Η απληρωσια και η κοροϊδια του Υπουργου εις βαρος μας …συνεχιζονται

Είναι πλέον εξοργιστική η συνειδητή αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών και ευρύτερης της κυβέρνησης ΝΔ για την καθυστέρηση καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης από τις Βουλευτικές εκλογές στους εργαζομένους των ΟΤΑ. Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες και χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή τους …είναι απλήρωτοι!
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εγκρίνει και αποστείλει τα κονδύλια για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους ΟΤΑ για να πληρωθούν οι δικαιούχοι! Τι περιμένει άραγε;;;
Την ώρα που έχουν πληρωθεί όλοι οι άλλοι κλάδοι εργαζομένων για τις Βουλευτικές εκλογές, που ήδη εδώ και δύο (2) εβδομάδες έχει καταβληθεί το 40% της εκλογικής αποζημίωσης στα κόμματα …την ίδια ώρα η ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ συνεχίζεται στους δημοτικούς υπαλλήλους!!! Είναι «εμπαιγμός»!
Η υπαιτιότητα για την ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Εσωτερικών και ευρύτερα την κυβέρνηση ΝΔ. Ας το συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η εκλογική αποζημίωση είναι δικά μας λεφτά! Τα δουλέψαμε και με το παραπάνω!!! Άμεσα να μας τα καταβάλουν!
Όμως, δεν φτάνει η ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ μας …συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ!
Όπως και πριν με την ΠΟΕ-ΟΤΑ έτσι και πάλι ο Υπουργός ανάλωσε το χρόνο του σε αερολογίες με την ΑΔΕΔΥ, για να μην μπει στην ουσία των προβλημάτων των εργαζομένων. Δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις προσλήψεις, δεν έδωσε απαντήσεις και δεν άνοιξε τα χαρτιά του για εργασιακά θέματα!!!
Βέβαια, υποσχέθηκε νέο ραντεβού με τους συνδικαλιστές με τους οποίους, όπως είπε, θέλει να έχει «δημιουργική συνεργασία μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο»! Μήπως, μας πέρασε για «ηλίθιους»;;;
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ισχύει η λαϊκή σοφία ότι «Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο».
Από τη μια «θόρυβο» …δηλώσεων μπροστά στα ΜΜΕ και με κομπάρσους τους γαλαζοπρασινορόζ «εργατοπατέρες», αφήνοντας στο απυρόβλητο όλους αυτούς τους νόμους και τις διατάξεις, που μας καταδίκασαν σε «εργασιακό μεσαίωνα»!
Από την άλλη «σιωπή ιχθύος» ...για τους εργαζομένους σε «ομηρία» με συμβάσεις που καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στην Υγεία, την Παιδεία, τους ΟΤΑ, ή για τα εκατοντάδες θανατηφόρα «εγκλήματα» στους χώρους εργασίας ή για τους χιλιάδες «σακατεμένους» εργαζομένους από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες!
Όμως, ο «θόρυβος» του Υπουργού Εσωτερικών για τους «ειδικούς φρουρούς» …δεν είναι τυχαίος! Ο Υπουργός με την «κάλυψη» της ΑΔΕΔΥ προσπαθεί να βρει «συμμάχους» για να ξεπεραστούν οι διαμαρτυρίες της ΠΟΑΣΥ (Ομοσπονδία Αστυνομικών), η οποία έχει αρνητική στάση για τις 1.500 προσλήψεις «ειδικών φρουρών».
Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να «βάλει από το παράθυρο» μέσα στην Αστυνομία …«Πραιτοριανούς», δηλ. τα «δικά» της «γαλάζια» παιδιά, αποφεύγοντας «σαν το διάολο το λιβάνι» τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ώστε να υπάρχει «πειθήνια» εφαρμογή του δόγματος «νόμου και τάξης», της απαγόρευσης απεργιών και την καταστολή κάθε εργατικής κινητοποίησης! Γι’ αυτούς …«λεφτά υπάρχουν»!!!
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο και τους «στημένους διαλόγους» τους! Ο «εργασιακός μεσαίωνας» που μας επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις και τα Μνημόνιά τους μέχρι σήμερα …ανατρέπονται μόνο με ΑΓΩΝΕΣ…!
Ρόδος, 29-08-2019

Από το Blogger.