Οι εκλογες περασαν ...η ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ παραμενει!

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για τις περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές εκλογές και ευρωεκλογές! Επίσης, έχουν συμπληρωθεί ήδη 2 εβδομάδες από τις βουλευτικές εκλογές! Χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή τους.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες εκ μέρους τους αλλά το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει αποστείλει τα κονδύλια για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης! Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό! Η υπαιτιότητα της καθυστέρησης βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Εσωτερικών και ευρύτερα την κυβέρνηση ΝΔ. Ούτε καν έχουν ενημερώσει επίσημα για τον χρόνο καταβολής της!!!
Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2012 και 2014 και πάλι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταβάλει την εκλογική αποζημίωση στους εργαζομένους των ΟΤΑ με αποτέλεσμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ να απειλεί με αποχή στις εκλογές του 2015!!!
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ισχύει το ρητό ότι «η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα». Μια φάρσα εις βάρος και πάλι των εργαζομένων στους ΟΤΑ! Από τη μια το ύψος της εκλογικής αποζημίωση για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ είναι εξευτελιστικό (275€ και 130€) και από την άλλη ότι είναι μικτά και υπόκεινται σε νόμιμες κρατήσεις και σε φορολογία εισοδήματος! Τελικά, η εκλογική αποζημίωση θα είναι για εμάς …ψίχουλα!!!
Όμως είναι πλέον εξοργιστική η συνειδητή αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών και ευρύτερης της κυβέρνησης ΝΔ για την καθυστέρηση καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης στους εργαζομένους των ΟΤΑ. Ακόμη και αυτά τα «ψίχουλα» τα στερούν από τους δικαιούχους!
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο! Ας το συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η εκλογική αποζημίωση είναι δικά μας λεφτά! Τα δουλέψαμε και με το παραπάνω!!! Άμεσα να μας τα καταβάλουν!
Να σταματήσουν έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, την κατάφορη για άλλη μια φορά αδικία που συντελείται εις βάρος των εργαζόμενων των ΟΤΑ και ευρύτερα στις οικογένειές μας, οι οποίες εξαιτίας της φοροεπιδρομής και των χαρατσιών δεν μας περισσεύει ούτε ένα ευρώ!
Ρόδος, 23-07-2019
Από το Blogger.