Οι χλιαρες αντιδρασεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ απεναντι σε Ολομελεια ΣτΕ & Κυβερνηση

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Μήπως τελικά η Ολομέλεια του ΣτΕ, η εκάστοτε Κυβέρνηση, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ., το Δ.Ν.Τ., ο ESM, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ …είναι συγκοινωνούντα δοχεία;;; Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους;;;
Την εξουσία! …την κάθε λογής και μορφής εξουσία πάνω στους δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να μας στερούν δικαιώματα, να μας κρατούν υποταγμένους σε χαμηλές απαιτήσεις για το καλό της «ανταγωνιστικότητας της οικονομίας»!!!
Τώρα, μετά την δημοσίευση των αρνητικών αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ και τις καθυστερημένες –χλιαρές αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ …είμαι πεπεισμένος ακόμη περισσότερο ότι όλοι αυτοί μας «δουλεύουν από κοινού ψιλό γαζί»!!!  

Είναι επίκαιρα τα λόγια της Alice Walker (αμερικανίδα συγγραφέα) «αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να περνούν πολύ από τον χρόνο τους γελώντας μαζί μας»!!!
Μια καλοστημένη «φάρσα», σε σενάριο Κυβέρνησης και «θεσμών», με πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά τους γαλαζοπρασινορόζ «εργατοπατέρες» της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου ως «μετά Χριστού …προφήτες» σκίζουν τα ιμάτιά τους, εξοργίζονται για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ!
Είναι τόσο μεγάλη η οργή τους, όπου στην ανακοίνωσή τους συνεχίζουν και δηλώνουν «στάση αναμονής» και κάνουν «εκκλήσεις» στην νέα κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι απαιτούν νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς του 13ου & 14ου μισθού! Τόσο αγωνιστές!!!
Μόνο στα λόγια, στις ανακοινώσεις και στους «στημένους» διαλόγους τους! Οι πράξεις τους απέδειξαν και αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι αφερέγγυοι, ότι είναι «πειθήνια» όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης. Ποιους κοροϊδεύουν;;; Πόσες κινητοποιήσεις προκήρυξαν όλο αυτό το διάστημα της δικαστικής διεκδίκησης για την επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού;;;  Η ΠΟΕ-ΟΤΑ & η ΑΔΕΔΥ …μόνο μία (14-11-18)!!! Φωτοβολίδα …στον αέρα!
Έγιναν «ουρά» της κυβέρνησης και των «θεσμών» (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ,ESM) καλλιεργώντας εδώ και μήνες «στάση αναμονής», ώστε αφενός να υπάρχει εφησυχασμός από την μεριά των εργαζομένων και αφετέρου να μην υπάρχουν εργατικές και λαϊκές «πιέσεις» στην Ολομέλεια του ΣτΕ! Γιατί δεν πήραν αποφάσεις για αποχή, για δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως π.χ. το 2011 με τις καταλήψεις υπουργείων, κ.α.;;;
Όμως, τα ίδια χάλια έχει και η πλειοψηφία της ηγεσίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπου ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πάρουν αποφάσεις για οργάνωση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων! Αρνήθηκαν επίμονα για το θέμα της επαναφοράς του 13ου & 14ου μισθού να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, συμβολική κατάληψη της Εφορείας Ρόδου!
Ας μας απαντήσουν, οι «εργατοπατέρες» της ηγεσίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας …τι έκαναν με το σχετικό Υπόμνημα της Ομάδας Εργασίας για νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς του 13ου & 14ου μισθού;;; Το έχουν υπογράψει και αποστείλει για υπογραφή σε λοιπούς συλλόγους μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ ή ΟΧΙ;;; Βέβαια για να μας απαντήσουν …θα πρέπει να συνεδριάσει και το Δ.Σ. κάποια στιγμή!!!
Κι όμως, και πάλι στις επόμενες εκλογές του Συλλόγου μας, οι «εργατοπατέρες» της ηγεσίας του Δ.Σ. μαζί με εκπρόσωπους της γαλαζοπρασινορόζ ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα παρελάσουν από τις υπηρεσίες μοιράζοντας υποσχέσεις (φύκια για μεταξωτές κορδέλες), ότι δήθεν αγωνίζονται για το καλό μας, για τα δικαιώματά μας …δηλ. με άλλα λόγια για να εξασφαλίσουν την «καρέκλα», τα προνόμια και την «εξουσία» τους εις βάρος μας.
Επειδή, η Ολομέλεια του ΣτΕ, η εκάστοτε Κυβέρνηση, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ., το Δ.Ν.Τ., ο ESM, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ …γελούν μαζί μας, η απάντηση είναι μία: Να τους κόψουμε το γέλιο!!! Είμαστε συνολικά 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι …θα τους φοβηθούμε;;; Οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε αγωνιστικές και νομοθετικές δράσεις! Απομονώνουμε τους συμβιβασμένους «εργατοπατέρες», τις συμβιβασμένες ηγεσίες των σωματείων και Ομοσπονδιών μας, βάζοντας πλέον μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!
Ρόδος, 24-07-2019
Από το Blogger.