Καλεσμα Επιτροπης Αγωνα Κοινωφελους Εργασιας προς το Εργατικο Κεντρο Ροδου

Είναι γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είτε ήμασταν άνεργοι, είτε εργαζόμασταν σε «δουλειές του ποδαριού» στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία για την διαβίωσή μας ή για να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα ένσημα συνταξιοδότησης.
Είμαστε θύματα μιας αντεργατικής πολιτικής, που εφαρμόζεται ανεξαρτήτως χρώματος κυβέρνησης. Είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, βολεύονται με την εκμετάλλευση των εργαζομένων και επιβάλλουν την ευέλικτη, φθηνή και εκ περιτροπής εργασία εις βάρος όλων μας!
Κάτω από αυτήν την πίεση, αναγκαστήκαμε να εργαστούμε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με ημερομηνία λήξης, χωρίς ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους στους ΟΤΑ.
Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία και εμπαιγμός από την μεριά της κυβέρνησης, της διοίκησης του ΟΑΕΔ, της ΚΕΔΕ και της εκάστοτε δημοτικής αρχής, να μας παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη ως ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ενώ στην πράξη αποκομίζουν σημαντικά οφέλη και κέρδη χρησιμοποιώντας σας …ως «τζάμπα» εργατικό δυναμικό!
Κι όμως, βρεθήκαμε σε διάφορες δομές του Δήμου Ρόδου, για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας μόνιμους και αορίστου υπαλλήλους στους χώρους αυτούς. Μαζί τους κάνουμε την ίδια δουλειά, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Μαζί τους ακολουθούμε τις ίδιες οδηγίες και εντολές των προϊσταμένων μας. Μαζί τους βιώνουμε τις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού και σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις έχουν γονατίσει τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.
  • Γιατί, να μην έχουμε την ίδια σχέση εργασίας με τους μόνιμους και τους αορίστου;;;
  • Γιατί, να μην έχουμε ίσα δικαιώματα και μισθό με τους μόνιμους και τους αορίστου;;
Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς συγκροτήσαμε Επιτροπή Αγώνα, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους, με ίση αμοιβή και δικαιώματα για όλους! Είμαστε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ & καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Οι αγώνες μας βασίζονται στο Πλαίσιο Δράσεων που πρόσφατα εγκρίθηκε από εμάς. Όμως χωρίς την ευρύτερη συνδρομή σωματείων και φορέων δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας! Η συνδρομή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (Ε.Κ.Ρ.) και των Σωματείων μελών του, είναι για εμάς απαραίτητη και καθοριστική στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας.
Γνωρίζουμε ότι μεταξύ σας υπάρχουν διαφορές, όμως θεωρούμε ότι ο στόχος της μόνιμης και σταθερής εργασίας είναι …κοινός για όλους μας! Να σταματήσουμε την εκμετάλλευση, την ανακύκλωση της ανεργίας, την συνέχιση της «ομηρίας» των συμβασιούχων. Ο καθένας από εσάς, μπορεί να βοηθήσει στις συγκεκριμένες δράσεις για τις οποίες συμφωνεί.
Αιτούμαστε την συνδρομή σας στις κάτωθι δράσεις:
  1. Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Ε.Κ.Ρ. για έμπρακτη – δημόσια Συμπαράσταση & Αλληλεγγύη από τα Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχή μας.
  2. Να μας παραχωρήσετε αίθουσα για να πραγματοποιούμε τις επόμενες συσκέψεις μας, καθώς επίσης και διάφορες ομιλίες (δικηγόρους, εκπροσώπους) σχετικά με την νομοθετική και δικαστική διεκδίκηση της μονιμοποίησής μας.
  3. Να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Ε.Κ.Ρ. και των μελών του (σωματεία) πολιτιστικές δράσεις (συναυλία) προβάλλοντας τα αιτήματά μας, ενισχύοντας στην κοινή γνώμη τους αγώνες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία.
  4. Κάθε Σωματείο μέλος του Ε.Κ.Ρ. να μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. ή της Γ.Σ. του, να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση ή ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματά μας. Να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τα μέλη κάθε σωματείου τις δράσεις μας.
  5. Να τοποθετηθεί Πανό για τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας στο Ε.Κ.Ρ.
  6. Να βοηθήσετε στην πρόσβαση της Επιτροπής Αγώνα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ώστε να απευθυνθούμε στην κοινή γνώμη για υποστήριξη στους αγώνες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία, για κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να σταματήσουμε την ανακύκλωση της «ανεργία» και της «ομηρίας» των συμβασιούχων.
Ως Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία επιθυμούμε την επόμενη εβδομάδα, να κάνουμε συνάντηση μαζί σας, ώστε να μας απαντήσετε σχετικά με την βοήθειά σας στις δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο αίτημά μας.
Ρόδος, 07-08-2019
Από το Blogger.