Οι 'μπαχαλακιδες' ...και η διχρονη υποχρεωτικη προσχολικη αγωγη

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα – μαμούθ, τα οποία ξεπερνούν και τις προβλέψεις τους για έλλειμα στο επτάμηνο …δεν σταματούν τα στελέχη της να «υπερηφανεύονται» στα ΜΜΕ και στους «θεσμούς» ότι θα υλοποιήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ)!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούνται «ματωμένα» πλεονάσματα, αφού προέρχονται μέσα από την φοροληστία, τα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις αλλά και ευρύτερα την μείωση των κρατικών δαπανών μέσα από την υποχρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, κ.α.
Είναι τραγικά τα περιστατικά «θανάτων» ακόμη και νέων ανθρώπων εξαιτίας της «εγκληματικής αδιαφορίας» της εκάστοτε κυβέρνησης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) για την κατάσταση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας! Ως πότε θα βλέπουμε τα παιδιά και τους συγγενείς μας να πεθαίνουν, γιατί δεν υπήρχε γιατρός, ειδικευμένος νοσηλευτής, πλήρωμα ασθενοφόρου, αεροδιακομιδή, διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ, ειδική μονάδα για νεογνά, κ.α.;;;
Κι όλα αυτά γιατί;;; Υπάρχει ή δεν υπάρχει πλεόνασμα (δις ευρώ);;; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε ομηρία, που είναι συμβασιούχοι καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά κινδυνεύουν με απόλυση στους ΟΤΑ, στην Υγεία, την Παιδεία, κ.α. ;;;
Την ίδια «ζοφερή» κατάσταση βιώνουν και χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες θα στείλουν ή και δεν θα στείλουν τα παιδιά τους (προνήπια) στα δημόσια νηπιαγωγεία!!! Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι σήμερα ένα …«μπάχαλο»!!!
Γιατί;;; Λοιπόν, σήμερα με την τελευταία υπουργική απόφαση έχουμε δήμους: α) που υλοποιείται, β) που δεν υλοποιείται, γ) που φέτος εντάχθηκαν και δ) που εντάθηκαν αλλά μετά εξαιρέθηκαν!!!
Οδήγησαν χιλιάδες γονείς και τα παιδιά τους σε «αδιέξοδα». Από την μια, δεν υπάρχουν οι αναγκαίες και σύγχρονες υποδομές για να στεγαστούν σε δημόσια νηπιαγωγεία, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και τεχνικές, ενώ από την άλλη δεν υπάρχει επαρκή στελέχωση για να καλυφθούν οι ανάγκες και της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Είναι γεγονός ότι με βάση την εκτίμηση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα κενά ξεπερνούν τις 13.503, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά για την παράλληλη στήριξη (6.000 περίπου). Πως θα καλυφθούν και οι επιπρόσθετες ανάγκες εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή;;;
Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, έκαναν και πάλι το «θαύμα» τους! Με τις «μηδενικές» δαπάνες για νέες και σύγχρονες υποδομές, με την συνέχιση της «υποχρηματοδότησης» στην Παιδεία, με «ανύπαρκτους» διορισμούς εκπαιδευτικών, κ.α. …το μόνο σίγουρο είναι ότι σχεδόν όλα τα δημόσια σχολεία θα υπολειτουργήσουν!
ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ, είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ! Με τις πολιτικές τους εξαναγκάζουν τους γονείς τελευταία στιγμή να ψάξουν αγωνιωδώς που θα στείλουν τα παιδιά τους, ανοίγοντας τον δρόμο σε ιδιωτικά σχολεία!!! Βέβαια, για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα! Ιδίως στους δήμους που εντάχθηκαν αλλά τελικά εξαιρέθηκαν! Στους υπόλοιπους γονείς …οι πολιτικές αυτές θα επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» μειωμένες απαιτήσεις και αντίστοιχα μειωμένα μορφωτικά δικαιώματα στα παιδιά τους!
Όμως ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές, οι οποίες «εφάρμοσαν στο γράμμα» τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Έπαιρναν αρμοδιότητες από το Κράτος, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, χωρίς επιπλέον προσωπικό! Στράφηκαν στον δανεισμό, χρεώνοντας με εκατομμύρια τους δημότες τους.  Αρνήθηκαν να «συγκρουστούν» για κρατικές χρηματοδοτήσεις.  Αύξησαν τα «ανταποδοτικά τέλη» και διέλυσαν τις δημοτικές δωρεάν υπηρεσίες για να κάνουν «χρυσές δουλειές» με εργολάβους.  Αυτό που ήθελαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να μειώσουν ή και να εξαφανίσουν σήμερα τελείως την όποια οικονομική συνδρομή του Κράτους!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Υγεία και η Παιδεία …είναι υποχρέωση του Κράτους! Δεν είναι εμπόρευμα! Θέλουμε δημόσιες και δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες για όλους! Δεν κάνουμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειάς μας! Απαιτούμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους στην Υγεία και την Παιδεία «γενναία» χρηματοδότηση, σύγχρονες υποδομές, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα κενά!
Με κοινούς αγώνες, να βάλουμε τέλος στο «μπάχαλο» των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που γίνεται εις βάρος των δικαιωμάτων και αναγκών μας. Για να μην γίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας …τα επόμενα θύματά τους!

Ρόδος, 20-08-2019
Από το Blogger.