Μην καταδεχεσαι να ρωτας: "Θα νικησουμε; Θα νικηθουμε;" Πολεμα!

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα …του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας,
Απευθύνομαι σε ’σένα γνωρίζοντας ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήσουν άνεργος/η, που έψαχνες για εργασία και δεν έβρισκες πουθενά, που δεν μπορούσες να συμπληρώσεις τα απαιτούμενα ένσημα για την συνταξιοδότησή σου.
Κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάστηκες να εργαστείς στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με ημερομηνία λήξης, χωρίς ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους στους ΟΤΑ.
Η εκάστοτε κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές βολεύονται με την εκμετάλλευσή σου, γι’ αυτό συνεχίζουν και επιβάλλουν την ευέλικτη, φθηνή και εκ περιτροπής εργασία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα!

Η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας (ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας) στους χώρους εργασίας μας …είναι αμείλικτη! Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις (συνταξιοδότηση, μετάταξη) έχουν γονατίσει βασικές δομές του Δήμου Ρόδου, με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού μας να είναι υποβαθμισμένες. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση κάθε δημοτικής δομής, αφού και οι απαιτήσεις των συμπολιτών μας για ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες ή παρεμβάσεις από τις δομές του δήμου μας …είναι διαρκώς αυξανόμενες και αναγκαίες!
Είναι κοροϊδία και εμπαιγμός από την μεριά της κυβέρνησης, της διοίκησης του ΟΑΕΔ, της ΚΕΔΕ και της εκάστοτε δημοτικής αρχής, να σας παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη ως ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ενώ στην πράξη αποκομίζουν σημαντικά οφέλη και κέρδη χρησιμοποιώντας σας …ως «τζάμπα» εργατικό δυναμικό!
Απέναντι σ’ αυτό το κοινό μέτωπο της εργοδοσίας …καλούμαστε να τους απαντήσουμε ότι είμαστε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ΟΧΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ. Να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα για όλους!
Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε 2 ½ μήνες πριν την τέλος της 4μηνης παράτασης, δηλ. πριν να μας πετάξουν και πάλι στον καιάδα της ανεργίας! Υπάρχει χρόνος για να οργανωθούμε! Θα τους αφήσουμε ή θα πολεμήσουμε;;;
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε …του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας,
Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την συσσωρευμένη εμπειρία που υπάρχει σε άλλους δήμους και σε άλλες ομάδες εργαζομένων (παρατασιούχοι), οι οποίοι δικαιώθηκαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αναγνωρίστηκε η σχέση εργασίας τους …ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
Υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα μονιμοποίησης για 13 εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Χαϊδαρίου, όπου σημαντικό ρόλο έπαιξε η αμέριστη συνδρομή στον αγώνα τους τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του κομμουνιστή Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου.
Έχουμε εμπειρία και από την υποκριτική στάση της «απερχόμενης» δημοτικής αρχής Ρόδου, τις «παγίδες» της απέναντι στους εργαζομένους-παρατασιούχους της καθαριότητας! Δεν θα υποτιμήσουμε όμως και την νέα δημοτική αρχή, η οποία ενδεχομένως να ακολουθήσει την ίδια μ’ αυτούς στάση και τακτική!
Σε καλώ να πάρεις μαζικά μέρος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ (11-07-19) στις 18:00 στην αίθουσα του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου «Ο ΜΩΡΙΑΣ» (ισόγειο) επί της Μεγάλου Κωνσταντίνου 39 (πριν τα φανάρια του πρώην ΙΚΑ, απέναντι από φούρνο ΟΜΕΡ).
Η παρουσία σου είναι επιβεβλημένη για να συζητήσουμε, να βελτιώσουμε τις πιθανότητες και να οργανώσουμε αποτελεσματικότερα τα επόμενα βήματα, δράσεις και παρεμβάσεις, ώστε ενιαία και με κάθε τρόπο να δώσουμε την μάχη:
  • για μόνιμη και σταθερή εργασία
  • για ίση αμοιβή και δικαιώματα σε όλους
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει
Ρόδος, 10-07-2019

Από το Blogger.