Πλαισιο Δρασεων για την μονιμοποιηση των εργαζομενων της Κοινωφελους Εργασιας

Το πλαίσιο δράσεων περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες, οι οποίοι εξειδικεύονται σε περαιτέρω δράσεις ώστε να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλ. τη μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας και ευρύτερα όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο.

Επιμέρους Στόχοι:

• Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των επιτροπών αγώνα, των σωματείων και των Ομοσπονδιών του Δημοσίου Τομέα, για επίτευξη νομοθετικής ρύθμισης μονιμοποίησης των εργαζομένων (κοινωφελούς, συμβασιούχους, παρατασιούχους), χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι οποίες υποκρύπτουν χιλιάδες απολύσεις (3Κ/2018). Δεν περισσεύει κανείς μας, αφού υπάρχει δεδομένη ανάγκη για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων στην Υγεία, στην Παιδεία, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους ΟΤΑ, κ.α.
• Καλλιέργεια κλίματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία. Οι δικαστές, οι αιρετοί και οι βουλευτές της περιοχής μας να αφουγκραστούν το δίκαιο αίτημά μας …ως αίτημα της ίδια της κοινωνίας για μόνιμη και σταθερή εργασία, ώστε οι αποφάσεις τους να είναι θετικές προς τους εργαζομένους.
• Να γίνουν δημοσιεύσεις, ημερίδες και παρουσιάσεις, ότι:
....ήδη στην ελληνική νομοθεσία υπάρχουν διατάξεις (Ν.2112/1920), που αναγνωρίζουν ότι ακόμη και η 1η σύμβαση …στην πράξη είναι σύμβαση ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, αφού οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
....Το άρθρο 103 του Συντάγματος δεν απαγορεύει την ΟΡΘΗ αναγνώριση της 1ης σύμβασης εργασίας, ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ με την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
....Επίσης, ακόμα και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν διατάξεις που αφενός υπερισχύουν τους περιορισμούς του Ελληνικού Συντάγματος και αφετέρου αναγνωρίζουν ως ιδανικότερη προστασία των εργαζομένων από την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ..αυτή που προβλέπεται ΌΧΙ στο ΠΔ.164/2004 και το Σύνταγμα αλλά αυτή της παρ.3 του άρθρου 8 του Ν.2112/1920 με την ΟΡΘΗ αναγνώριση της 1ης σύμβασης ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ.

Οι δράσεις όπως αποφασίστηκαν στην 1η σύσκεψη με τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας

1. Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ.Ρόδου, ώστε:
....a. Να αιτηθούν από αυτούς, την ειλικρινή και έμπρακτη συμπαράστασή τους και την με κάθε τρόπο και μέσο υποστήριξή τους στον αγώνα τους για μονιμοποίηση σύμφωνα με το ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ.
....b. Να πραγματοποιηθεί με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα αφορά όλους τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας, ώστε να συντονιστούν οι δράσεις για την υλοποίηση του παρόντος ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ.
2. Ανακοίνωση-Κάλεσμα τόσο της Επιτροπής Αγώνα όσο και του Δ.Σ. του Συλλόγου, για έμπρακτη – δημόσια Συμπαράσταση & Αλληλεγγύη από τα Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχή μας. Το σύνθημα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ» αποδεικνύει την βαρβαρότητα της εκμετάλλευσή μας. Απαιτούμε Μόνιμη & Σταθερή Εργασία με ίσα δικαιώματα και μισθό όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αφού καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
3. Παρέμβαση πρωτίστως του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Ρόδου και κατ’ επέκταση της Επιτροπής Αγώνα, στις ΔΝΣΕΙΣ, όπου υπηρετούν εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας, για να ΕΚΔΟΣΟΥΝ υπηρεσιακό έγγραφο προς την εκάστοτε δημοτική αρχή και το Δ.Σ. του Συλλόγου μου με κοινοποίηση στην Επιτροπή Αγώνα, ότι οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ της Δνσης και χωρίς αυτούς η εκάστοτε ΔΝΣΗ θα υπολειτουργεί χωρίς να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
4. Παρέμβαση πρωτίστως του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Ρόδου και κατ’ επέκταση της Επιτροπής Αγώνα, στο Γραφείο Προσωπικού ώστε εγγράφως να απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα:
....a. Από πότε έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ή αορίστου προσωπικού στις ειδικότητες που απασχολούνται οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας;;;
....b. Πόσες συνολικά και ανά σχετική ειδικότητα αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις, απολύσεις, κ.α.) έχουν γίνει από τότε;;;
5. Συνεντεύξεις Τύπου από εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για να δημοσιοποιήσουν το κάλεσμά τους για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους για Μόνιμη και Σταθερή Εργασίας με ίσα δικαιώματα και μισθούς
6. Εκτύπωση Ανακοινώσεων, Αφίσας και Ετοιμασία Πανό σε κάθε Υπηρεσία των ΟΤΑ υποδοχής κοινού αλλά και σε κεντρικά-πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας, με ενδεχόμενη οικονομική συνδρομή του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην αποπληρωμή του κόστους!
7. Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πάρει απόφαση αφενός ότι καλύπτεται ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΚΡΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, και αφετέρου ότι η 1η σύμβασή σας είναι στην ΠΡΑΞΗ σύμβαση ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν προσχηματικές λόγω της απαγόρευσης μόνιμων προσλήψεων. Πανομοιότυπη απόφαση υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας!
8. Δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου, ότι στην περίπτωση δικαστικού αγώνα για την μονιμοποίηση των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας,
....a. Το Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική και ο νέος Δήμαρχος Ρόδου, θα καταθέσουν στο Δικαστήριο ΥΠΕΡ της μονιμοποίησης των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας.
....b. η ΕΙΣΗΓΗΣΗ της Νομικής Υπηρεσίας προς το Δικαστήριο, θα αναγνωρίζει ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν α) προσχηματικές λόγω της απαγόρευσης μόνιμων προσλήψεων, β) ότι στις θέσεις που υπηρετείτε καλύπτετε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, και γ) ότι για την προστασία των εργαζομένων από την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου απαιτείται η εφαρμογή της παρ.3 του άρθρου 8 του Ν.2112/1920.
9. Επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Δ. Χαϊδαρίου, ώστε να μας χορηγήσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις εισηγήσεις της Νομικής Υπηρεσίας τους, και ό,τι άλλο κρίνεται χρήσιμο για να χρησιμοποιηθεί υπέρ των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας.
10. Συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του Εργατολόγου κ. Π.Δ. στην Αθήνα, ο οποίος κέρδισε θετική πρωτόδικη απόφαση για 13 εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας στην Δ. Χαϊδαρίου. Η απόφαση 1005/2019 αναγνώρισε ότι καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και επομένως η σχέση εργασίας τους είναι ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
11. Να προσκαλέσουμε τον Εργατολόγο κ. Π.Δ. στην Ρόδο, όπου σε ανοιχτή εκδήλωση με εργαζομένους να παρουσιάσει και να αναλύσει όλες τις νομικές διατάξεις της ελληνική και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την μονιμοποίηση των εργαζομένων. Επίσης, να απαντήσει σε απορίες σχετικά με την δικαστική διεκδίκηση.
12. Να συντονιστούν δράσεις, ώστε παράλληλα η δικαστική διεκδίκηση να συνδυαστεί με αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μέσα στην κοινωνία από σωματεία και φορείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας.
13. Εφαρμογή ενός Ταμείου Αλληλεγγύης για να διευκολυνθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι εν τέλει θα αποφασίσουν να καταφύγουν και στην δικαστική διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας!
Το άνωθεν ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ συζητήθηκε, επεξεργάστηκε και καθαρογράφθηκε για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ σύμφωνα με τις παρεμβάσεις των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας.
ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ και έχει ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
Ρόδος, 11-07-2019
Από το Blogger.