Ερωτημα προς ΠΟΕ-ΟΤΑ για την μη καταβολη της εκλογικης αποζημιωσης

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ρόδου, οι οποίοι εργάστηκαν τις εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου και του Ιουλίου δεν έχουν ακόμα πληρωθεί την εκλογική αποζημίωση! Όμως, το φαινόμενο αυτό είναι πανελλαδικό! Αφορά σχεδόν 37.000 δημοτικούς υπαλλήλους!
Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2012 και 2014 και πάλι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταβάλει την εκλογική αποζημίωση στους εργαζομένους των ΟΤΑ με αποτέλεσμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ να απειλεί με αποχή στις εκλογές του 2015!!!
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο πρόεδρος του Συλλόγου μας και τα μέλη της παράταξής του (εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Ανατροπής) έχοντας στο Δ.Σ. την πλήρη πλειοψηφία, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ:
  • να καλέσουν σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας,
  • να κοινοποιήσουν το ζήτημα αυτό στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας,
  • να καταγγείλουν την «απληρωσιά» που επιβάλλει έμμεσα η νέα κυβέρνηση ΝΔ!
Επειδή, οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν αν είναι και πάλι «θύματα» μιας πολιτικής (ανεξαρτήτους χρώματος κυβέρνησης), όπου μας αφήνουν απλήρωτους για υπηρεσίες που έχουμε προσφέρει.
Επειδή, τα χρήματα της εκλογικής αποζημίωσης είναι δικά μας, τα οποία «παράνομα» παρακρατούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Επειδή, έχουν περάσει 2 μήνες από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για τις περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές εκλογές και ευρωεκλογές!
Επειδή, έχει περάσει 1 μήνας από τις βουλευτικές εκλογές!
Επειδή, σε δικαστικούς, γραμματείς και αστυνομικούς έχει καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση (σύμφωνα με ανακοινώσεις συλλόγων τους),
Επειδή, οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου μας αναφέρουν ότι όλες οι ενέργειες εκ μέρους τους έχουν ολοκληρωθεί και αναμένουν την αποστολή του κονδυλίου από το αρμόδιο Υπουργείο.
Σας ρωτάω δημόσια να απαντήσετε, σε τι ενέργειες θα προβείτε:
  • για να υποχρεωθεί άμεσα το Υπουργείο, όπως καταβάλλει τα κονδύλια στους ΟΤΑ για να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση και στους 37.000 δημοτικούς υπαλλήλους.
Οι δικαιούχοι και εργαζόμενοι στο Δήμο Ρόδου, αναμένουν τις ενέργειές σας.
Ρόδος, 29-07-2019
Από το Blogger.