Παντα πιστευα οτι οι πραξεις των ανθρωπων ειναι οι καλυτεροι εκφραστες των σκεψεων τους (Τζον Λοκ)

Μέσα από τις εμπειρίες μας στους χώρους εργασίας, μέσα από τις ανάγκες για ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες στις οποίες εργαζόμαστε εδώ και χρόνια, διαπιστώνουμε ότι οι συνάδελφοί μας της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου είναι απολύτως απαραίτητοι! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι «ασφυκτιούμε» καθημερινά από τη συνεχή μείωση προσωπικού.
Είναι κοινό το βίωμα μας! Είμαστε μάρτυρες της συρρίκνωσης και της υποστελέχωσης κάθε υπηρεσίας και δομής του Δήμου Ρόδου, τόσο μέσα από τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις, τις μετακινήσεις, τις μετατάξεις, τη μη πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων, όσο και μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας μας! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΝΔ με το αρμόδιο Υπουργείο θα μεταφέρει και νέες «κρατικές» αρμοδιότητες στους ΟΤΑ!
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας στα ματιά τα δικά μας και της τοπικής κοινωνίας …δεν είναι ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ, όπως τους «βαφτίζουν» οι κυβερνήσεις ή η εκάστοτε διοίκηση του ΟΑΕΔ …είναι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ! Εργάζονται ισότιμα με κάθε άλλο δημοτικό υπάλληλο (μόνιμο, αορίστου) και διεκδικούν το αυτονόητο: Να μην πεταχτούν στην ανεργία μετά από ένα σύντομο διάστημα, τη στιγμή μάλιστα που καλύπτουν τις ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ κάθε υπηρεσίας και δομής του Δήμου Ρόδου.
Για το λόγο αυτό, διεκδικούν με κάθε τρόπο την επαναφορά στις θέσεις εργασίας τους στον Δήμο Ρόδου. Η δικαστική διεκδίκηση είναι ένας δύσκολος δρόμος. Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας ζήτησαν την υποστήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και έλαβαν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή (884/19) του εν όψει των επερχόμενων δικαστικών τους διεκδικήσεων.
Τα ασφαλιστικά μέτρα …κατατέθηκαν! Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 22 του μήνα, …Παρασκευή!!! Μπροστά σ’ αυτήν την δικαστική μάχη, μια μέρα πριν, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β Καμπουράκης …έκανε τα λόγια, πράξη!
Με βάση και την ομόφωνη απόφαση 884/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, συμφώνησε απόλυτα με τα αιτήματα των συναδέλφων μας στην Κοινωφελή Εργασία. Ο Δήμαρχος Ρόδου υπέγραψε την συνομολογία για να κατατεθεί στο δικαστήριο, με την οποία αναγνωρίζεται ότι οι συνάδελφοί μας από την πρώτη σύμβασή τους κάλυπταν Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες, αποδέχεται να τους απασχολεί στις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου γιατί είναι αναγκαίοι στην εύρυθμη λειτουργία τους και ότι ενώπιον του δικαστηρίου θα κάνει «ομολογία» των όσων αναφέρονται στα ασφαλιστικά μέτρα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας πήραν μια ολιγοήμερη αναβολή στην εκδίκαση της Προσωρινής Διαταγής των Ασφαλιστικών Μέτρων για τις 02-12-2019, ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Όμως, είμαι ικανοποιημένος από την στάση του Δημάρχου Ρόδου (κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη) και ευρύτερα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου! Είναι η πρώτη φορά, που στις δικαστικές διεκδικήσεις οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν απέναντί τους στα δικαστήρια …μια «αρνητική» επιχειρηματολογία της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου.
Όντως το «οι πράξεις των ανθρώπων είναι οι καλύτεροι εκφραστές των σκέψεών τους» αποδείχθηκε με την στάση του Δημάρχου Ρόδου, της δημοτικής αρχής Ρόδου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου. Όμως ο αγώνας των συναδέλφων της Κοινωφελούς Εργασίας …έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά!!! Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια θετική έκβαση ενός δικαστικού αγώνα είναι αρκετά δύσκολη!
Υπενθυμίζω ότι στις αρχές του νέου έτους, θα εκδικαστεί και η κύρια Αγωγή τους. Ευελπιστώ ότι όλοι όσοι στήριξαν έμπρακτα τους συναδέλφους της Κοινωφελούς Εργασίας και κυρίως η δημοτική αρχή Ρόδου θα συνεχίσουν να προσφέρουν την συμπαράστασή τους, έως την τελική έκβαση του δίκαιου αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίδια δικαιώματα και ίσους μισθούς …για στελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες …για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της τοπικής κοινωνίας μας!!!
Ρόδος, 25-11-2019
Από το Blogger.