Η δημοτικη αρχη Ροδου 'νομιμοποιει' …την απληρωσια

Οι συνάδελφοί μας αναγκάστηκαν εδώ και χρόνια να στραφούν στην δικαστική διεκδίκηση όλων όσων μας έχουν περικόψει τα Μνημόνιά τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), αφού οι «ξεπουλημένες» συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων μας και της ΠΟΕ ΟΤΑ …όχι μόνο αδιαφόρησαν αλλά και σαμπόταραν κάθε αγωνιστική διεκδίκηση και κινητοποίηση που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Θυμίζουμε ότι:
  • οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα κέρδισαν τελεσίδικες δικαστικές (εφέσεις) για 7 εκ. ευρώ και στα μέσα του Γενάρη συμβιβάστηκαν στα 2,3 εκ. ευρώ (χαρίζοντας τόκους και κεφάλαιο) …
  • οι αορίστου χρόνου στον Δήμο Ρόδου κέρδισαν πρωτόδικη απόφαση για τον 13ο & 14ο μισθό και στο τέλος του Μάρτη αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν χαρίζοντας όλους τους τόκους…
Κι όμως, μετά τους πανηγυρισμούς της δημοτικής αρχής Ρόδου και τις δημοσιευμένες ευχαριστίες συγκεκριμένων εργατοπατέρων για τους συμβιβασμούς …οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει «δεκάρα τσακιστή» από τα λεφτά τους!
Ήδη, έχουν περάσει 6 μήνες για τους εργαζομένους στην Καθαριότητα και αντίστοιχα 3 μήνες για τους αορίστου χρόνου στο Δήμο Ρόδου. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή Ρόδου συνεχίζει να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, αδιαφορώντας ακόμη να εφαρμόσει τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου!
Στο θέμα αυτό επικρατεί …απόλυτη σιωπή! Καμιά καταγγελία από τις «ξεπουλημένες» ηγεσίες και των δύο σωματείων των εργαζομένων. Καμιά αναφορά ή έστω ερώτηση από τους δημοτικούς συμβούλους στις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου!
Για όλους αυτούς, είναι επίκαιροι οι στίχοι του Μπρεχτ:
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά / Θεωρούνε ταπεινό / Να μιλάς για το φαΐ / Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει.
Όμως, για όλους εμάς και τις οικογένειές μας, βιώνουμε στο πετσί μας ότι μέσα από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται κατά γράμμα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις των Μνημονίων τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ).
Δεν ξεχνάμε ότι η πολιτική τους ήταν τα «φτωχολόγια-μισθολόγια», το πάγωμα των κλιμακίων, οι περικοπές του 13ου & 14ου μισθού, οι παρακρατήσεις, οι φόροι, τα κάθε λογής «χαράτσια» και τέλη, που μετέτρεψαν τους μισθούς μας σε …επιδόματα!
Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είμαστε ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) …μιας κρίσης που φορτώθηκε άδικα στις πλάτες μας, ώστε μέσα από την «θυσία» μας στον βωμό του «ματωμένου» Πλεονάσματος …να σωθούν οι Τράπεζες, οι Βιομήχανοι, οι Εφοπλιστές …και οι κάθε λογής «Επενδυτές».
Δεν ξεχνάμε ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή Ρόδου «τσούπωσε» με άφθονο δημοτικό χρήμα (εκ. ευρώ) τους κάθε λογής εργολάβους στην Καθαριότητα, στον Ηλεκτροφωτισμό, στο Πράσινο, στα Έργα, κ.α., αφενός απαξιώνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες και αφετέρου αφήνοντας «απλήρωτες» τις χρηματικές υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Δεν είναι τυχαία η στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής Ρόδου! Δεν έχει χορηγήσει τα ΜΑΠ του 2017, 2018 και 2019. Έχει σταματήσει από τον Οκτώβρη του 2018, τη χορήγηση του γάλακτος. Συνεχίζει να μην καταβάλλει τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου. Κι όλα αυτά … με τις πλάτες «ξεπουλημένων» συνδικαλιστών των δύο σωματείων μας!
Ας απαντήσει, η απερχόμενη δημοτική αρχή Ρόδου, γιατί καθυστερεί εδώ και 6 μήνες να αποπληρώσει τις χρηματικές υποχρεώσεις της στους εργαζομένους της καθαριότητας και στους αορίστου χρόνου.
Ίσως, να επικαλεσθεί εκ της νομικής υπηρεσίας τις δήθεν δαιδαλώδεις νομικίστικες διαδικασίες …Ή μήπως τελικά όλα αυτά είναι ένα πρόσχημα, ώστε οι εργαζόμενοι και δικαιούχοι να χάσουν τελικά …τα δικά τους λεφτά;;;
Ρόδος, 03-07-2019
Από το Blogger.