Μια πρωτη αξιολογηση για την οργανωση της χτεσινης συσκεψης

Στις δύσκολες μέρες που όλοι μας βιώνουμε, δεν είναι εύκολο να οργανώνεις μια σύσκεψη για να ενημερώσεις, να συζητήσεις και να συνθέσεις διαφορετικές εμπειρίες, βιώματα και απόψεις. Όμως, βρεθήκαμε μαζί θυσιάζοντας ο καθένας μας πολύτιμο χρόνο από την οικογένειά του. Θέλουμε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αυτό, δηλ. της μόνιμης και σταθερής εργασίας με ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για όλους, γιατί οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ως πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, δεν απέκλεισα κανέναν από την χτεσινή σύσκεψη. Οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δ.Σ. είχαν λάβει email είτε στην διεύθυνση της υπηρεσία τους είτε στο υπηρεσιακό τους λογαριασμό! Στην σύσκεψη συμμετείχε ο επικεφαλής της Παράταξης «Πρόταση Συνδικαλιστικής Δημιουργίας» κ. Μωραΐτης Βασίλειος, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξή του στους εργαζομένους της κοινωφελούς εργασίας!
Οι εκπρόσωποι κάθε παράταξης ήταν, είναι και θα είναι καλοδεχούμενοι, ώστε μέσα από την συμμετοχή τους, ακούγοντας πρώτα τις απόψεις των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας …να πάρουν θέση για το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν υπεύθυνα στην επίτευξη της μόνιμης και σταθερής εργασίας με ίσα δικαιώματα και ίσες αμοιβές!
Έχω την εκτίμηση ότι η πρόσκληση για τις επόμενες συσκέψεις-συζητήσεις θα πρέπει από εδώ και πέρα να συντάσσεται από τους εργαζομένους της κοινωφελούς εργασίας, ώστε να απευθύνουν κάλεσμα τόσο στους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δ.Σ. όσο και σε κάθε άλλο έμπειρο μέλος με συνδικαλιστική και αγωνιστική εμπειρία στο χώρο εργασίας των ΟΤΑ που θεωρούν ότι μπορεί να τους βοηθήσει.
Μ’ αυτό τον τρόπο κανένας μας δεν θα έχει δικαιολογία να αρνηθεί την συμμετοχή του στις συσκέψεις και δράσεις των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας. Να τους βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν 3 μήνες! Είναι προτιμότερο να συνθέτουμε τις διαφορετικές μας απόψεις παρά να κάνουμε αποκλεισμούς ή αφορισμούς! Αυτό που μας ενώνει όλους μας πρέπει να είναι: Η με κάθε τρόπο και μέσο επίτευξη της μόνιμης και σταθερής εργασίας με ίσα δικαιώματα και ίσες αμοιβές για όλους!
Οι στόχοι, που εκτιμώ ότι επιτεύχθηκαν μετά την χτεσινή σύσκεψη είναι:
  • Να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την μόνιμη και σταθερή εργασίας με ίσα δικαιώματα και ίσες αμοιβές! Να ξεκαθαρίσουμε ποιοι από εμάς ενδιαφέρονται για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος μέσα από συζήτηση στους χώρους εργασίας με τους υπόλοιπους συναδέλφους της κοινωφελούς εργασίας.
  • Να γνωριστούμε και να βρούμε τρόπους αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ μας, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η οργάνωση, η συνεννόηση και η οργάνωση των επόμενων δράσεων και παρεμβάσεων.
  • Να ενημερωθούμε για τις ενδεχόμενες λύσεις που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε άλλες ομάδες εργαζομένων, ώστε να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες, τα αδιέξοδα και τις παγίδες τους.
  • Να αποφασίσουμε ποιες από αυτές τις λύσεις θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, ώστε με βάση αυτές και τις παρατηρήσεις - απόψεις κάθε εργαζομένου, να συνθέσουμε την καλύτερη δυνατή και συνδυαστική πρόταση για την επίτευξη της μόνιμης και σταθερής εργασίας με ίσα δικαιώματα και ίσες αμοιβές!
  • Να αναλάβουμε δράσεις ενημέρωσης των υπόλοιπων συναδέλφων μας για τα όσα συζητήθηκαν και μας αφορούν! Να πείσουμε αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην χτεσινή σύσκεψη, ότι η παρουσία τους και η συμμετοχή τους είναι καθοριστική για όλους μας. Να επιτύχουμε το αποτέλεσμα για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή! Θέλουμε την βοήθειά τους, την παρουσία τους στην επόμενη σύσκεψη και την συμμετοχή τους στην οργάνωση και συντονισμό των επόμενων δράσεων.
Δυστυχώς, η εισήγηση της χτεσινής σύσκεψης και η πρόταση για πλαίσιο δράσεων όπως διαμορφώθηκε με τις απόψεις των εργαζομένων, λόγω φόρτου εργασίας, δεν έχουν ακόμη καθαρογραφθεί. Θα είναι έτοιμα τις επόμενες μέρες! Όμως, προτίμησα να κάνω μια πρώτη αξιολόγηση, ώστε να εντοπίσω ακόμη και δικές μου διαδικαστικές παραλείψεις. Θεωρώ ότι η αλλαγή στον τρόπο πρόσκλησης προς τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, είναι στη σωστή κατεύθυνση!
Ρόδος, 12-07-2019

Από το Blogger.