Η καταργηση των ΒΑΕ & του Επιδοματος …να μην περασει!

Συνάντηση-Συζήτηση την ΤΡΙΤΗ 23-06-2020 στις 18:30 στο Βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ»
Στάση Εργασίας την Τετάρτη 24-06-2020 από 07:00 έως και 12:00
Συνάδελφοι, -ισσες,
Γνωρίζουμε καλά ότι η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ο θεσμός των ΒΑΕ, τα μέτρα προστασίας της υγείας από ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες κατακτήθηκαν από τους εργαζόμενους με αγώνες, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Ξέρουμε ότι η "ανάπτυξη", που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και επιχειρηματίες δεν χωράει ούτε ακόμα κι αυτήν τη σημερινή κουτσουρεμένη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, που έχει αφήσει απ’ έξω δεκάδες ειδικότητες. Επίσης, βλέπουμε ότι ακόμα κι αυτά τα σημερινά μέτρα προστασίας και πρόληψης, τα οποία απλώς περιορίζουν το συνολικό χρόνο εργασίας και έκθεσης σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, να μην χωράνε στα "δημοσιονομικά δεδομένα" της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής!
Βιώνουμε καθημερινά τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας σε κάθε χώρο εργασίας μας! Η δική μας πραγματικότητα είναι τραγική! Είναι χαρακτηριστική η απουσία τεχνικών μέτρων προστασίας από έκθεση σε βλαπτικούς παράγοντες και επικίνδυνες καταστάσεις, ο ανεπαρκής ή και ακατάλληλος εξοπλισμός-μηχανήματα, η ελλιπής συντήρηση, η μη χορήγηση ΜΑΠ και γάλακτος (2017 έως και σήμερα), οι απολύσεις εργαζομένων, η υποστελέχωση, η αύξηση του φόρτου εργασίας και επικινδυνότητας, η υποτυπώδης εκπαίδευση των εργαζομένων, η πίεση των εργαζομένων να μην ακολουθούν διαδικασίες ασφάλειας κ.α.
Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι ζωές όλων των εργαζομένων είναι αναλώσιμες για τους εκάστοτε εργοδότες του ιδιωτικού ή και δημόσιου τομέα, ότι τα μέσα για την προστασία της ζωής και της υγείας μας είναι για αυτούς ΚΟΣΤΟΣ και άρα ΕΜΠΟΔΙΟ στην κερδοφορία τους. Θυμίζουμε ότι:
  • Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «27» σημειώνεται ένα εργατικό ατύχημα ανά 4,5 δευτερόλεπτα και ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 3,5 λεπτά.
  • Στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 35.000-40.000 εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο, με περισσότερους από 120 νεκρούς.
  • Εκατοντάδες εργαζόμενοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από επαγγελματικές ασθένειες, ωστόσο αυτά τα περιστατικά καταγράφονται ως «κοινή νόσος»!
  • Μόνο το 2017 στους ΟΤΑ είχαμε 12 θανατηφόρα και άλλα 28 σοβαρά μη θανατηφόρα «εργοδοτικά εγκλήματα»!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δεν συμβιβαστήκαμε με αυτή την κατάσταση. Αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να καθυστερήσουμε τα μέτρα τους έως και σήμερα! Επιλέξαμε ΟΧΙ τον εφησυχασμό αλλά το δρόμο του αγώνα ενάντια στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές που μας «θυσιάζουν» στο βωμό της κερδοφορίας του κάθε εργοδότη είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα!
Σας καλούμε να βρεθούμε από κοντά την ΤΡΙΤΗ στις 23-06-2020 και ώρα 18:30 στο Βιβλιοπωλείο το «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ» για να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις και κινητοποιήσεις.
Να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 24-06-2020, ώστε να δώσουμε την δική μας μαζική απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εκάστοτε εργοδοσίας, που επιδιώκουν από κοινού να καταργήσουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τον θεσμό των ΒΑΕ και την χορήγηση ΜΑΠ-Γάλακτος-Προληπτικής Ιατρικής στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, αλλά και ευρύτερα το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα!
  • Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ & στο επίδομα. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
  • Σύγχρονοι και Ασφαλείς Χώροι Εργασίας.
  • Μόνιμες προσλήψεις στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων.
  • Άμεση χορήγηση ΜΑΠ, Γάλακτος και Προληπτικής Ιατρικής για όλα τα προηγούμενα έτη.
Ρόδος, 22-06-2020
&
Από το Blogger.