…τι συμβαινει με την μισθοδοσια των μονιμων της 3Κ;;;

Η καθυστέρηση της μισθοδοσίας σε μόνιμους εργαζομένους του Δήμου Ρόδου δεν είναι … «κεραυνός εν αιθρία». Θυμίζουμε ότι κι εμείς στο παρελθόν έχουμε βιώσει στο «πετσί» μας τις καθυστερήσεις της μισθοδοσίας μας ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής!
Οι συνάδελφοί μας από την προκήρυξη 3Κ προσληφθήκανε τμηματικά ως μόνιμοι εργαζόμενοι από τα τέλη Αυγούστου έως και τις αρχές Οκτωβρίου. Όμως, από τότε δεν έχουν πληρωθεί.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τους συναδέλφους στις Οικονομικές Υπηρεσίες και του αρμόδιου Τμήματος Μισθοδοσίας (Δνση Διοικητικών Υπηρεσιών) είναι ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή της τρέχουσας μισθοδοσίας τους στις 27 Νοέμβρη, ενώ για τα δεδουλευμένα εντός του Δεκεμβρίου!
Οι συνάδελφοί μας (3Κ) που έπιασαν δουλειά, είτε μετά από μακροχρόνια ανεργία είτε όχι, είτε είναι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι είτε όχι, αναγκάστηκαν αυτό το χρονικό διάστημα να κινούνται με «δανεικά» για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους! Δυστυχώς όμως δεν υποστηρίχθηκαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ώστε να αποφευχθεί έγκαιρα το ενδεχόμενο μιας πολύμηνης καθυστέρησης της μισθοδοσίας τους!
Ποιες είναι οι αιτίες πίσω από τις καθυστερήσεις μισθοδοσίας;;;
Σίγουρα δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι στις Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες. Υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την άμεση κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από τους κατά τόπους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όμως, ευθύνες επιμερίζεται και η νέα δημοτική αρχή αφενός με την υποβάθμιση του ζητήματος της μισθοδοσίας στους νεοδιόριστους της 3Κ και αφετέρου με την υφιστάμενη υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.
Είναι πραγματικότητα ότι από την μια ο έλεγχος για την έγκριση του 1ου εντάλματος είναι μια χρονοβόρα διαδικασία με τις ευθύνες για τυχόν λάθη να επιρρίπτονται στους υπαλλήλους και από την άλλη είναι σε εκκρεμότητα εκατοντάδες χρηματικά εντάλματα με το φόρτο εργασίας να επιμερίζεται σε όλο και λιγότερους υπαλλήλους!
Επίσης, είναι πλέον φανερό το κενό που άφησαν πίσω τους οι «απολύσεις» των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας, αφού κάλυπταν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες κάθε υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου.
Αναμένουμε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής Ρόδου, ώστε αφενός να υποστηρίξει έμπρακτα τους εργαζομένους της κοινωφελούς εργασίας για να επιστρέψουν στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και αφετέρου να ενισχύσει με κάθε τρόπο (τοποθετήσεις, νομική στήριξη, κ.α.) τις Οικονομικές & Διοικητικές Υπηρεσίες στο δύσκολο έργο τους, λόγω και των εκκρεμοτήτων της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Ευελπιστούμε ότι η δημοτική αρχή Ρόδου, μετά τις «αθρόες» μετακινήσεις και την μη αναπλήρωσή τους των κενά που άφησαν αυτές στις υπηρεσίες, να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τις ανάγκες και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις καθυστερήσεις στην μισθοδοσία της 3Κ υπάρχουν και άλλα θέματα σε εκκρεμότητα όπως η καταβολή αναδρομικών στους αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις, η χορήγηση ΜΑΠ & γάλακτος στους δικαιούχους εργαζομένους, η εφαρμογή της νομοθεσίας για Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, κ.α.
Ρόδος, 12-11-2019
Από το Blogger.