΑ) όπου παγιώθηκαν οι μειώσεις, την διετία 2016-17 όπου δεν υπολογίσθηκε μισθολογικά, κ.α. Ποιος τελικά κέρδισε από τις κυβερνητικές μειώσεις (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) στους μισθούς μας; Οι εκάστοτε δημοτικές αρχές! Έτσι, προέκυψαν τα ταμειακά διαθέσιμα στους ΟΤΑ!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Έχουμε βιώματα! Την κρίση τους να μην πληρώσει κανένας εργαζόμενος! Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή Ρόδου προετοιμάζουν νέα «επίθεση» στα εργασιακά δικαιώματα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα! Οι δηλώσεις τους με υπερβολές περί «νοικοκύρεμα οικονομικών», «καταστολή σπαταλών, «σεβασμό δημοσίου χρήματος», «δημόσιο συμφέρον», «αξιοποίηση προς όφελος των συμπολιτών», κ.α., είναι απλώς «προπέτασμα καπνού» για την περαιτέρω φτωχοποίηση εργαζομένων και τοπικής κοινωνίας!
Ρόδος, 14-06-2020
Από το Blogger.